Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkamet başka bir kente alındığında evde bakım aylığı aksar mı?

eliz

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlalar
benim ablam 1 yıldır evde bakım maaşı alıyor istanbulda ikamet ediyolardı özel sebeblerden dolayı memleketimiz olan konyaya yerleştiler
ikameti oraya aldırdığımız zaman maaşta herhangi 1-2 aylık bi kesinti olurmu

şimdiden sağolun

Taşındıktan sonra 15 gün içinde aylık için muracat ettiğiniz İstanbul il sosyal hizmetlere bildirilmişse/bildirilirse yasal işlem yapılmaz ve aylığınız kesilmez. Ama maaş durdurulur dosyanız Konya sosyal hizmetlere aktarıldıktan sonra gerekli işlemler ve prosedurler uygulandıktan maaşınız sonra tekrar baglanır.
Adres değişikliği yasal sürede bildirilmişse ve aylık almanızı engelliyici durum değişiklikleri olmamışsa daha sonra alamadıgınız aylıklar toplu ödenir.
Ayrıca:http://www.engelliler.biz/forum/evd...hir-degistirecegiz-ne-yapmamiz-gerekiyor.html

Bu çok önemlidir. Aman Kalem'İn yazdığı şekilde başvurmayı ihmal etmeyin.

adres değişikliği için sosyal hizmetlere bi dilekçe verilmesi gerekiyomuş sanırım bunu annesi (tüm vekaleti mahkeme kararıyla annede)verebilir yoksa bizde kardeşleri olarak yada yakın akrabası verebilirmi çok acil cevap?

Eliz, tabiki ablası olarak dilekçeyi siz de verebilirsiniz. Akrabası olmak kaydıyla dilekçeyi akrabaları da verebilir.
Aman yasal süre olan 15 gün içinde bildirmeyi unutmayın.

bakım maaşı

slm arkadaşlar ablam 1 senedir bakım maaşı alıyodu eylülde başka memlekete taşındılar maaşı kesildi sosyal hizmetlerden dosyamız gönderildi taşındıgı memlekete ama 2 aydır hala alamıyorlar ne zaman sonuclanır tekrar heyet gelecekmı hızlandırmak ıcın bıyerlere basvurabılırmıyız bırde alamadıgı maasları toplu alabıleceklermı şimdiden sagolun..

benımde sorunum o ama bızım sosyal hızmetler telefon acıp hızlandırız dedı hala beklemedıyız...

oturan boğa cvp lütfen..

selam arkadaşlar herkesin bayramı mubarek olsun sorum şu ablamın bakım maaşı yaşadıgı memleket değiştiği için kesildi 2,5 -3 ay oldu hala ses yok
ne yapcaz
tek bildimiz dosyamızın ist.gönderildigi nasıl bilgi alabiliriz yada hızlandırırız

o maaşla geçiniyorlar başka gelirleride yokk oturan boga kelamm cevap yazın lutfen

yeliz hanım mrhaba suan ablanızın dosyası istanbul güngören sosyal hizmetlerdemi yoksa baska bi birimdemi eger güngörendeyse yeri tam olarak nerde bende 32 yıl güngörende yasadım belki araya birileini sokarak isi hızlandıra biliriz.
dosyanın nerde oldugu önemli

İl/ilçe sosyal hizmetleri arayın ve başka gelirlerinin olmadıgını ve zor durumda olduklarını belirtin ve süreci hızlandırmalarını talep edin. Bu durumu dikkate alırlar ve hızlandırırlar muhakkak.

ben dosya gönderildi diye biliyorum enson sordugumda ole demıslerdı ama devlet işi bu tekrar sorucam iş dolayısıyla rahat gıdemıyorum telını bana ıletırsenız sevınırım yardımlarınız için çok sagolun

İkamet değişikliğinde aradaki farkın verilip verilmemesi bakım hizmetleri değerlendirme heyetinin takdirindedir. Eğer ki; Heyet bakımın geçen süreçte yapıldığı kanaatindeyse ödeme yapılabilir.

Üst Alt