Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İhbar üzerine sakatlık maaşının kesilmesi.?

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Dün bana iki gözü görmeyen, 10 yıldır sakat maaşı alan 30 yaşında enngelli bir kızın annesi geldi. Baba bağkurdan emekli maaşı alıyormuş, ayrıca babanın dükkanı varmış ve hala çalışıyormuş ,bir de eski bir arabası varmış, kirada oturuyorlarmış. Engelli bayan, şikayet edilmiş sakat maaşı alıyor diye... Annesi mal müdürlüğüne gitmiş neden maaşının kesildiğini öğrenmek için ,mal müdürlüğündeki memur şikayet edildiği için kesildiğini söylemiş. Şikayet edilmeseydi alamaya devam edecekmiş..
Baba emekli olduğu için engelli bayanın maaşının kesilmesi doğru mu?
Bundan sonra yapılabilecek bir şey var mı?

Her hangi bir şekilde sağlık güvencesi veya geliri varsa, ve bu durum tespit edilirse, maaş kesilir.
Eğer sağlık güvencesi veya geliri yoksa ve buna rağmen kesilmişse, o zaman itiraz hakkı var. Bunun için SGK PRİMSİZ ÖDEMELER GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'ne dilekçeyle başvurabilir.

2022 maaşı ihbarları hakkında

benim yakın akrabam var kızı %100 spastik özürlü
benim anlayamadığım olay şu bu akrabamın 3 dairesi kiracılrı ayrıca
arabası kocasının bağkuru tarlaları var durumları çok iyi hatta varlıklılar
2022 maaşını kızına nasıl bağlattı 3 senedir maaş alıyor ve şimdide
evde bakım maaşı alıyorlar okadar durumu kötü insanlar dururken bunlar nasıl maaş alıyorlar
ben bu durumdan çok rahatsızım bazen şikayet etmeyi düşündüm
ama nereye ve nasıl başvuracağımı bilemedim
sizce buna gözmü yummalıyım yoksa gerekli yerlere başvurmalımıyım?
benim akrabam olmaları benim elimi kolumu bağlamıyor aksine dahada sinirlerimi bozuyor bu durum şikayet ederek kötümü ederim acaba kul hakkına girermi onların haberi olmadan ihbar etmek doğrumu sizce?

Re: 2022 maaşı ihbarları hakkında

bence içinde bir parça vicdan varsa hemen şikayet et zaten ben bu bakım parasını nasıl kime bağlıyorlar inanın nerdeyse sağlam adam bile alıyor anlamış değilim bu durumda bir çok gerçek hak sahibini madur ediyor ya paralar geç yatıyor yada yatmıyor sen mail yoluyla veya teleson açarak o kişinin ilinin sosyal hizmetlerini ara veya arattırıp şikayet et bence

2022 şikayet

aslında ben sgk ya mail yolladım açıkça kişinin bilgilerini ve durumu yazdım fakat hala hiç bir sonuç alamadım eğer sizin önerebilceğiniz bir mail adresi varsa tabiki yaparım benim vicdanım zaten huzursuz
sanki kendim yapmışım gibi ama ailem bana akrabamı şikayet etmememi önerdi aramız bozulurmuş yüzyüze bakıyoruz diye
zaten ailemde bu ypılan haksızlığa karşı başta annem olmak üzere
ama ben yapıcam size sorum şu acaba mal müdürlüğüne şikayet etsem dilekçeyle falan olurmu?ikametimiz sınırları içinde bi tane var ama fayda edermi bilmiyorum

O insan en azından kimseye yük olmadan yaşamını devam ediyor.Ailesinin milyarlarca lirası da olsa sonuçta engelli bir insan olarak onun yasal hakkı sakat maaşı almak.Millet deveyi hamutuyla yutarken,engelliye bağlanan kuş kadar maaş mı size çok geldi.Dünyada o kadar çok haksızlık,adaletsizlik oluyor ki hangi birine hayır diyebildiniz de engelli bir insanın yaşal hakkını şikayet etme hakkını buldunuz kendinizde...O kadar katı ve acımasız olmayın lütfen...Birazda insancıl yanımızı koyalım ortaya,insanlara köstek olmak yerine destek olursak,hayat hem bizim hem de çevremizdeki insanlar için çok daha güzel olabilir....

arkadaşım adı üstünde engelli maaşı ama bir diğer adıda muhtaçlık maaşı
şimdi sana soruyorum diğer insanlar raporu olduğu halde sırf bir evi var diye yada evi kira olup da kazancı 300 ytl yi geçiyor diye maaş alma hakkını kaybediyorsa ve okadar ihtiyacı olduğu halde alamıyorsa
ben buna dur bakalım derim
adamın hanları var katları var geliri var ve özürlü çocuğunun nafakasını karşılayacak durumu varken onun bakımını da devlete yıkıyorsa üstelik bunu utanmadan sıkılmadan fakir insanların hakkına girerek yapıyorsa ki bu da allah cc nezdinde kul hakkıdır
birileri birilerinin hakkını yiyorsa bu onun kendi günahı ve ayıbıdır onlar hak yiyor benim eksiğim ne deyip bende onlara uyarsam ozaman benim kimseye ahlak dersi vermeye ne yüzüm olur nede ahirette hesap verecek yüzüm olur !!!
devlet özürlü maaşı veriyor ewet ama muhtaç sahibi özürlüye yalan beyanda bulunup gelir durumunu saklayan işgüzarlara değil

sakatlık maaşını devletten almaya çalışırken bir sakatın
yerine getirmesi gereken kriterler çok saçma sapan.
tamamen aç olucak demkki bu insanlar,
dilencilik yapma sınırında yaşıycaklar devlet ozman sen bu maaşı hakediyorsun diyip maaş bağlıycak.
çok içler acısı üzücü bir durum .
hem sakatlıkla hemparasızlıkla uğraşmak korkunç bir yaşam standartı.
hakediyor veya etmiyor her sakat bu parayı almalı.
alsın ne olucak,hayatını biraz rahat idame ettirsin
zaten yaşam sakat olunca tadında yaşanmıyor.
bence güvencesi olsun olmasın herkes alsın bu parayı.
fakir insanların hakkına girmese o hanı katı olanlar,
sanki devlet o parayı alıp hakkı olana verecek.
bence vermez.
sonuçta özrü olan bir insan,alsın .
sevgiler.

deniz FENERI varya bi isik yaksin,nede olsa devletden..goze degil yere..

Kartopu sakatlık maaşında babanın malının olup olmaması önemli değil,o kişinin engelli olması dolayısıyla devlet tarafından verilen yasal haktır ve bu hakkını kimse engellememlidir.
Kimse sizden ahlak dersi istemiyor.Böyle bir olayı ahlaki davranış olarak görüryorsanız çok yanılıyorsunuz...Adil olduğunuzu düşünüyorsunuz,ama o kadar çok adaletsizlik var ki,sadece buna gücünüzün yetmesi gerçekten çok acı...Siz bu yaptığınız davranışla zaten kul hakkına girmiş oluyorsunuz.Bilmiyorum artık bunun hesabını bu dünyada mı öbür dünyada mı verirsiniz...

ben devletin deniz feneriyle ilgili suçlanmasına şiddetle karşıyım
daha suç kesinleşmeden suçlama yapmak bana göre ters ve yanlış
madem suçluydu bu devlet deiz feneri kaç asırdır faaliyette neden şimdi bu suçlamalar tabiki chp ve partinin kapanmadığına sinirlenip ortaya başka bi iftira atıp partiyi zorda bırakmk isteyen zihniyetler
neyse bunlar tartışılır eğer bir laf konuşulcaksa 2 kere düşünmeli
özürlü maaşları hakkındaki düşünceleriniz kısmen doğru kısmende yanlış ve haksız neden bu kadar taktınız bu maaşlara
ben bayan arkadaşımın anlattığı hikayeleri çok dinledim fakat hala anlamış değilim her özürlüye tabiki verilmeli ama şu durumda alamayan garibanlar varken sen tutmuş dükkanı evleri hanları olan adamın kuş kadar paraya göz koymasını savunuyorsun
hiç kusura bakılmasın bide bana kul hakkından bahsediyorsun arkadaşım sen özürlü bir insanın parasına göz koyan zengin zihniyetleri savunup bide bana utanmadan haklı olduklarını savunuyorsan ben senin insanlığındanda şüphe ederim açıkçası sen bu zenginleri düşünceğine bu maaşı hakedipte alamayan yoksul kardeşleimizi hakkı yenen kardeşlerimizi savunsan daha isabetli olur benim yakınım özürlü kızı için alıyor parayı sözde ama evini dekore ettirip bide etrafa caka satıyorsa bu parayla hala açgözlülük edip bide aldığı kiraların babadan kalan mirasın yetmediğini söylüyorsa tuh yazıklar olsun toprak gözünü doyursun derim zaten kızı %100 spastik ne yediğini ne içtiğini biliyor eğer onun bakımınıda karşılayamadığını söylüyorsa ayıp çok ayıp hem özrlü maaşı hem bakım parası alıpta hala gözü çöplükteyse ne diyeyim o parayı hakeden okadar insan duruken sen bana bu ve bu gibi zihniyetleri savunma gerçekten ayıp edersin

Re: 2022 maaşı ihbarları hakkında

kartopu demiş ki; ''benim yakınım özürlü kızı için alıyor parayı sözde ama evini dekore ettirip bide etrafa caka satıyorsa bu parayla hala açgözlülük edip bide aldığı kiraların babadan kalan mirasın yetmediğini söylüyorsa tuh yazıklar olsun toprak gözünü doyursun derim zaten kızı %100 spastik ne yediğini ne içtiğini biliyor eğer onun bakımınıda karşılayamadığını söylüyorsa ayıp çok ayıp hem özrlü maaşı hem bakım parası alıpta hala gözü çöplükteyse ne diyeyim o parayı hakeden okadar insan duruken sen bana bu ve bu gibi zihniyetleri savunma gerçekten ayıp edersin'' BU GİBİ İNSANLARIN ELİNDEN YA MAAŞINI GERİ ALACAKSIN YADA ÇOCUĞUNU. ALLAH İNSANLARA AKIL FİKİR VE VİCDAN VERSİN.SAĞLICAKLA KAL.

Yalnız, şunu unutmayın arkadaşlar: birileri maaş alıyor diye başkalarına maaş verilmiyor değil! Yani sen maaş alamıyorsun diye bana kızma. Ortada sorgulanacak olan şey benim maaş almam değil, senin maaş alamaman; devletin sana "1 ytl gelirin fazla" diyerek maaş vermemesi.
Yani, aylık gelir 15 ytl fazla olduğu için maaş verilmeyen annenin düşürüldüğü durum için devleti sorgulamak gerek, sana üç kuruş yüzünden maaş vermiyor diye devleti sorgulamak/eleştirmek gerek.. Yoksa, o devletin kendini savunduğu "haksız alanlar yüzünden.." söyleminin arkasında durarak haksızlıkları önleyemeyiz. "siz haksız yere aldığınız için bana verilmiyor" yanlışına düşmemek gerek...

Kartopu demiş ki:
ben senin insanlığındanda şüphe ederim açıkçası sen bu zenginleri düşünceğine bu maaşı hakedipte alamayan yoksul kardeşleimizi hakkı yenen kardeşlerimizi savunsan daha isabetli olur .

Sen benim insanlığımdan şüphe edeceğine kendi insanlığından utan....Anladığım kadarıyla bir kıskançlık sorunu var işin içinde.Ne hak ne de adalet duygusuyla düşünülmüş bu durum.Bir de dini jargonla kendinize destek buluyorsunuz...
Ben bu olayda zenginleri korumuyorum...Ben diyorum ki Sosyal devlet olmanın görevi engellisine sahip çıkmaktır ve engelli,engelli olmasından dolayı sakat maaşı alması gerekir,bu onun yasal hakkıdır.

zaten benim anlatmak istediğimde buydu ama şehribanu hanım bazı cümlelerinizi seçerek düşünerek söylemenizi tavsiye ederim ben burda şahit olduğum olayları paylaştım son derece de rahatsız olduğumu belirttim neden bunu kişiseleştiriyorsunuz yada kıskançlık olarak algıladınız ?
bülent beyin dediklerine aynen katılıyorum 1 ytl için bile devlet hak sahibine o maaşı bağlamıyor bu gerçekten büyük haksızlık
ben sadece evladının özürlü olmasını fırsat bilip kendi menfaati için devleti kandırarak bazılarının hakkını yemeye cüret eden açgözlü takımına bide işine gelene maaş bağlayan sisteme kızıyorum
benim kardeşim%80 ağır özürlü ben ona maaş bağlattım çok şükür zaten ona ben bakıyorum babam olmadığı için maddi imkanlarımızın iyi olmamasından dolayı bağladılar şimdide bakm parası için başvurdum ben çalışamıycam kardeşime baktığım için yani uzun lafın kısası böyle şeyler için kavgaya gerek yok ben din istismarı yapmıyorum sadece kendi doğrularımı paylaştım burda doğru olmak yalan söyleyerek haksız kazanç sağlamaya çalışanları uyarmak sana ters gelebilir sende haklısın doğruyu söyleyen 9 köyden kovulur

kimsenin kimseyi kovduğu yok bunhda anlaşalım sen kendini bi şekilde haklı görüyosun aynı şeyi akrabanda saunuyordur.şehri baunun dediği gibi ortada bir kıskançlık krizi var ama yakında birileride seni şikayet eder canını sıkma etme bulma dünyası

abidin kardeşim senin yazdığın şeylerde gerçekten düşünmeden ve önyargılı bir yaklaşım
ben kimseyi kıskanmıyorumki neden bunu anlamıyorsunuz?
benim kardeşim zaten maaş alıyor evde bakım ücertide olucak kısmetse
benim kabul etmediğim olayı açıkladım ister katılırsınız ister katılmazsınız
bu sizi bağlar ama benim alnım açık ne devleti yanıltarak bağlattım nede birilerinin hakkına girerek yapmadım bu işi
siz bana kızacağınıza asıl ihtiyaç sahiplerinin hakkını yiyeyerek saçma sapan kurallar koyarak ihtiyaç sahiplerinin durumunu görmezden gelen sorumlu insanlara kızın lütfen
bencede özürlü kardeşlerimizin hakkıdır bu maaş o maaşı alıpta kendi çıkarları için kullanan art niyetli ailelerin değil
işte böyle üşkağıtçı insanlar yüzünden devletede gün doğuyor o maaşı bağlarken bir sürü sorun çıkartıyorlar insanların güvensizliği yüzünden
hala bana kızacağınıza elinizi vicdanınıza koyun yada siz banane herkes yapıyor benim ne eksiğim var bende yapayım diyorsanız buyurun sizde halil ibrahim sofrasına :evil:

yok öle arkadaşşş

kim olursa olsun hic farketmezzzzzzz.birileri birilerinin hakkına tecavüz ediyosa bende derim dur bakalım ordaaa.Kartopu yerden göge kadar haklı.kim ne derse desin.bunun adı resmen dolandırıcılık.devleti dolandırmak.ha bu nasıl yapıyor diye sorcaksak.arkası saglam olan.esi dostu olan alıyo parayı.olmayan fakirim garibim madur kalıyooo.bencede et sikayet kartopu.madem o kadar malı mülkü parası var.baskalarının rıskını kesmesin o akraban olacak densizzz.cok afedersinizzzz.

yahu arkadaşlar sosyal devlet olmnanın ve sistemin getirdiği bi takım sıkıntılar elbette oluyo yani o kişi film çevirerek bunu alıyosa haklısınız ama burdaki asıl asıl sorun sistemde ve kriterlerde memur masaya oturmuş yaptığı işi bilmiyor bunun neticesindede bir sürü sıkıntı geliyo yani arkadaşlar kişileri şikayet sorunu çözmüyo sistemi şikayet etmek gerekiyo buda ferdi değil birliktelikle olur.o maaşı alan kriteleri demekki yerine getirmiş şikayet etsen yine getirecek

arkadaşlar beni anlamanıza gerçekten sevindim hepinize teşekkür ederim
eğer bir haksızlığa tanık olupta susarsak tabiki yolsuzluk alıp başını gider
tanıdık torpil gerçekten bu çarkı döndürüyor
inanırmısınız hasta olmayan biri için bile sahte rapor alıp maaş bağltanlar mı dersin arkası sağlam olup işini halledenmi dersin işte bende bu olanlara çok kızıyorum ve bu şekil davranan işgüzar ve dolandırıcılar yüzünden kurunun yanında yaşda yanıyor maalesef
hepimiz aslında aynı şeyi düşünüyoruz ama ifade şeklimiz farklı olabiliyor
mesela bana denildiki bakırköy ruh ve sinirde rapor alırken kardeşim için eğer ilsağlık müdürlüğünde tanıdık bi yakınınız varsa işiniz çabuk hallolur dedi bana hastanedeki görevli memur evde bakım için rapor alırken söylendi inanabiliyormusunuz
demekki maaş bağlanan herkez haketmiyor bende bu haksızlığa sinir oldum tabi yani okadar muhtaç insanlar sırada beklerken uyanık ve ihtiyaç sahibi olmayan zengin hasta yakınları nasıl bu kadar çabuk alabiliyor işte buna dur demek lazım bide o maaşı bağlayan sistemdeki işgüzar memur takımına dur demek lazım bunlar yüzünden devlet zarar görüyor ve şartları zorluyor hakkı olan insanlarda mağdur oluyor en ufak bir eksikliği yada fazlalığı yüzünden hakkını alamıyor
yakınımı şikayet ettim babamda olsa affetmem bilginize sunarım

En iyiyisi hiç himseye sakat maaşı vermemek,devletin üstünden bu yükü kaldırsak daha iyi olmaz mı Kartopu?Mesala ben günde kaç saat çalışırken,millet yatarak para kazanıyor,bu da adaletsizlik değil mi?O zaman ben de onlara karşılıksız para verme diye şikayetçi olurum...:roll: Hepimiz bir şeylerden şikayetçiyiz,ama memnuniyetsiziz...Devlet, engelliye sakat maaşı ve bakım parası veriyor,rahatsız oluyor ve bir de iki kuruş parayı şikayet etmek için çaba harcıyoruz...Bugün ona yarın bana diyecek kadar öngörümüz yok...Ben pes diyorum...Gerisi size kalmış,bu da engelli yakının engelliye kıyağı sanırım. :roll:

arkadaşım tabiki seninde haklı olduğun yanlar var bn zaten sana haksızsın demiyorum mesela senin bahsettiğin yakının evi kira sadece dükkanı varmış bide eski arabası ben olsam böle durumdaki bir insanın durumunu asla şikayet etmezdim nedeniyse hasta olan kızının durumu beni çok etkiledi böyle insanların maaşının kesilmesi zaten hata şikayet edende haksız bana göre
benim rahatsız olduğum olay kendi yakınım olsun yada şahit olduğum olaylar yani hasta evladının üzerinden rant sağlamaya çalışan ihtiyacı yokken okadar varlık içindeyken durumunu saklayıp devleti yanıltıp diğer insanların hakkını çiğnemeye çalışan zihniyetlerdi ayıpladığım içindi
şehribanu kardeşim senin bahsettiğin şu son sözlerininde haklılık payı çok bazıları akşama kadar çalışıp yorulurken bazılarıda rahat koltuğunda oturarak kazanır bu dünya zaten böyle heryerde haksızlık ama ben genede bu tarafta dürüstlüğü elden bırakmayalım derim boşver bunun bide öteki tarafı var kötülük eden kendine eder ne devleti kandıralım nede kendimizi bazıları üçkağıt yapıyorsa kendi verir hesabını öteki tarafta
gördüğümüz haksızlıklar karşısında tepkimizi mutlaka koyalım herşeye rağmen susmayalım neolursa olsun haksızlık yapan babamda olsa affetmem hatta tanımam kim olursa olsun

ya arkadaşlar aslında ben uzun süredir bildiğim bi yaraya parmak basmak istiyom ama bi türlü yazasıyam gelmedi ama şimdi yazdılarınızı okuduktan sonra inan ki huzursuz oldum benim bildiğim biri varki nasıl yapmış bilmiyom ama bildiğim teş şey çocuk un engelli veya üzürü olmadığı dır ve ben bu aileyi yakından tanıyom ve çcoğuna maaş bağlamış inanın çocukta hiç bir sorun yok nerden bilirsin sor sanız mesela çocuk bakkala manava çarşıya ve trafik lanbalarında mendil vs satıyor inan mayacaksın bide babası 3 gün ünce gidip onu bi futbol okuluna kaydını yaptırdı yani bu çocuk futbolcu adayı belki ilerida olacak ama büyle fiziği ve düşün sel aklı olan çocuk nasıl olurda rapor alır dersiniz yorumu size bırakıyom bu konu daki fikirleriniz doğrultu sonucunda hareket edeceğim saygılar....

arkadaşım önceden devlete sahte fatura beyanında bulunanlar naylon fatura icat etmişlerdi şimdide naylon raporlar çıktı piyasaya
sana gelince eğer gerçekten böyle bir durumun olduğuna tanıksan durma derim şikayet et etki bidaha böyle işlere kalkışmasınlar hepimiz bu tip olaylara seyirci kalırsak görüpte susarsak haksızlıklar alır başını gider allah hepimizin yardımcısı olsun
zaten bende aynı buna benzer bir olaya tanık olmuştum ama yakınen tanımadığım için o insanları ne yapacağımı bilemedim dediğim kişilerde tanıdık doktor arkadaşları sayesinde bağlantısını kurup sağlam olan oğluna psikolojik özürlüdür raporu almış hani oğlunu görsen senden benden akıllı artık millet özürlü maaşlarıyla geçimini sağlamanın derdine düşmüş haydeeee gel vatandaşş koy araya tanıdık al sahte raporunu karamanın koyunu sonra çıkar oyunu :?:

iyi de kartopu gerçek ten etkili olabileceğim bi kurum hangisi okunada bilgilerin varmı

ewet aslında var ya o bölgenin ilsağlık müdürlüğüne gidip durumu anlatıcan ama elle tutulur gözle görülür delillere ve şahitlere dayanarak yada sadece sözlü olarak bildiklerini anlatmanda yeterli olabilir
raporu neye dayanarak almışlar bende merak ettim
belkide bu kişilerin şöle bi hastalığıda olabilir oğlu epilepsi olabilir çünkü normalde sara hastalarının dışardan hastalığı anlaşılmaz yani evde kriz falan geçiriyorsa ona dayanarakda çalışamaz bakıma muhtaçtır diye de rapor alabilirler eğer böle bişiyse ki bunu sende anlamıyabilir yada bilmeyebilirsin çünkü o aile bunu kimseye anlatamaz kolay kolay
bence boşver öle bi hastalığı varsa hiç uğraşma derim çok kötü bir hastalık bu şakası olmaz benim bir tanıdığımda sara yüzünden aniden yolda kriz geçirip öldü
bu yüzden allah yardımcıları olsun derim
ama sen bi düşün istersen derim sağlıcakla kalın

kartopu doğrusunu süylemek gerekirse ole bi durumolduğunu zan etmiyorum çünkü aileden okarda uzak deilim ole olsaydı mutlaka bilirdim ama yinede kür şeytana uymuyacam ole bişeye alet olamakta doğrusu şimdilik istemiyorum bu imkanları onlara sağlıyan lar utansın diyorum allaha havale ediyorum herne nekadarda bu maaşı hak etmediklrine büyük yüzdelikle inanıyorsamda benden bulmasın lar allah ıslah etsin diyorum...not babasına güzümün ünüde sordular bu çocuğun bişeyi yok niye rapor çıkardın inanmıyacaksın ama verdiği cevaba da şaşmamak elde deil(çocuk büyüdüğünde askerlik yapmasın diye) ewet yanlışyazmadım ark daşlar saygılarla PERWER

arkadaşım madem böyle bir hastalık falan yok nasıl rapor aldı bu kişiler
onlara bu raporu veren doktorun rüşvet almadığı ne malum
işte bende bunu anlatmaya çalışıyordum bizzat kendimde şahit oldum aynı şekilde sağlam bi çocuğun rapor aldığını ama dua etsinlerki tanımıyordum onları yoksa bunların hesabını herkesten önce ben sorardım
sana gelince hiç durma derim bulunduğunuz ilin sağlık müdürlüğüne yada istanbul ilsağlık müdürlüğüne git şikayet dilekçeni ver onlar muhakkak bu işin peşine düşeceklerdir
bu insanların bi ders alma zamanı geldide geçiyor heleki onca kardeşimiz askerliğini yaparken bu insanlar kim oluyor da hangi nedenle askerlikten kaçmak için böyle hileler yapıyor zaten onlara bu raporu veren zihniyete acıyorum biz hastamız için zar zor rapor alırken başkaları işi utanmazlığa döküp alıyor iki dakka içinde maaşallah

yapmayınnn

arkadasım iki kurus dedigin parayı almak icin.bir kurus paraya muhtac olanlar var.lütfen ama lütfennnnnnn.senin belki ihtiyacın yok ama benim varrrr.hemde senin dedigin o tek kurusa bileeeeee.

sevgili tango
nedemek istediğini anlamadım konuyu biraz açarmısın
yani sahte rapor almak doğrumu ?
herkesin ihtiyacı var tabiki paraya ama bunu daha adil bir şekilde kimseyi kandırmadan almakmı yanlış yoksa sağlam olan çocuğuna sakat raporu alarak dolandırıcılıkla alınmasımı doğru
ben senin bu şekil düşünmediğine inanıyorum özürlü maaşları neden parasız insanların gelir kaynağı olsunki
ister zengin ol ister fukara sakın kimseye yapma numara
hayat zor belki ama yinede kazan helalinden sonra o para zehir olur yapışır boğazına saygılarımla değerli kardeşim

Üst Alt