Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
İkametgah değişikliğinden 2022 maaşım kesildi. Ne yapmalıyım?
Ben 18 yaş altı aylik alıyordum eylül maaşından bi süre sonra fenalastim kimsem olmadığı için kızımı sosyal hizmetlere verip hastaneye yattım resmi olmayan kayıtlara gore 1 hafta içinde hemen gidip geri aldim ama ikametkah için ekimin sonuna kadar mahkeme kararını bekledik ve ikametgahı aldık kasımın 10 unda e devlette maaşınız reddedildi feshedildi (farklı hak sahibi sebebiyle yazıyor maaşım kesilmiş
hemen gidip tekrar başvuru yaptım busefer eşim bir günlük ssk yatırmak zorunda kalmış o yüzden tekrar uğraştık şimdi gelir testi yaptırmış gss olacakmış vs yani benim maaş ne olacak aralıkta yatmazmi simdi
Şimdi mart imi bekliycez su duruma gore alirsam aralıkta alamazsam martta Nekadar aylik alirim Kalem abla hesaplarmısin sana zahmet
@Rukenamin ikamet değişikliği derken? sosyal hizmetlere verdiğiniz için mi ikamet değişikliği gerekti? anlattıklarınızdan bir şey anlayamadım...
18 yaş altı aylığı olarak blinen 2022 engelli yakını aylığında ebeveynin sgk kaydının olmaması gerekiyor. o yüzden başvurunuzun alınmaması doğal. sanırım sonra sgk kaydını iptal ettirip öyle başvurdunuz. başvuru sırasında GSS testiniz yapılmış ama sonucu yazmamışsınız. GSS gelir testi sonucunda G0 (eski yeşil kart gibidir prim ödenmez) mı çıktınız, G1 (ayda 53 TL prim ödenir) Mi?
Kalem abla eylülde kızımı sosyal hizmetlere verince ben hastaneye yattım bu sirada kizim da hastalanmış ikametgah ini sosyal hizmetler almış ve hastaneye yatırmışlar ben kucukcekmecedeyim ama sosyal hizmetler bahcelievlerde kızımın ikametgahı 1 aylığına orda kaldi mahkeme sonucunda gidip 1 ay sonra geri aldim 10 kasım 'da tekrar başvuru yaptım onaylanmadı
eşim 8 kasımda 1 günlük özel sektörde çalışıp ssk yaptırmış sadece bir gün icin ama geçtiğimiz haftaya kadar sistemden düşmemiş ssk ya gitti sistemden düşürdü bu sefer gelir testi istenmis muhtemelen primsiz yeşilkart oldu şimdi yarın kaymakamlığa gidip imza atmam gerekiyormuş
cuma günü kurula giricek ve yüksek ihtimal bağlanır kabul olur merak ettiğim acaba aralıkta maaş alırmıyım alirsam nekadar alirim alamazsam martta Nekadar alırım abla kusura bakma anlatamıyorum bi türlü karışık biraz
@Rukenamin çocuğun 18 yaş altı. başvru işlemleriniz sgk yuzunden geç tamamlanmış. 22 kasım'da imza için kaymakamlığa gideceğinizi yazmışsınız. bu demektir ki başvurunuz 22 kasım itibariyle geçerli olacak (başvuru formunu imzalamışsınızdır). cuma da heyetin toplanacağını yazmışsınız. ayrıca yeşil kartlı oldugunuzu belirtmişsiniz.
2022 engelli yakını aylığınız onaylanırsa bu aralık'ta maaş almanız zor. işlemleriniz yetişmeyebilir. yetişirse aralık'ta sadece aralık dönem aylığını alırsınız. başvuru tarihiniz Kasım çünkü. 1 aralık da aylık başlangıç tarihiniz olur.
aralık dönem aylığı da 1132,98 TL
ama aralık'ta işlemleriniz yetişmeyeceğinden ödemeniz mart'a kalablir.
2018 yılı 2022 aylık miktarlarını ocak ayının ilk haftasında yayınlayacağım. eger aralık dönem aylığınızı alamazsanız mart'ta ne kadar alacağınızı ocak ayında hesaplarım. bana hatırlatırsınız. mart'ta aralık dönem aylığı (1132,98 TL) + 2 aylık farkla birlikte mart dönem aylığını birlikte alırsınız.
Kalem abla benim 18 yaş altı maaşım kasımda kesildi ama kasım 15 de tekrar başvuru yaptım ve bağlandı şimdi martta toplam nekadar alacağım sana zahmet hesaplarmisin
Rukenamin tabi ki ablası
kasım'da başvurduğun için aylık başlangıç tarihin 1 aralık.
aylık türü: 18 yaş altı engelli yakını aylığı
bu durumda sana mart'ta, aralık, ocak,şubat ve mart dönem aylığı (mart,nisan, mayıs) olmak üzere 6 aylık toplam 2373,40 Tl (kesir kısmını yuvarlarlarsa 2373,41 TL)ödeme yapılacaktır.
NOT: ocak + şubat+ mart+ nisan +mayıs= 1995,74602 TL
aralık (2017) için ise= 377,66 TL