Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İHH İnsani Yardım Vakfı, Hint okyanusunda bir ada ülkesi olan Sri Lankada yardıma muhtaç zihinsel engelli çocuklar için eğitim merkezi açılışı gerçekleştirdi. Bölgede yardıma muhtaç ailelerin zihinsel engelli çocuklarının eğitim göreceği okul, çaresiz Sri Lankalı ailelere umut ışığı oldu.
Açılışı gerçekleştirmek için bölgeye giden İHH ekibi, Sri Lankanın Hemmathagama bölgesinde, zihinsel engelli çocuklar için İzmit gönüllüleri tarafından yaptırılan eğitim merkezinin açılışını yaptı. İlk olarak zor durumda bulunan 25 engelli çocuğun eğitim göreceği okul ilerleyen zamanlarda kapasitesini artıracak. Ayrıca açılış sırasında Müslüman bölge halkına Kuran-ı Kerim hediye edildi.
Bölgede zihinsel engellilerle ilgili çalışmalar yürüten Serendib Vakfı, ülkede yoğun çalışmalar yürüterek ülkenin engelli haritasını çıkartmaya çalışıyor. Hemmathagama bölgesinin engelli haritası ise tamamlanmış durumda. Yapılan çalışmalara göre zaten fakir olan bölgedeki Müslüman ailelerin, çocuklarına normal eğitim vermekte bile güçlük çekerken zihinsel engelli çocuklarına gerektiği kadar eğitim vermeleri imkânsız gibi görülüyor.
Vakıf, bölge insanının en çok ihtiyaç duyduğu bu eksikliği giderebilmek için engelli çocukların eğitim alabileceği okulu Sri Lanka halkının hizmetine sundu. Açılan okul ile ilk etapta bölgede 25 çocuk eğitim görecek. Bölgede engelli eğitimi verecek personel sıkıntısı yaşanırken, ilk etapta açılan eğitim merkezinde 3 uzman eğitmen görev alıyor.
zate işleri güçleri yurt dışını beslemektr de bu kadar ihtiyaç varken camiye lazım olan kiliseye haramdır ama bu zihniyet hiç değişmez zate ihh sanki yurt dışı için kurulmuş bi merkez
sorarım şimdi tr de bedava muayne olmak için srilankalı veya libyalı olmak gerekiyor ben onların gerçekten allah rızası için bu işleri yaptıklarına inanmıyorum tr de bu kadar muhtaç güçsüz engelli varken başka ülkeye yardım gitmesi hiçde allah razı olsun dedirtecek bişey değil camiye lazım olan kiliseye haramdır
walera'nınki silinmesi gereken mesaj. Halkı yardım etmekten men edici tutumlar sergilemek. Ve yanlış fetva verme.
Bu maddelere dayanarak üye nin ağırlaştırılmış müeebbet hapsini talep ediyorum. Editör bayanbey
önce türk halkının sorunlarını çözelimde sonra dışarıya yardım yapalım ücretsiz muayne olmak için libyalımı olmak lazım ihh bu gibi organizasyonların taaa rahmetli erbakan zamanında ki hikayeleri bilinir onların hangi amaca hizmetettiklerini biz çok iyi biliriz ihh srlankada açacağına trde böyle bi merkez açsaydı ya doğruları söylemekte suç ya
Arkadaşım ben seni anlıyorumda ihh ile ücretsiz muaynenin ne alakası var?
Şikayetini sağlık bakanlığına yapıcaksın.
Ayrıca muayne hakkında haklısın. Bende istiyorum ücretsiz muayende bunun ihh ile alakası nedir?
Uluslararsı bir yardım kuruluşu o ülke bu ülke diye ayrım yapmaz.
Türkiye muhtaç değilki. Bir sürü dolar milyarderi var.
Sizinkilere söyle de bi zahmet zekat tahsilatı yapsınlar. Dağıtsınlar Türk insanına.
Benim dediğimi yapın türkiyede çalışmadan herkeze 2-3 bin tl maaş bağlarsınız...!
walera doğru söyle görüyorsun okulun halini sıralara bak masalara bak böyle bir okul burda açılsa gidermisin olumsuzluklarla bir yere varılmaz. ayrıca bu bencileyin hep bencillik neyi çözer bilmiyorum. bizim sahip olduklarımızın 10 belkide 100 de birine ship degil ordaki insanlar yapılan güzel hoş birşey inşallah devamı gelir
insanlar ilk okuduklarında tepki vermeleri haklı bence...bende öyle düşündüm ülkemiz dururken niye başka bir ülke diye.
ama İHH nın kuruluş nedenini ve yaptıklarını düşününce bana mantıklı geldi.hadi sri lanka degilde örnegin ekonomisi iyi olan bir ülkeye kursa bende karşı çıkardım.
ALLAH(cc) devletimize zeval vermesin iyi yada kötü bir sağlık sistemimiz var yararlanıyoruz.bizden daha kötü olan ve ihtiyaç duyan ülkeler var.
ALLAH(cc) yollarını acık etsin diyorum...
bazı arkadaşlar ihh dan bahsetmiş acaba o arkadaşlar ihhanın kuruluşunu falan bilirlermi erbakanla beraber yaptıkları işleri bilirlermi biz çok şey biliyoruzda neyse ihh gibi şirketler sadece kara para aklamak için kurulan şirketlerdir benim düşünceme göre niye diye sorcak olursanız mavi marmara baskınında ihh başkanı sanki devlet başkanıymış gibi çıkp tv lere beyanat veriyor gazzeden ambargoyu kaldırcaz sen kimsin be adam siz kimsiniz bak erbakancılarında foyaları yeni yeni ortaya çıkyor ihh kanal 7 denizfeneri kayıp trilyon davası bunlar hep birbirleriyle alakalı konular suyunaltında çok şeyler varda bak ihh sayfasını erbakan hocalarını anıyorlar oğuzhan asiltürk çıkyor tvlere erbakan kayıp trilyonları oğluyla damadının üstüne yaptı diyor bunlar ince meseleler ben ihh nın allahın rızası için iş yaptığını düşünmüyorum vardır yine bi bildikleri zate böyle bağış yapılan yatırım yapanlar bu yaptıklarını vergi olarak geri alıyorlar sadece birileri bişeyler yapıyor görünsün
Durumu İyi Olmayan insanları açlık yoksulluk sefalet içinde olan Bir ülkeye yapılan yardımı eleştirmek ideolajiden öteye değildir.. şimdi en son VAN depreminde bize kaçtane ülke yardım etti bunuda düşünmek lazım. bize yardım eden ülkelerin vatandaşları dört dörtlükmü yaşıyordu... acaba onların vatandaşlarıda bu yapılan okulu eleştiren arkadaşlar gibi bizde yokken TÜRKİYE ye neden veriyoruzmu diyordu.. ALLAH Bize Bugünümüzü Aratmasın
valla ben olsam ihh kimse yokmu yarım elma gibi kurumlara 1 tl yardım bile yapmam aslında bu kurumların yaptığı ideolijik bir yardımdır allahın rızas değil
valla ben olsam ihh kimse yokmu yarım elma gibi kurumlara 1 tl yardım bile yapmam aslında bu kurumların yaptığı ideolijik bir yardımdır allahın rızas değil
walera efendi emin olmadığın kurumlar için yorum yapmazsan mesele yok.
Bak geçenlerde yılmaz özdil gibi bu kuruma ters görüşlü bir yazar ne yazdı.
İhh dedi 1000 dolara su kuyusu açıyor. Afrikada aynı kuyuyu B.M. 300 bin $ a açıyormuş.
Meğersem görevlendirdikleri şerefsizler parayla alem yapıp geri kalanıylada kuyu açıyorlarmış.
Şimdi sen kalkmışsın 1000 $ kuyu açılmasına karşısın. Yapma arkadaşım. Su bulamayan var.
Türkiye fakir bi ülke değil. Devlet her ihtiyaç sahibi engelli muhtacın ihtiyaclarını görmek zorunda.
İnsanlar vergisini veriyor. Niye bide üstüne bu görevi üstlensin? Kaldıki bu görev resmi olarak haktır.
e senin görüşün sav efendi devlet hangi görevi üsleniyormuş hangi haktan bahsediyorsun bu gün hadi cihada desem kim gelecek oyüzden kuru laf kalabalığı yine söylüyorum ihh erbakan kayıp trilyon davası bunlar hepsi birbiriyle alakalı konular ihh nın kuruluşunda bak kimleri göreceksin yukarda yazmıştım ihh başkanı kimki gazzeye ambargoyu delicez diye gemi çıkarıyor sonra 9 tane vatandaş öldürülünce kıyamet koparılıyor o kıyamette bir bardak suada üflemeyle geçecek kıyamet biz bunları çok gördük hadi yiyorsa gelin kartalda kiliseye bişey yapalım amaç cihad varmısınız ama kimse gelmez o yüzden falan ülkede cami bombalanmış hiç umrumda değil
hıyarlık yapma sawmısın nesin ben sana hakaret etmedim hakaret etmeden yaz sawmısın was mısın nesin sapıkta sensin
benim bişey atıp tuttuğum yok illaki şevket kazanlar o lafları derler daha dün oğuzhan asiltürk tvlere çıktı sen onu dinle şevket kazanda kayıp trilon davasında var oda savunuyor yoksa oğuzhan asiltürk yalan söylemez hem söylediysede günahı onun dün bütün tv kanallaraında vardı ve saw konuşmayı bilmiyorsan konuşma etki tepkiyi doğruru burdan atılmama sebep olursun açtırma ağzımı hıyarlığın luzumu yok ya adam gibi yap yorumunu yada benim yazdğım yere yazma dallama