Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

IIC (invisible in canal) işitme cihazı kullanan var mı?

login

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Kanal içinde tamamen görünmez olduğu söylenen bu cihazların son yıllarda yaygınlaşmaya başladığını görüyorum.Firmalar tek tek değişik modeller çıkarıyor.Starkey soundless, phonak nano, earnet nano vb..Kullanan varsa deneyimleri paylaşabilir miyiz?

hic cihaz kullanmadigina kulaktaki goruntusu seni rahatsiz etmesin isitme cihazinin goruntusu login
bazen ise bile yariyo sagir olmak cihaz gozuksunki isitmedigini isine gelen yerde duymayarak kullan dene bak iyi sonuclarida oluyo sagirligin
nano mano diye belki kullanamayacagin cihaz icin cok para verme bence
cunku kulaga yabanci cisim sokacaksin epey can yakabiliyor itici olabiliyor ama naparsinki cok ileri kayipta anlamasak bile sesleri duymak icin katlaniyoruz biz cok ileri kayiplilar
ama sen gibi az kulak ici cihaz kullanacak kadar kayiplilar az kullanabilir veya cefasina katlanamaz hic kullananmayabilir cihazi
ondan cok para vermeden soyle sesleri guzel duyuran bi cihaz edin derim bana kalirsa bu nanelere bosa para verince insanin ici yaniyor

Shukufe Aslında bu küçük cihazlardan bir tane denedim birkaç yıl önce.Hiçbir işe yaramıyordu ama pek bilinmedik bir marka diye önemsemedim.Büyük firmalar daha iyisini yapmıştır o zamandan beri diye düşünüyorum..Yoksa bu cihazlar konusunda çokta ümitli değilim aslında.Denemeden kesin bir yargıya varmak istemiyorum.Bakalım gerçekten bir işe yarıyorlar mı yoksa benim gibi cihaz kullanmayı düşünenleri mağazaya çekip diğer modellerinden mi satmak istiyorlar göreceğiz.

denedim

arkadaslar ben 1 hafta denedım gercekten cok dıkatlı bakmazsan belli olmuyormus eşim söyledi.ısıtme oranıda gercekten cok guzel kısık seste bıle cok rahat duyuyorum.ama az kayıplı olanlar ıcın .benım kı 48-55 desıbel .bır deneyın arkadaslar ne kaybedersınız.ısınıze gelırse alırsınız.

gursa, kaybınız hemen hemen benimkiyle aynı. Kullandığınız cihazın ismi nedir ve memnun musunuz?

Ben de IIC kullanmayı düşünüyorum.Daha doğrusu istiyorum.Geçmişte normal kulak içi kullanmıştım tek kulak ama devam etmedim.
IIC için starkey tek geçiliyor.Ama bazılarında baş dönmesi mide bulantısı yaptığı söyleniyor.En iyisi denemek sanırım.Sormak istediğim şu ki çok geride oluyor malum bu cihazlar.Peki sağlıklı mı ? Allah korusun kulağa bir darbe geldiğinde sıkıntı olmaz mı fotoğraflarına baktığımda çok içeride çünkü ?

eyoruk;

neden bu sekilde düşünüyorsun ki ben 15 yıldır kanal içi cihaz kullanıyorum bu zamana kadar sorun yaşamadım hiç sadece kulak kirinden cihazı sürekli temiz tut yeter

CIC sanırım kullandığınız :) Ondan ben de kullanmıştım ama devam edemedim.sesler yüksek ve boğuk geliyordu falan filan.

IIC modeller Soundlens gibi sanırım yeni çıktılar. Ben CIC takarken yoktu.
Kullananların yorumlarına baktım tehlikeli ve bazı kişilerde baş dönmesi yemek yerken rahat edememe gibi sorunlar oluyormuş :) Bir de fotoğraflardan çok içeride olduğunu görünce, tırstım hani :):) Tam kanalın dibinde bir cihaz oluyor yani rahat yutknamazsın bile :):)

dip kanal içi

arkadaşlar 8 aydır dip kanal içi işitme cihazı kullanıyorum cok ama cok memnunum işitmem cok iyi ve kimse görmüyor.eşim bile kulagımın içine cok dikkli bakmayınca göremiyor.o kadar rahatım ki anlatamam yapandan allah razı olsun sımdıye kadar bosa durmusum.ben kayseriden iç anadolu işitme merkezinden aldım oticon marka ömer beyde sağ olsun ekibiyle beraber cok ıyıler benı hıc üzmediler simdıye kadar allah razı olsun hepsınden.ısıtme sorunu yasayan arkadaslar hıc vakıt geçirmeyin bu rahatlıgı sızde yasayın.arkadaslar onceden tv nın sesını cok acıyordum cocuklar rahatsız olyorlardı oyle kı cocuklar bıle yuksek sesle tv izlemeye alısmıslardı ben olmasamda tv yuksek sesle dınlıyorlardı.sımdı normal oranda oldu en azından cocuklarımı kurtardım.hıc vakıt gcırmeyın.

Dip kanal ııc oluyor değil mi ? Demek herhangi bir sıkıntınız tehlikeniz yok ? Rahat rahat kullanıyorsunuz :):) Ne güzel.
Teşekkürler bilgilendirme için..

(tehlike olsa zaten bu cihazları starkey falan piyasaya sürmezdi ama insan korkuyor kullanmadan önce )

arkadaslar ne tehlikesi lutfen ya bu kadarda saf olmayın ben 8 aydır kullanıyorum o kadar rahat ki bazen banyoya gırerken bıle kulaklıgı unutuyorum.sonradan fark ediyorum yada esım uyarıyor.sag olsun.benım bır parcam oldu artık hıc rahatsızlıgı yok.artık kımse benınle dalga gecmıyor.ınsanlarımız malesef acık arıyorlar karsısındakı kısılere ustunluk saglaya bılmek ıcın.dugunde cenazede artık rahatca toplum ıcınde oturubılıyorum.onceden cok rahatsız olyordum.bana soru soruyor ben duymuyorum.yanımdakı kısı bana soyluyor.bıde benım duymadıgımı soyluyor. herkese .

Kullananlar yazıyor hatta bu sitede de 3-5 mesaj var sağlık açısından riskli gibisinden.Ondan yani merakım.Yoksa sağdan soldan duymadım yani.

Konuyu güncelleyeyim.Sağlığ zararlı mı bilmiyorum bir süre önce bu cihazdan (oticon) satın almak istedim.Kulağımın kalıbını alıp merkezlerine gönderdiler.Sonra da bu cihazın boyutunun kulağıma göre olmadığını söylediler.Zaten yüzde 90 olmuyormuş.Bu cihazı kullanmak için kocaman kulak içiniz olmalı örneğin bilya sığacak kadar.Starkey i de denemedim.Çünkü bu markanın 1-2 şehir dışında bayisi yok.Teknik servisi yok vs..

2013 de acmışım konuyu 4 yılda ne kadar gelişmiş işitme cihazi (!) teknolojisi bakalım.4-5 yil once kullanan varsa simdi daha fazlasi olmasi lazim degil mi?

Adamlar harbi tembel yat yat kalk.Onlarca yılda çoğunluğu memnun edecek şoyle estetik kullanisli pahali da olsa bir cihaz üretemediler.

login

çok haklısın!
kanal içi cihaz olacak 100 db kaybı olanıda 120 db kaybı olanıda memnun edecek bir cihaz yapmadılar Türkiye de, Avrupa ve Amerika da durum nasıl hiç bilmiyorum.
Siemens gibi büyük markalar bu işin üstüne düşse işitme kaybı olanlar biraz olsa estetik bir görünüme kavuşsa.
Koklear gibi elim büyüklüğünde cihazlara insanları mecbur etmeseler!!!

Forumda işitme cihazı teknolojisinin epey ilerledigini pek cok sagırin mutlu mesut dolastığini iddia edenler var.😂Bakalım bu son teknoloji cihazlardan (iic) kac kisi kullanıyor forumda mutlu mesut olarak..

Üst Alt