Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkametgah'ı mı değiştirsem,gelirim evde bakım aylığı hesabına dahil edilir mi?

odyocu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
[SIZE=2]halam dawn senromlu annem bakıyor evde bakım aylığı için başvuru yaptılar ancak benim maaşım dolayısıyla askeri ücert tutarı belirlenen meblayı gelir geçti bu sebebden dolayı diye düşünüyorz ret cevap geldi yanlız benim maaşımla ilgili kendi tasarruflarım var ailem bu maaştan faydalanmıyor (maaşımın yarısı kredi borcuma gidiyor )ben ikametgah değişikliği yapmayı düşünüyorum tekrar başvuru yapsalar yine benim maaşımı hesaba katılırmı ?sonuçta ben halma bakmakla yükümlümüyüm bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim [/SIZE]

halanla birlikte evde kaç kişi kalıyorsunuz? Halanın çocuğu, annesi babası var mı?

halam bekar 32 yaşında anne babası yani dedem babanem 4 sene önce vefat etti annemler bakıyor biz 5 kişilik bir aileyiz kardeşimim biri asker biri üniv hazırlanıyor bir ben çalışıyorum birde babam emekli küçük birde dükkanı var

yani başka adreste olsamda dahil edilecek öylemi .bu konuyla ilgili birsürü yazı ve içerik var nette tam uyuşmuyor birbiriyle 6 kişi olarak aylık 550 civarı gelir gösteriyorlar

Hayır, dahil edilmeyeceksiniz tabi öyle bir durumda. Siz okumuyorsanız ayrı yere ikametgahınızı aldırdıgınızda gelir hesabına dahil edilmezsiniz. Seçtiğiniz yöntem dogru yani.
Ben bazı şeylerden emin olmak adına soru sordum ve yine gelir hesabınızı kontrol etmeniz amacıyla bilgi verdim. Gelir hesabınızda sorun varsa yani gelir kriterleriniz uymuyorsa ikametgahınızı değiştirin ve sonra tekrar muracaat etsin annenler. Sizin geliriniz dahil olmadıgında aynı hanedeki 4 kişinin tüm gelirlerinin toplamı kişi sayısına bölündüğünde 423 TL'yi geçmiyorsa ve tüm şartlara uygunsanız bakım aylıgı baglanır.
Bu arada bakıma muhtaçlık kriterlerini de gözden geçirin.

ilginiz ve verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim

Üst Alt