Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İETT'nin inanç dünyası ve insan olma bilinci

Leandros

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Düşünün; bir yere yetişmeniz gerekiyor. uzun bir yolcu sırası var. sıranın en önüne geçiyorsunuz, yolcular, koltuk değneğinizi gördüğü için size ses çıkarmıyorlar.
tam kartınızı çıkarıp otobüse bineceksiniz, otobüste ücretleri alan şahıs size:"kardeş, önce diğerleri binsin, siftah yapalım. sonra sen binersin" diyor.
Ne yapardınız? şikayet mi edersiniz? şikayet ediyorsunuz ama bir işlem yapılıp yapılmadığını kontrol edemiyorsunuz, size bilgi verilmiyor. sadece birşey yapılmış olmasını umuyorsunuz. bu ne garip çelişkidir. siftah düşüncesi bir kişinin, engelli bir insana 2. Sınıf insan muamelesi yapmasına neden oluyor. çok garip bir anla(yama)yış söz konusu değil mi?

Ben yine de aracın numarasını ve bilgilerini yazayım: A160/yenibosna-taksim, 12:45 otobüsü.olayın yaşandığı saat:12:32.Olayın yaşandığı yer: YENİBOSNA METRO DURAĞI

Bu nasıl bir terbiyesizliktir yaa..bu nasıl bir insanlıktır,bu nasıl bir düşünce yapısı,bu nasıll insanaa yaklaşımdır yaa..insan bunu duydukca inannn insan olduguna isyan edesi geliyorr..serdar kardeşim bence sen o insanı allaha havale et.gerekenii o görür ve yaparr.

Gerçekten bu kadarınaaa pes diyorum.. Ve utancla,şiddeetle kınıyorum.

Terbiyesizlik etmiş... Kendini düşünmekten karşısındakinin ne hissedeceğine dair en küçük bi empati yapmayyı akıl edememiş...

Bu konularda akıl almaz bi inanç söz konusu. "Şans"a, "siftah"a, "bereket"e, "uğur"a ve tabii tam tersi durumlara göbekten bağlı bizim insanımız... Adam kendince günün kazancını o siftaha bağlamış, gözü de başka bir şey görmemiş... Ne denebilir bilemiyorum.

şans, siftah, bereket, uğur..... hepsi bahane. anlayın işte, engelliyiz. adam yerine konmuyoruz.. bu memleket'te ne yapılırsa yapılsın, öncelik; en-gel-siz-le-riiiiin... adam gibi adam!ların hakkı.!!! ayrımcılık yok, engelli/engelsiz hepimiz eşitiz. öyle mi diosunuz.?! bende inandım (!)

Üst Alt