Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İhmaller sonucu sakat kaldım

master yi

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
evet merhaba herkese cok kisa kesicem konuyu yanlus yere actiysam ozur dilerim .benim olay cok farkli yas 20 bir futbol macinda dizi burktum arkasindan gelen doktor ihmali aile ihmalleri sorumsuzlugu sonucu sakat kaldim iyi bir doktora denk gelmistim iyi bir ameliyatla tam umudu kesmisken tekrar saglima kabusmusyumki aile sorumsuzluguyla islak birakilan yerde kayatak dustum tekrar basa sardi .ufacik birsey cesitli ihmaller sonucu ne noktalara geldi anlatsam inanmaz gulersiniz yasama umudum yok size sorum var otenazi olmak istiuorum ama turkiyede yasiyorum turkiyede boyle birsey yok diye biliyorum vatmidir ozelde ? birde belcikada varmis yasalmid belcika vatandasi olmadigim halde oraya turist olarak gidip otenazi olabilirmiyim tsk ederim bu arada yasam azminize hayran kaldim bravo sizlere soruya cevap verecek arkadaslarada simdiden tsk ediyorum .....

Guncel ozellikle oturanboga abi cevap yazarmisinix

Abi bende 17 yaşındayım bende engelliyim ama şunu söyliyim ki ölüm çare değil Allaha yönel bence

Cübbeli hocanın meşhur bi lafı var: öteki taraf tahtalıköy dinlenme tesisleri değil ki...

Aslında yazmaya gülücükle başlayacaktım ama hissettiğin sıkışıklığı hafife aldığımı düşünmenden çekindim...

Ne acılar çekiyoruz! Yıllar oldu kişisel bir acım olmadı çok şükür. Ama öyle kötülüklere tanık oluyoruz ki, hem vallahi hem billahi nefes almak bile yük, onursuzluk geliyor çoğu zaman. Böylesi boktan bi düzende, böylesi boktan insanlarla nasıl yaşanır, düşünmekten nefes alamıyorum. Bunu şunun için yazıyorum, yaşadıklarını okurken "ya, bi git Ahmet" diyor bir yanım, ama diğer yandan insan böyle ağır hissediyorsa, acı da çekiyor belli ki diyor. Ama yine de kardeşim bu hissettiğin gerginlikten çıkman lazım. Öyle ölüm gibi ahmaklıkları hele tümüyle aklından çıkartmalısın.
Hem sakatlanmaktan kastın nedir? Tahminim, sen sakat görmemişsin! :)

bu sözlerim sadece sana değil senin gibi ötanazi hakkı talep eden herkese benim anlamadığım size zehri başkası verince ölümün acısımı geçiyor yoksa kendi isteğinizle yaşamınızı sonlandırmanıza rağmen intiharın günahından mı yırtıyorsun nedir bu yurt dışına gidip ötanazi olayım fanteziniz paşa paşa evinizde yapın işinizi yurt dışından cenaze getirmek kolaymı sanıyorsunuz gider ayak bari milleti uğraştırmayın bana Allah aşkına biriniz açıklasın ötenazi ve intihar arasındaki fark ne hiç kimse kusura bakmasın gerçekten ölmek isteyen ötanazi muhabeti yapmaz hayat bir anda canına tak eder o anda gözüne kestirdiği ilk seçeneği uygular bir dizinde sorun var diye yaşamak istemiyorsan zaten bedenini hak etmiyorsun şimdi bu sözlerime tepki verenlerde olur merak etmeyin sözler ne ölmek isteyeni yaşatır nede yaşamak isteyeni öldürür

kaç oldu bu lafı duydum.ölmek isteyen bir kişi neden başkasının fikrine baksınki.o kararı vermişse gider yapar.laf olsun diye boş boş boş konuşmayın..

valla bizim demire katildim katilmasinada:p olumden korkup otenazi sayikliyo bu arkadasta. sakaciktan olmek istiyodur bence:eek: bi ayagin topal diye olunurmuymus. dunyada bu kadar guzel seyler varken:eek: olunce aygin saglammi olacakti. bunu biliyomusun.

Evet ciddiye alinmamisim ama cektigim bircok sikinti var dereceye girip universite kazanan ben boyle sacma sapan sebeblerle degneklerlerle geziyorum okula gidemiyorum vs vs .Bu sakatliga giden adim adim ihmalleri anlatsam forum inanmaz gulmekten yerlere yatarsiniz yada vayyy be bu kadarmi sorumsuzluk olur dersiniz hem bana hem aileye hem ilk doktoruma neyseki tam umudu kesmisken super bir doktor sizi ayaga kaldiriyor ve bir.sene sonra halisamaci yapabilirsin diyorsa ama siz daha 3 4 aylik ameliyatliyken gene bir ihmalle kayip dusuyorsaniz hele hele dusmeden once 2 saat yuruyup gezip tadini cikarmisken sonra sar tekrar basa hayal kirikligi ustune hayal kirikligi ... bu dunyada basiniza gelecek en kotu sey yasama umudunuzu kaybetmek evet ben kaybettim yasadiklarim ailevi olsun saglik olsun kaybettim son sigarayi icip gitmek en iyisi gibi geliyor bazen.insanlarin aciyan bakisslarina maruz kalmaktan biktim soru sormalarindan aaa canimmmm benim cok gencsin diyen birine dalasim geliyor artik ..otenaziye gelince kan cikmiyor direk ilacla hallediyorlar atmosferi daha guzel :) tipa guvenmek lazim :)

master yi:
otenaziye gelince kan cikmiyor direk ilacla hallediyorlar atmosferi daha guzel :) tipa guvenmek lazim :)
ölüm ün vermiş olduğu acıyı sizin değiminiz le ''ilaç'' ile dindiremezler. Biraz da sizden daha düşkünlere bakın. Ne acı çekenler var gidebiliyorsanız hastaneleri ziyaret edin bi. O zaman kendi acınızı unutursunuz.

Bedenin sana bir emenettir vakti saati gelince zaten senden gidecek. O canı sen koymadın o bedene, emanete sahip çık..psikolojik sıkıntılar yaşıyor olabilirsin buradakiler de yaşadılar, yaşıyolar. Bende yaşadım ama atlatacaksın merak etme. Sağlıklı düşünen birisi intihar etmeyi asla düşünmez. ALLAh her hepimize sağlık sıhhat versin..

koltuk degnekle universite okunmuyomu ahmet:) tipa madem guvenin var. bi sekilde topalliyarakta yuruturler seni. bide iyi dereceyle universite kazanabilen bi kafaya yazik olur. elalem takma protez bacakla dunya kosu sampiyonu olabiliyorken senide hadi hadi yuruturler sebatla tedavilerini yaptirirsan.UMIT ETMEK EN GUZEL SEYDIR. bu lafi cok severim:eek:
hemen yelkenleri indirirsen kaybeden sen olursun. yilmadan yolunda ilerlersen bak hayat ne guzel:eek:benimde kulagim az duysada doktor kurbani:( konusulanlari hic anlamadigim durumlar oluyor. ama sanki duymadan dunya cirkin degilki:eek: bitek sevdiklerim ailem zorlaniyor bazen onada saLLA SANKI BEN HERSEYI DUYMAK ZORUNDAMIYIM. baska duyan yapsin o iosleri diyorum. sende insanlarin ne diyecegine aldirma yasamak, tabiatin guzelliklerini gormek topal ayaklada oluyor:eek:

Atalarımız "Olacakla öleceğe çare yoktur" demişler. Sana geçenlerde izlediğim haberi söyleyim. Bir Suriyeli
savaştan kaçıp buraya İstanbul'a geliyor ve sokak ortasında maganda kurşunuyla ölüyor. Çok tuhafıma gitti.
Muhakkak böyle olaylar oluyordur ama insanın tuhafına gidiyor yine de. O kadar savaştan kaçıp gel sığındığın
ülkede ne idüğü belirsiz bir kurşuna kurban git. İhmallerin de olacağı varmış diye baktım ben yazdıklarına başta
ve bu haber aklıma geldi. Tabiki önlem alınacak her şeyi oluruna bırakmayacağız ama işte olacağı varmış.
İkincisi yaşadıklarınla düşüncelerinle ilgili. Bu durumda olan bunları yaşayan tek sen değilsin emin ol. Ben doğuştan
engelliyim ve kendimi bildim bileli iki kanedyenle yürüyorum. Senin gibi belli bir yaşa kadar sokakta dilediğimce
desteksiz yürüme şansım da olmadı hani. Bana da acıyan gözlerle bakıldı. Sana söylenenler bana da söylendi.Hâlâ da söyleniyor."Ah kızım geçmiş olsun, gençmişsin daha, pek de güzelmişsin..." Klasik laflar. Herkese söylendiği gibi. Buradaki engellilerin hepsine de acıyan gözlerle bakılmıştır. Herkes senin gibi düşünse o zaman tüm engellilerin intihar etmesi gerekirdi. Ne güzel! Dünya o zaman engellilerden temizlenirdi değil mi? Herkese kendi yaşadığı en ağırmış gibi gelir buna ben de dahil. Hani sen şimdi kendini zavallı hissediyorsun ya değneklerle yürümek çok koyuyor ya, tekerlekli sandalyede olan biri ne yapsın? Çıkıp "siz yine dışarı çıkabiliyorsunuz bizim için durum daha zor." dese. Ona da yatalak biri dese "sen yine iyisin zor da olsa dışarı çıkabiliyorsun ya benim durumum?"Bu böyle uzayıp gider yani. Kendi imkanlarına alışmaya onlarla mutlu olmaya bak. Aslında söylediklerine de çok kızamıyorum bir yandan çünkü bu söylediklerini 1-1.5 yıl öncesine kadar ben de yaşıyordum. Hayatımdan bezmiştim çoğu kez hele ergenlik dönemi tam felaket. Ölsem keşke bunları yaşayacağıma dedim defalarca kez. Ama şuan hayattayım bak. 21 yaşındayım ve olaylara daha farklı bakabiliyorum Allah'a şükür. Ve bazen burada öyle yaşam öyküleri okuyorum ki benim yaşadıklarım neymiş ki diyorum.. Burada söylenenler sana etki etmeyebilir belki. Çünkü en iyi dinlenen şey yine insanın kendi düşünceleri oluyor. Burada yüzlerce nutuk çekilse örnekler verilse sen kendi düşüncelerini değiştiremedikten sonra hepsi boş. Ama yine de ben de kendi yaşadığımı, bizzat tecrübemi söyleyeyim istedim.

Bakalim onumde 1 senelik bir sure var kararimi bazi durumlara gore vericem kararim olumlu olur ve veda edicegim zaman buraya mutlaka yazicagim simdiluk iyu gunler

"Senden kötü durumda olanları düşün" mantığına her zaman karşı çıkmışımdır. Hayat bir tane ve kıymetli. Onu iyisiyle kötüsüyle, zorluğuyla kolaylıklarıyla yaşamak insanı akıllı yapan şeydir. Bir ayağın yok diye, sandalye kullanıyorsun diye, topallıuorsun diye hayatı ıskalamak sadece ahmaklıktır. Kendine daha makul gerekçeler bulmalısın :) Bu boktan dünyada o kadar var ki!..

Evet oturan bogaya katiliyorum tabikide beterin beteri vardir oraya lafim yok ama bu mantikla acinizi ofkenizi kirginliginizi sadece belli bir sure baskilarsiniz sempotik tedavi gibi yani kaynagini tedavi edemezsiniz o hep orda kalir kimi zaman boyle sempotik tedavilerle bastirilir ... oturan boga daha cok bu sakatlik icin degilde bu sakatliga yol acan ihmalleri saglayan aileme muhtac olmak istemedigimden hayata veda etmek istiyorum bu daha saglam bir gerekce gidisim mutlaka koyacaktir onlara ama bunlarin daha kararini vermedim bu senede dondurdum universiteyi kapattim odamin kapisini derin dusuncelerdeyim bu karari verirsem veda etmeden once mutlaka yazacagim bu bolume hakkimizda hayirlisi olsun kolunuzu bacaginiz kaybederseniz yasarsiniz ama yasama umudunu kaybederseniz yasayab cesetten farkiniz yok uzun zamandir boyleyim ve artik bu dusunceyle uyaniyorum

allala, ailenin ne sucuki. baskasindan oc alacam diye olmeye degermiymis:p onlari uzunce sen sevineceksen bile hayatinla odeyeceksin. gitte ol bakalim. kara topragin altimi guzel cikip tabiatta kokladigin havami guzel.

bir kadınla tanışmıştım eşi tarafından aldatılan, dayak yiyen sürekli aşağılanan sığınacak bir dalı olmadığını düşünen gerek ailesi gerek eşi tarafından yıllarca o denli aşığalanmışki kendi bile kendini hiç bir işe yaramaz, çirkin (bana göre tam tersi çok güzeldi) zavallının biri olarak görüyordu garibin ruh hali öylesine bozulmuştu ki bedeni bu yükü taşıyamaz olmuş hastanelerden çıkamaz hale gelmişti (tabi bunda iltahaplı romatizmanında katkısı büyük) 2 hafta muhabbetten sonra bana kendince şahane planını anlattı mükemmel bir eş ailesini gururlandıracak bir evlat olup sonrada kendini öldürerek onları yokluğuyla cezalandıracakmış... ona söylediğimi aynen sanda söylüyorum eğerki tanrı var ise cehennemlik olacaksın yok ise toprağa karışacaksın onların acı çektiğini göremeyeceksin işin daha garibi insan her acıyı unutur yada küllendirir bizim doğamız bu zaten beynimiz bunu beceremeseydi hiç birimiz yaşayamazdık yani onlar en fazla bir kaç yıl üzülür ama sen bir kaç yıl sonra hayata dönemezsin planın çok salakça çevrenden yada hayattan intikam almak istiyorsan gelebileceğin en iyi yere gel sen yükseldikçe geride bıraktıklarını çekeceği acıyı gör... bu kadını 6 ay kadar cabadan sonra boşanmaya ikna ettim zaten kocası dünden razıydı tek celsede ayrıldılar 1 yıl hem dersaneye gitti hemde her fırsatta ben çalıştırdım ve bu kadın 29 yaşında tıp fakültesini kazandı 2 yıl sonra mezun olacak eski eşi köpek gibi peşinde koştu ailesi yaptıkları için bin pişman oldu ve bu yaz onu taparcasına seven bir adamla evlenecek şimdi sen söyle ahmet bu kadın o aptalca plana sadık kalsaydı canına kıysaydı dahamı iyi olurdu her insan birmi dersen de hiç kusura bakma babasını çocuk yaşta kaybeden ailesi ve eşi tarafından bunca zulme uğrayan akrabalarının yok saydığı kendini korumaktan aciz 29 yaşında bir kadının başarabildiğini 20 yaşındaki ahmetin başarmaya gücü yoksa zaten ahmete oksijen veren ağacın yaprağının verdiği emeğe yazık bir yaprak kadar kendine faydan yoksa kusura bakmada sen yaşamasan da olur

Güzel kardeşim geçmiş olsun,8,9 ay öncesi tam sağlıklı,oyun delisi,yerinde duramayan,duygusal ve yaşama sevinciyle dolu yedi buçuk yaşında bi oğlum var.Son dokuz aydır ne durumda biliyomusun;gözleri görmüyor,konuşamıyor,yutkunamıyor ki en sevdiği şeyleri yesin,yürümeyi bırak oturamıyor bile.On ay önce Efe gözün bozulur desem hüngür hüngür ağlardı ki bozulmasın nolur baba diye.Bunlar belki seni ilgilendirmiycek,senin düşündüklerini defalarca düşündüm.Ölmek,sebep olanlara sormak gibi.Bizi ayakta tutan Efe'nin tüm başına gelenlerden haberinin olmasına rağmen dışarı çıkacağımı duyunca ağlaması,espri yapınca gülmesi,zil çalınca misafir gelmiştir diye heyecanlanması..Söylemek istediğim şey,o çocuk haliyle bir yaşama sevinci bulabiliyo kendinde,kaldı ki sen yaş itibarı ile daha mantıklı olabilirsin,sana şifa diliyorum ve kendine kötü davranma diyebilirim.

bilal abim cok uzuldum allah sifa versin umarim iyilesir o daha melek.cunku

ölmeyi bende düşündüm istesem yapabilirdim düşündükten sonra vazgeçtim ölmekle herşey bitmiyo asıl sıkıntılar öteki dünyada öldükten sonra başlıcak kendini öldüren intihar eden ebedi cehenneme gider cehenneme gitmekte bi insanın yaşayacağı en kötü şeydir iki silahın olucak yaşama devam etmen için sabır ve şükür sabrederek şükrederek yola devam edebilirsin herşeye rağmen olumlu düşünmelisin

ben senin çok zeki olduğunu ve ideallerine ulaşabileceğine inanıyorum ...bende bu intibayı bıraktın mesajlarını okuyunca...cahil değilsin bunlarıda aşacaksın...

bilal efe;
Allah evlatlarımızın acılarını bizlere göstermesin...bende isyankar ve iman anlamında zayıf biriyken böyle durumlarda hep çaresizce Allaha sığınmayı yeğliyorum...galiba gerçek olan da bu...size ve evladınıza sabır ve şifalar dilerim...

ilginiz icin tsk ederim arkadaslar iyileşelim hayırlısıyla önce , sonra canımızı sıkanlara tekme atması kolay olur ...

Demirci kardeşin dikkatine:..............
Sizin fikirlerinizi çok beğendim bana da bu konuda yardımcı olurmusunuz evliyim 1 yaşında oğlum ve 7 aylık ikinci çocuğa hamileyim arkadaşınızın yaşadıklarının aynısını bende yaşıyorum. Ailemden de hayır yok bu evliliği ben istediğimden dolayı. Arkadaşınızın yaşadıkları gibi evliliğimde dayak aldatma hepsi mevcut fakat sığınacak kapım yok diyip çekmek zorumda kalıyorum. Bendede iltihaplı romatizma var şuan kalbime vuruyor. Arkadaşınızdan tek farkım 2 çocuğum olması ve 36 yaşındayım. Şimdi diyeceksiniz ki mademki problemli evliliğiniz var neden 2 çocuk yaptınız diye. Evet haklısınız hep düzelir dedim fakat daha kötüye gitti şimdi ise 2.5 yıllık evliyim. Artık ne yapmak gerek banada fikir verir misiniz

demirci kardeş geçenlerde böyle yazmıştı bu kadar güçlü bir insan nasıl bunu yapar çok şaşırdım
evet merhaba herkese cok kisa kesicem konuyu yanlus yere actiysam ozur dilerim .benim olay cok farkli yas 20 bir futbol macinda dizi burktum arkasindan gelen doktor ihmali aile ihmalleri sorumsuzlugu sonucu sakat kaldim iyi bir doktora denk gelmistim iyi bir ameliyatla tam umudu kesmisken tekrar saglima kabusmusyumki aile sorumsuzluguyla islak birakilan yerde kayatak dustum tekrar basa sardi .ufacik birsey cesitli ihmaller sonucu ne noktalara geldi anlatsam inanmaz gulersiniz yasama umudum yok size sorum var otenazi olmak istiuorum ama turkiyede yasiyorum turkiyede boyle birsey yok diye biliyorum vatmidir ozelde ? birde belcikada varmis yasalmid belcika vatandasi olmadigim halde oraya turist olarak gidip otenazi olabilirmiyim tsk ederim bu arada yasam azminize hayran kaldim bravo sizlere soruya cevap verecek arkadaslarada simdiden tsk ediyorum .....

Guncel ozellikle oturanboga abi cevap yazarmisinix

Üst Alt