Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkamet değişikliğinde 2022 maaşının durumu ne olur?

Resul yavuz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba. Benim.esim böbrek nakli olmuştu ve maaş alıyordu evlendik ikametgah değişikliği oldu ilaç yardımı için benim.yasadigim ilde vakifa başvuru yaptı yanlız ikametgah değişmesi gerektiği söylenmiş o da değişmiş yanlız değiştiği için iptal olacağı söylenmiş maaşının biz ikametgahı iptal edildi eski adresine alsak maaşı kesilir mi

@Resul yavuz
2022 aylığında vakıf sınırları dışına adres değişikliği olduğu takdirde 2022 aylığı durdurulur. aylık durduurulduktan sonra yeni ikamet adresinin bağlı olduğu vakfa (SYDV) başvurulur. başvurudan sonra sosyal inceleme için hanenize heyet gelir. daha sonra da hane geliriniz vakıf mütevelli heyeti tarafından degerlendirilir, muhtaç olup olmadığınız karara baglanır.

muhtaç oldugunuz yönünde karar verilirse (hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altındaysa muhtaç kabul edilirsiniz) 2022 aylığı durdurulduğu tarih itibariyle tekrar açılır ve almadığınız tüm aylıklar toplu olarak ödenir.
o yüzden adres değişikliğinde aylık durduruldu diye boşuna canınızı sıkmayın. telafisi var.

madem evlendiniz, eşinizin adresi siizn yanınızda olsun. daha sonra da eşiniz, adresinizin baglı olduğu vakfa (SYDV) gidip başvurusunu yapsın. eger aylığı durdurulmadıysa diğer vakfı haberdar edersiniz ve aylığı durdururlar. aylık durduurlunca da yeni vakıf başvuruyu rahatlıkla alır.

daha sonra da evinize sosyal inceleme için gelirler. hanede kişi başına düşen aylık gelir 483,64 TL altındaysa eşinizin 2022 aylığı durdurulduğu tarihten itibaren açılır, almadığı aylıkları toplu alır. ama hane geliriniz uygun değilse başvuru olumsuz sonuçlanır 2022 aylığı baglanmaz.

eşinizin adresini eski adresine taşımanız da çözüm değil ayrıca. bu hiçbir işe yaramaz.

8 yıldır almakta olduğum engelli maaşım yaptığım adres değişikliği sebebiyle kesildi. Adresimi değiştirdigim gün raporumla birlikte adresim de bulunan sosyal yardimlasma vakfına gidip yeniden müracaatta bulundum. Birgun sonra e devlette yardim durumu fesh rededildi vakif sınırlarının dışına cikti ibaresi yer aldı. Aradan iki gun gectikten sonra maaşım baglandi. Hane ziyareti yapilmadi yeni rapor da istenilmedi. Bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim.

Üst Alt