Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkametgahı evimizde olan nişanlımı hane kişi sayısına eklemiyorlar!?

marmaratic

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Evde nişanlımda bizimle yaşıyor. İkametgahıda evimizde. Nişanlımda dahil edildiğinde evde bakım aylığı alabiliyoruz. Fakat KDZ Ereğli ilçe sosyal hizmetler müdürü bu konuda nuh diyor peygamber demiyor. Başvurumuzun ardından eve geldiler, nişanlım dahil herkesi evde gördüler. Bu konularda hiçbir sorun yok. Fakat gel gelelim bugün yine nişanlımı dahil etmediği için gelir sınırına takıldık.

Kalem abla'nın ve sizlerin daha önce sayısız kez yaptığı paylaşımlara binaen Bakanlığın 81 il müdürlüğüne 2014/7 sayılı genelgeyi gönderdiği ve kanundaki değişikliği bildirdiğini söyledim ve gösterdim. 2828 sayılısı sosyal hizmetler kanunu ek 7. madde de yapılan değişikliği de okuttum. Tüm bunlara rağmen hala ikna olmadılar ve 2018 yılına ait bir mevzuat gösterdiler. Bu mevzuatta hanedeki kişinin akraba olması gerektiğinden bahsediliyor.

Sonuç olarak tıkandık kaldık. Acaba tekrar kanunda değişiklik oldu da hanedeki kişilerin akraba olması zorunluluğu mu getirildi. Bu konuda kendilerine götürebileceğim resmi bir evrak, bu şekilde engelli bakım parası alan emsal bir örnek yada resmi bir yazıya ihtiyacım var. İlgili bakanlığa da ulaşılamıyor telefonla, il müdürlüğüne yönlendiriyorlar.

Saygılarımla.

Son düzenleme:
Nişanlınız neden sizinle yaşıyor, bakım aylığı almak için mi aldınız ikametgâhını?

Bildiğim kadarıyla nişanlılık akraba olmak için yeterli bir neden değil. Nikâhınızı kıyın kimse de size birşey sormaz.

Yoksa böyle bir durum suistimale açık bir durumdur.

Cevap için teşekkür ederim.

Neden yaşayamasın? Benim bulunduğum şehirde doktora yaptığı için yaşıyor.

Önemli olan mevzuat. Amaç suistimal olsa bir akrabanın ikametgahı alınır olur biter. Burada amaç suistimal olmadığı için uğraşıyoruz zaten. Evde yaşayan kişiler belli, maaş için bir akrabayı evde göstermek vb dolandırıcılık yerine mevcut şartlarda yasal olarak bakım parası alıp alamadığımız sorusu önemli olan.

ahmettatar
nikah olmadıgı için olmuyor.nişanlı olmak anlam ıfade etmez yabancı sayılır hem kanunen yabancı hem dinen

ahmettatar, mevzuatı halletsek konu komşuyu susturamayız, konu komşuyu sustursak -mka yı susturamayız :cool:

en basit yolu nişanı uzatmadan nikahı kıymak önce nikah memuru sonra sgk memuru
böylelikle ne komsunun ne sgk nın nede mka nın sesi çıkamaz

-mka yı susturmak için önce imam bence.
Nikah memuru ve sosyal hizmetler memuru imamdan sonra. :)

ahmettatar

MKA bir an önce evlensinler istiyor galiba :D

Ama gerçekçi olursak nişanlı veya evli veya değil aynı adrese kayıtlı herkes gelir krıterine dahil oluyorsa kişi başı bölümünde dahil olur.

Kuruma itiraz dilekçesi yazın ve dilekçeye yazılı cevap isteyin sorun yaratan gerekçenin ne olduğunu anladığımız zaman olay çözüür

_SEP_ e katiliyorum.
Bakmakla yükümlülük mevzusu vardı diye hatırlıyorum. En sağlıklısı kurumdan yazılı ve gerekçeli bir cevap isteyin.

Ben de benzer bir sorun yaşamıştım. Annem ara sıra başka bir şehire ablamın yanına tedavi için gider bir süre orda kalırdı. Eve gelmişler bakmışlar annem yok, illa ikametgâhını alın diye tutturdular. Bir süre sonra gelecek dediysek de anlatamadık. Onunla ya da onsuz değişen birşey olmuyordu. Geliri onu dahil etmeden bölün dedik ona da yok dediler. Mecburen her geliş gidişinde değiştiriyoruz.

Nikah yap kardeş nevar ki bunda beraber yaşadığına göre neyi dert ediyorsun.Evde beraber yaşamaya razı olan nikahamı razı değil.Ne yapmaya çalıştığını ben dahil çözen varmı.

selda*
:D yok be ben ne karışırım .kanunu resmı mevzuatı kabul ettırırse bişi olmaz .diğer yönden bakarsak benım sözum değil geçen tvde tesadufen diyanetın hocası açıklıodu iikide dinlemişim.nişan söz verme oluo ama resmı bi imza ve karşılıgı yok devlet resmıyete bakar.dinende nıkah olmadık kerri sözlü ya da nişanlı olsun durumları normal yabancıdan farksız olur birbirlerine mahrem yabancıdırlar dedi hoca. bu durmda arkadaşın sözlusunun onların evınde kalması dinen uygun değil yanlış bir durm ama derki kimseyı ılgılendırmez kalsın der kimsede karışamaz ama bilipde söylemeyınce bizlerde mesul olacagımz için söyledım.şu durmda kendısı değil babası bile mahrem nişanlısına erkek kardeşleride mahrem.

Beylikduzu
ben sorusuna cevap verdım kendısıne kalık gerısı.sesim çıksa ne çıkmasa ne sonuçda bildiğini yapacak dogru ya da yanlış ben söyleyerek mesulıyetden kurtuluyom kı bende nıkah kıyma taraftarıym farklı düşünmüyok

Ufukalp
yapma ufuk hoca ben sadece cevap verdım devamlı konusacam anlamına mı kapıldın.sende bilirsin ki devlet sözlü nişanlı bilmez resmi belge ister.ha nıkah kıyar kıymaz kendısı bilir

_SEP_
yok sebocum ne zaman uygunlarsa hazırlıkları tamamlarsa o vakıt evlensınler ben sadece mutluluklar dilerim.benım dediğim resmi belgenın olması.
nışanlısı okul için kalıomus gecıcı kısa bi süre anladıgm kadarıyla. başvuru yapnca ilk maaşı alması nerden baksan enaz 2 ay sürer

Mücahit01
hemşo bir tek beylıkdüzü isimli arkadası bilmıyom diğer arakdasları tanıom onlar alay amaclı değil esprı olsun dıye şaka amaclı diolar kı benımde onlara takıldıgm oluyo arada .yani sıkıntı yok:p

Serkan1436
kardeş sizin yapmanzı gereken bulundugnuz yerden başka şehire tedavı ya da gezi yayla amaclı memleket ziyareti için falan gitmeden evvel kuruma yazılı müracaat edıonuz misal 3 ay kadar şu sebepten başka şehirde kalmamız gerekıo dediğinizde sıkıntı olmuo.her seferınde değiştirme işlemi etmezsınız

-mka
Şaka yaptık ya hu, üşenmeden herkese tek tek cevap vermişsin. :D

Ufukalp
şaka oldugunu biliom hocam zaten açıklmamdada yazdım.kimsenın hakkı kalmasın die üşemeden yazdım.sonra hani benim hakkım denilmesin :D

Arkadaşlar dedikodu kazanına çevirmişsiniz iyice. Bilginiz yoksa fikir paylaşmayın lütfen.

Mücahit01

canın saolsun uğraş :D p tesi osmanıyedeydım ne yağdı öyle.her yer su araçlar zor gedıodu.328 gettik yagmur dinene kadar park derdi yok :D azcıkda alışveriş edildi.

-mka sen bugün görseydin sağanak uyarısı verildi heryer göl oldu resmen allah korusun ya

Akraba olması lazım. Kaçıncı derecede olması gerektiğini unuttum

Üst Alt