Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkametgah Değişikliğinde 2022 Maaşı için ne yapmak gerek?

ekin0x

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
İyi günler.

2022 maaşımın bağlandığı şehirde ikametgah ederken, bu sene üniversiteyi kazanmış bulunmaktayım. Üniversite kaydı yaparken bölüm sekreteri tarafından "Eğer ikametgahınızı bu şehre aldırırsanız, belediye otobüslerinden ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz." denildi ve bende ikametgah değişikliğinden ötürü 2022 maaşımın kesileceğini bilmediğim için ikametgahımı bu şehre taşıdım 3-4 gün önce..

İnternette gezinirken öğrendim böyle bir durumu var olduğunu hemen 144ü aradım lakin tahmin edersiniz ki "Şebe meşgul." uyarı aldım gün boyu en son çareyi dün itibariyle ildeki vakıfa giderek 2022 maaşım hakkında bilgi almak istedim. Bana "Halen sistemimizde böyle bir şeyi göremiyoruz, aylığınızın kesilip kesilmediğiniz vs." o yüzden herhangi bir başvuru veya talepte bulunamıyoruz. bende iyice huysuzlaştım ve şöyle bir fikre büründüm..

Zaten 2022 maaşının bağlandığı il ile üniversiteyi kazandığım il arasında mesafe çok az, acaba hemen gidip tekrar ikametgah adresi değişikliği yaparsam eğer düzelir mi durum.? Çünkü 2022 maaşımın bağlandığı vakıf içerisine gidiyorum ki, zaten öğrenciyim yazın ailemin yanına gideceğim..

Bilgileriniz paylaşırsanız ya da bir akıl verirseniz sevinirim..

ekin0x
2022 aylığı için başvurdugunuz vakfa gidip sormalısınız bunları. 2022 aylığı için başvurdugunuz vakıf sistemden aylık durumunuzu görür. adres değişikliği sebebiyle aylıgınızın durdurulup durdurulmadıgını bilmeden buradan bir şey söylemem imkansız. üniversite kazandıgınız ildeki vakıf, sistemde göremediğine göre henüz aylıgınız durdurulmadı sanırım.
siz gidin 2022 aylıgı aldıgınız vakıfla halledin bu sorunu.

Bilgilendirdiniz için teşekkür ederim..
Peki olası bi kesilmesi halinde ne yapabilirim acaba?

eger maaşınız durdurulmuş ya da durdurulursa yeniden başvurmak zorundasınız. İkametinizin baglı oldugu vakfa gidip başvuru yapacaksınız. isterseniz eski adresinize taşının yine de yeni başvuru gerekecek.
siz pazartesi vakit kaybetmeden memleketteki 2022 aylıgı aldığınız vakıftan bilgi alın.

Hocam engelli aylığım e-devlette baktığımda kesildi diyor.. yine başvurmayı düşünmekteyim lakin aralık ayındaki ekpss sınavına tercih vermeyi ve yerleşeceğimi düşünmekteyim. yüksek puan aldığım için yerleşme ihtimalim yüksek, acaba;
- Şimdi başvurursam eğer aralık ayındaki engelli aylığımı alabilir miyim.?
- Yoksa mart ayında toplu bir paramı alacağım?
- Olası eğer tekrar bağlanması yine mart ayına tekabül edecek ise, zaten ekpss tercihlerinde bi yere yerleşirsem otomatik yerleştiğim gibi herşey kesilicek. onu için yapmasam mı?

Üst Alt