Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT şoförünün hadsizliği sonrası çıkan kavgada konu savcılığa taşındı!?

canfeda20

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Merhaba burda daha önce açtığım konuya bağlı olarak bu gün bir olay yaşadım daha önceki konuyu özetleyecek olursam ben evime yakın bir yerde görevli hizmetli memurken hastane müdürü evine 10 km uzak olan ve tekerlekli sandalye ile ulaşım sağlayamayacağım bir yere görevlendirdi ve bende İETT otobüs kullanıp işe gitmeye çalılıyorum
şimdi bu konuyla ilgili girişimlerim devam ediyor ancak bu günkü olay çok dehşet oldu

ben işten çıktım evime gelmeye çalışıyordum İETT otobüslerin olduğu bir durak var son durak aslında araç ilk ordan kalkış yapıyor ve boş oluyor ben geldim durağa çokta soğuktu araç durağın olduğu kaldırımdan biraz mesafeliydi ve kapak açılmıyordu
bende şöförden gayet ricacı bir dille kaptan aracı biraz yanaştırabilirmisin bende binecem ve gel kapağı aç dahil demedim demiyorumda genelde çünkü öyle deyince bu sefer gördüklerinde almıyorlar artık başıma geldi daha önce ben hep vatandaşlardan rica ediyorum
neyse devam edeyim ben öyle der demez bana yanında refakatçi varmı diye sordu ben yok ben çalılıyorum hastanenin acilinde görevliyim ve hergün gelip gidiyorum oda bana refakatçisiz binemezsiniz dedi bende ne demek binemem işten çıktım evine gidecem böyle bir uygulama yokki dedim ve oda ben bindirmiyorum bu arabaya binemezsin dedi
öylece tartıştık artık canıma tak etmişti herkesin önüne rencide etti beni resmen öldüm öldüm dirildim ve bende tekerlekli sandalyemin ayağını çıkarıp fırlattım oda yerinde kalkıp özerime yürüdü ki bende zaten o saatten sonra onu istiyordum. Elimin yetişeceği mesafeye girmesini istiyordum ve yaklaştığı andan sandalyemin diğer ayağını olduğu gibi kafasına yapıştırdım yığıldı yere
Ambulansla hasteneye götürdüler davacı oldu polis geldi aldı vende bende gittim ifade verdim herşeyi anlattım şikayetçi oldum
savcı tutuksuz yargılamayla dava yoluna gideceksin dedi hal böyle şimdi şakın bana burda demeyin keşke beyaz masa şöyle böyle daha önce çok yaşadım bu durumları ve her seferinde beyaz masaya ilgili her yere yazdım söyledim ama hiç bişey değişmedi
ben artık insanların anladığı dilden konuşmaya başladım o şekilde olmak için çok ama çok zorladılar bir engelli olarak onların yaptıklarını hazım edemiyorum artık saygılarınla

Kardeşim yaşadığımız dünyada o kadar çok anlayışsız adam varki ALLAH bizi bizide onlarla imtihan etmektedir senin için yapabileceğimiz birşey varmı?

Tşkr ederim kardeşlerim şuan için yapacak bi durum yok mahkeme devam edecek ve gereken neyse yapılacak ama burdan desteklerinizi beklerim her zaman

Herkes kendi kurallarını koymaya çalışınca böyle oluyo işte o kim oluyoda senin otobüse binip binemeyeceğin kararını verebiliyo ? onun suçlu olması senin haklı olduğun anlamına da gelmiyo bu arada sende en az onun kadar suçlusun bu konuda. Bişey çıkacağını sanmıyorum en fazla denetimli verirler

Evet haklı değilim belki ama artık sabrında bi sınırı var engelliler nereye kadar çekecek bunların elinden

kardeş geçmiş olsun burda haklısın ama sakin ol haklıyken haksız duruma düşme keşke ufak tefek bir araba alabilsen hani özel tertibat yapıyorlar ya ondan yani bu olay için konuşmuyorum çalışıyormuşsun rahat edersin heryerde

iyi yapmışsın eline sağlık inşallah kötü bir şey olmaz sana ama cidden bizim insanımız çok zalim bu konuda hani bıraksan dışarı çıkmasın diyecek kadar vicdansızlar o zalimlerden burada da var ALLAH yardımcımız olsun çünkü başka yardım eden ilgilenecek kimse yok ALLAH iyilerle karşılaştırsın ...daha öncede engelli bireylerin tek başına hareket edebileceği ulaşım araçları olmalı demiştim ki bunun örneğidir başkasının yardımına bırakılınca keyfine göre hareket ediyor..

Şiddetin hiç bir türlüsünü sevmem, asla da tasvip etmem. Ama bu anlattığın bariz bir kendini savunma! Ne yapsaydın, adam hakaret ettikten sonra bir de gelip dayak mı atsaymış sana? Bana efelenip, hakaret edip, kamu görevini yapmayıp, üstüne bir de şiddet uygulama girişiminde bulunursa, elimde de bir şey varsa, kafasına geçiririm! Geçmiş olsun.

Merak etme, hakkaniyetli bir hakim de benimkisine yakın bir değerlendirme yapacaktır. Tecavüzcüleri salıyor mahkemeler, kendini savunana mı ceza verecek! En olmadı "pantolonu çok dardı, dinimizce haramdır dedim, vurdum kafasına sandalyemin ayaklığını" dersin; zaten kesin beraat! :)

Vala bende hiç bir zaman şiddetten yana bir insan değilim olmamda ama artık bıçak kemiğe dayanmıştı o anki duyguyu kızgınlığı anlatamam yaşayan bilir ki çoğu engelli yaşamıştır bence

Arkadaşlar ben de bu konuda gerçekten şikayetçiyim, başıma da bir iki defa geldi. Sabır diyorsunuz ama insanlar içinde küçük düşürülme duygusu çok ağır geliyor. BİMER'e yazsak belediye otobüslerinin rampalarını otomatik olarak ayarlanması konusunda bir düzenleme getirseler çok iyi olur hepimiz için. Bence yazalım bimer'e. Fikriniz nedir arkadaşlar?

böyle bir hakkı talep etmemiz lazım zaten ama yalnızız yani kimseye para olarak yararı olmadığı için memurluk vs gibi işler kadar önemsenmez o yüzden çok büyük bir şey olacağını sanmıyorum ama denemekten de zarar gelmez biz elimizden geleni yapalım :D

Vala arkadaşlar ben daha önce karşılaştım her yere yazdım ama değişen bişey yok tamam yasalar kuralar olabilir ancak insanlar kendi kurallarını uyguluyorlar artık bizede kendi kuralımızı uygulamaktan başka çare bırakmadılar

Bülent Abi'den destek alırsak BİMER'e iletilecek msj sayısı artar. Bülent Abi'mizden ricamız forumda kendileri bir başlık açsa bu konuda iyi olur hepimiz...

ben geçen bimere trenlerde engelli rampalarını şikayet ettim çok baştan sava bir şekilde cevapladılar bir kaç kere ettim üstelik yani bu konuda kimse yanımızda değil olacağını da zannetmiyorum benim bu ülkeden bizim gibi engelliler için pek umudum yok ... ama yaz gene belli başlı cevapları tekrar edecekler ..

Eline sağlık haketmiş. Özellikle İstanbul ve Ankarada şoförler kendini bir şey sanıyor.

Üst Alt