Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İhracat muafiyetinden dolayı maaşımdan vergi kesilmiyor, emekli olurken..?

nezaket

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
09/1997 yılında sigorta başlangıcım yapıldı, 11/2000 tarihinden beri de Ege Serbest Bölgesinde çalışmaktayım. Bundan 2 yıl öncesine kadar Gelir Vergisi olmadığından maaşlarımızdan yapılan herhangi bir kesintide olmamıştı, 2 yıldan beri maaşlarımızda gelir vergisi gösteriliyor ancak, firmamızın satışlarının % 85 den fazlası ihraç edildiğinden dolayı Gelir vergisinde % 100 muafiyet uygulanıyor, böylece bizden kesilen herhangi bir vergi olmuyor.

Ben özürlü personel kadrosunda çalışıyorum ve % 40 dereceli sağlık raporum var, erken emeklilikten faydalanmak istiyorum, araştırmalarıma göre gelir idaresinden sakatlık/vergi indirimi için başvurup bu başvurunun kabul edilmesi gerekiyormuş.

Şimdi hem Serbest bölgede çalışıyor olmamdan hemde % 85 ihracat muafiyeti nedeniyle bordroma yansımayan gelir vergisinden dolayı, bu indirimi alamama gibi bir durum söz konusu olur mu? Eğer olursa ben erken emeklilikten nasıl faydalanacağım...

maaşınmızdan yapılan kesinti ile emekliliğiniz arasında bir bağlantı yok hanımefendi. emekli olurken yeniden sağlık kuruluna yönlendirilecelsiniz.

peki vergi indirimi almadan erken emeklilik sağlamıyor olmalarını ne yapacağız? ben vergi indirimi alamayabilirmiyim acabasını sorguluyorum.. yada vergi indirimi almanın çalıştığım yerin şartlarıyla bir alakası varmıyı da sorguluyorum elbette...

vergi indirimi maaşınızda gelir vergisinden yapılan indirimdir. bu indirim oranı sizin engel oranınıza göre değişir. sizin engelinizde yapılacak olan gelir vergisi indiriminin pek bir etkisi yok hanımefendi.

Nezaket Hanım;
İşyerinizin serbest bölgede olmasına istinaden uygulanan vergi teşviği ve bundan dolayı maaşlarınızdan gelir vergisi kesintisi olmaması vergi indirimi almanıza mani olmaz.
%40 ve üzeri raporla vergi indiriminiz onaylandığında maaşınızdan zaten vergi kesilmediğinden ücret olarak avantajınız olmaz.
Ancak erken emekliliğiniz için vergi indirimini almanız şarttır ve yararınızadır.

Ayrıca en kötü ihtimalle aynı anda iki yerde çalışmak ve diğer işyeri üzerinden sakatlık indirimine başvuru yapmak da mümkün.

Not: İkinci işyerinde 10 gün çalışmak kafi.

iki yerde ssk lı nasıl olunuyor ki????

Yani Bülent diyor ki; o şartlarda olmasa bile 10 günlüğüne başka bir yerde sigortalı görün o süre içerisinde vergi indirimi için başvur.

Üst Alt