Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkamet değişikliğinde evde bakım ve 2022 maaşı durdurulacak mı?

sair11

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
mrblar ben ankara sincan ilçesinden etimesgut ilçesine taşınacağim evde bakım maaşım durdurulacakmı ve 2022 maaşımda durdurulacakmı ne yapmam gerekiyor bilgilendirirseniz sevinirim kalem abla bildiğim kadarıyla il içi ikamet değişilkliği lduğu zaman evde bakım maaşı durdurulmadan devam ediyor...

Aynı ilce Müdürlüğü olduğu için maasiniz kesilmez. Yani sincana da etimesguta da ayni ilce mudurlugu bakiyor. Adresinizi Nüfusta aldıktan snra gidip bi dilekçe yazarak yeni adresinizi bildirin. Biz yeni adresinize kontrole geleceğiz diyorlar. Maaşını almaya devam ediyosunuz. Herhangi bir sıkıntı yok yani. Geçmiş olsun

Bu yazdıklarım evde Bakım maaşı için. 2022 bilmiyorum bilen arkadaşlar musait olunca cevaplarlar

sair1
2022 aylığı açısından ilçe dışı adres dğeişikliğinde 2022 aylığı durdurulur. en geç 1 sene içinde yeni ikametgah adresinin baglı oldugu vakfa başvurman halinde muhtaçlığın tekrar incelenir. eger vakıf mütevelli heyeti muhtaç oldugun yönünde karar verirse aylıgın durduruldugu tarih itibariyle tekrar baglanır. aksi durumda aylık baglanmaz.

evde bakım aylıgı açısından yukarıda arkadaşımız açıklamış. genel prosedür olarak aynı il içindeki adres değişikliğinde evde bakım aylığının kesilmesine gerek duyulmuyor. ama aylık kesme şartlarının oluşması gündemdeyse evde bakım aylıgını durdurup heyetin incelemesinden sonra karara baglayabilirler.
o yüzden şunlara dikkat et.
1. yeni adresini en geç 15 gün içinde aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne bildir.
2. eger kişi değişikliği (,haneye birinin katılması ya da ayrılması, doğum,vefat vs) ve gelir değişikliği (haneden birinin yeni geliirnin olması, çalışmaya başlaması,gelirinin artması vs)olmuşsa/olmamışsa bunları da bildir. eger aylık kesmeyi gerektirecek şekilde kişi değişikliği ve gelir değişikliği olmamışsa, bu durumu da beyan et. bu durumda aylık kesmezler. bakım hizmetleri değrlendirme heyeti yeni ikametgah adresine gelir ve incelemede bulunur. verdiğin beyanın doğruluğunu denetler.

evde 3 kişiyiz gelir aynı kiradayız herşey aynı değişen bişey yok sadece ilçe değişiyor

2022 hemen bildrsem haziran maaşınına bi zararı varmı nisanda taşınacam cünkü

2022 aylığında adres bildirmene gerek yok. sistem aracılıyla adres değişikliği yaptıgın tespit edilir zaten. nisanda adres değişikliği yaparsan haziran dönem maaşını alamazsın.
2022 aylığı durdurulmadan da yeni adresinin baglı oldugu vakfa başvuruyu yapamazsın. 2022 aylıgın durdurulacak. sonra sen yeni ikametgah adresinin oldugu vakfa başvuracaksın.

baqlanırsa eylülde haziranın maaşını toplu alabilirmiyim

ablacım önce bir taşın, sonra aylıgın bir durdurulsun, sonra da yeni adresinin baglı oldugu vakfa başvurunu yap o zaman bunu değerlendiririz.

hayırlı günler melek abla adres değişikliği yapmıştım bugün maaşım onaylandı haziran aylığını alabilirmiyim ve sağlık provizyonu nasıl sorgulucam

sair1 adres değişikliğini hangi ayda yaptın? ilçe dışına mı taşındın? taşındığın ilçedeki vakfa mı başvurdun, ne zaman?

sen nisan'da taşınacagını soylemiştin. nisan'da taşındıysan aylıgın durdurulmadan taşındıgın ilçedeki vakfa başvuramazsın ki. o yüzden yukarıdaki sorularımı cevapla öyle devam edelim senle.

18 nisanda başvurdum abla 4 mayısta onaylandı evet ilçe dışı taşındım evet taşındığım ilçedeki vakfa başvurdum

ablacım peki hangi tarihte taşındın yeni adrese? hangi ayda? aylıgın onaylandığını nereden öğrendin? her soruma cevap ver lütfen.

14 nisan da taşundım 144 aradım onaylanmış dedi ve mesaj geldi 4 mayıs onaylandı

ablacım 14 nisan'da taşındıysan 18 nisan'da yeni taşındığın ilçe vakfı başvurunu nasıl aldı? bir terslik olmalı.
ilçe dışı adres değişikliğinde aylıgının durdurulması gerekir ki taşındıgın ilçenin vakfına başvurabilesin. aylıgın durdurulmadan taşındığın ilçe vakfına başvuru yapamazsın ki.
peki yeni adresine sosyal inceleme için geldiler mi?

18 nisanda yeni taşındığım vakfa gittim dedim ben sincandan etimesguta taşındım ordaki memur kimlliğimi aldı sincan vakfına istek gönderdi kişi transferi iççin aradan 1 kaç saat geçti onlar isteği cevapladılar maaş durdu dosyamı etimesgut vakfına gönderdiler sitem üzerinden hemen başvuru yaptım incelemeye 3 gün sonra geldiler ayın 21 gibiydi

:) iki ilçeye de teşekkürler buradan:) en hızlı adres değişikliği işlemini yaparak alkışı hak ettiler:) bravo tek kelimeyle:)
yine de bu başarıya inanmak güç ama anlattıgına göre işlemleri de doğru yapmışlar:)
bu durumda haziran aylıgını alırsın. da yine de aklım hafsalam almadı bu iki vakfın hız anlayışına:)
e-devlet şifren varsa şuradan sağlık provizyon sorgulaması yap bakalım:) https://www.turkiye.gov.tr/spas-mustahaklik-sorgulama

sağlık provizyon sorgulama ekranına gireceksin. tarih olarak bugünkü tarihi yaz.

aynen öyle oldu abla evde bakım içinde 5 günde gelmişlerdi

Katılım Payı Muafiye tHayır Durum Müstehaktır, provizyon alabilir.

gss olarak 60/c 3 mü yazıyor peki?

GSS Kapsamı60/c-3 kapsamında sigortalı olanlar böyle yazıyr

tamamdır. 2022 aylıgı aldığın için 60/c 3 GSS kapsamındasın. bu sağlık guvencesi eski yeşil kart gibidir ve primini devlet öder. 2022 aylıgı aldıgın sürece sen ve sigortalı olmayan bakmakla yükümlü yakınların bu kapsamda sağlık guvencesinden yararlanır. 2022 aylıgı kesilince de bu GSS sonlanır.

saqol abla senide yordum hakkını helal et :)

rica ederim ablam benim:) böyle şeylerle yorulmam ben:)
e-devlet şifrenle 2022 aylık bilgilerine de baksana bi. mümkünse oradaki bilgileri kimlik bilgilerini gizleyerek buraya kopyala ben de bakayım.

tmm az bekle

2022 Yardımı Grubu
Yardım Türü Yardımın Fayda Sahibi Yardımın Hak Sahibi Başvuru Tarihi Son Ödeme Tarihi Son Ödeme Miktarı Son Ödemenin Durumu Yardımın Durumu Toplam Ödeme Tutarı Vakıf Bilgisi
Engelli Aylığı - 21/01/2011 08/03/2016 1.532,88 TL ödeme çekildi Devam Ediyor 25.127,60 TL ETİMESGUT-ANKARA Etimesgut Kaymakamlığı İstasyon Mah. Akasya Cad. No: 5/A 06790 ETİMESGUT / ANKARA Tel No: 03122443464

tamamdır:) her şey yolunda. şimdi içim rahatladı:) haziranda maaşını alacaksın:)

Üst Alt