Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkametgah dışı ilden engelli sağlık kurulu raporu alınabilir mi?

Halil76

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar herkese önce sağlikli gunler dilerim yeni konuyu nasil acilacagini bulamadigim icin buraya yazmak zorunda kaldim kusura bakmayin ?

ozel hastanede uyku apnesi teşhisi ve huzursuz bacak sendromu teshislerim konuldu,
hiper tansiyon ve ritim bozukluklarim daha onceden beri vardi.

hepsini birlestirip kurula girmek istiyorum simdi sorum şu yardimci olabilecek varsa cok sevinirim

ikametgahim istanbul memleketim edirne saglik bakanliginin engelli raporu veren heyet hastane listesinde edirne sultan 1.murat hastaneside var
ben vergi dairesine gitmeden sevk almadan bireysel basvuru yapip bu baska ildeki hasteneden enngelli orani alabilir miyim

ve bir cok hastahane huzursuz bacak sendromuna engel orani vermiyormus bunun icin israrci olmak mi gerekiyor ..

saygilar..

1. çalıştığın işyeri nereye baglı ise o vergi daire başkanlığına başvuracaksınız..
2. verği dairesi o il sınırları içinde istediğiniz bir hastanye gönderir..
3. uyku test sonuçlarını...hşpertansiyon raporlarını....kalp ile ilğili rahasızlıklarla ilğili raporlarınızı ilaçlarınızı yanınnızda bulundurun..
sanki o hastaneye gitmekle daha fazla puan alamazsınız.....
AYRICA VERĞİ İNİDİRİM ALMAK İÇİN ÇALIŞIYOR OLMANIZ LAZIM....

engelli sağlık raporu alacaksanız, yani engelli kimlik kartı vesaire gibi imkanlardan faydalanmak için vergi indirimi sürecini takip etmek zorunda değilsiniz. ben de, raporu aldığım süreçte bağkurlu idim. raporumu gittim kişisel müracaat ile aldım. şimdilerde devlet memuru oldum, hala üşengeçlikten gidip vergi dairesindeki işlemleri gerçekleştirmedim bile.

mevzuatta ikametgah ibaresinin geçtiği tek yer; 10ncu madde 2nci bendinde; "Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir." onun dışında, ankarada oturup kırıkkaleden rapor alan bir kişiyi de tanıyorum.

Halil76
Kardeşim şahsi başvuru ile rapor almak istiyorsan 81 ilin hangisinden istersen alabilirsin,yalnız tek şart raporunu sağlık kurulu raporu vermeye yetlili hastanelerden alacaksın.

Tesekkurler istanbul40

Bilgilendirmeleriniz icin ayri ayri tesekkur ederim dokuzparmak ontanedir,mehmet005

Üst Alt