Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İğne fobisi (tripanofobi) yaşayan var mı ?

Descartes

Aktif Üye
Konular
100
Reaksiyonlar
339
İğneden nefret ediyorum Bakırköy K2'de yatarken her gün norodol&akineton dayarlardı. Yaptıran bilir; çok pis yakıyor. Hatta normal kan tahlilinde bile acayip irkiliyorum. Bu korkuyu nasıl yenebilirim ? Tavsiyesi olan var mı ?

4.5 ay hastanede yattım iğneyi sevmediğim halde her akşam kan sulandırıcı vuruyorlardı. amelyat yaraları bile o kadar acıtmıyordu. korksan da korkmasanda mecburuz dostum 10 saniye sıkacaksın kendini

Hatta normal kan tahlilinde bile acayip irkiliyorum.

Enjektörü deriye vurmadan önce pamuğa alkol damlatıp temizliyorlar ya cildi, onu halterci gibi adamın burnuna tutmuşlardı, nedenini sorduğumda alkol ile ayıldığını aksi takdirde bayılacak gibi olduğunu söylemişlerdi.

Bilmiyorum belki işe yarar, hemşireye söylersen yardımcı olabilirler.

Bu bende de var, hele bir de damarı bulamayınca fena halde sinirleniyorum acıyor ve mosmor oluyor.
Her ay abilify yaptırıyorum aslında iğne girerken hiç acı olmuyor, hemşire ilacı bir dakika kadar çalkaladığında hiç bir problem olmuyor, tavsiye ederim üşenmesinler ilacın iyice çözünmesi önemli.

XEplion' un mağlum bilinen yan etkisinden sonra oldu bir kaç ay sürdü geçti şu an...

TV de filmlerde hatta çizgi filmlerde bile görsem bayılacak gibi oluyorum 😄😄

İğneyi bilmemde, bende ilaç içmek istemiyorum. Seneler önce doktorun yazdığı aripa kutusundan çıkan prokpektüsü okuduktan sonra artık ilaçlardan kaçar oldum.

Çoğu insanda var o korku çünkü bazı iğneler felaket yakıyo ve acıtıyo içeriğindeki kimyadan dolayı. O yüzden yapabileceğin en iyi şey iğne olmadan önce hemşireye söyle belki biraz gevşemen için söylemlerde bulunabilir.
Birde iğne acıtmaz içeriğinde ki kimyasal acıtır bunuda bilmen belki faydalı olur.

xeplion çok can yakıyor çığlık atasım geliyor

Üst Alt