Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İkametgahımı başka adrese alıp evde bakım aylığını anneme devredebilir miyim?

hlkcan

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.
Ben birkaç yıldır evde bakım maaşı alıyorum bazı sıkıntılı durumlar nedeniyle(kız kardeşimin kırada olan evının tapusunu üzerıme alacam)gelır ortalamasının üzerıne cıkacam. evde 4 kişyiz. Gelirler toplamı 2500 tl aylık
1)Engellı abım
2)Annem
3)oğlum(16 yaşıda)(velayeti benim üzerimde)
4)ben
sorum şu.
A)Ben ikametımı evden alsam gelir ortalamasına oğlum dahil edilirmi
B)Ankaradayım anneme bağlanması işlemi çok sürermi..
Şimdiden teşekkür ederim...

4 kişi 2500TL geçmez siz ikameti degüştirirseniz geliri duzeltmek için diye araştırırlar

şuanda bakıcı szmisiniz annenizi bakıcı yaptırıcaksınız haneye şuanda toplam ne kadar giriyor kiradaki evi alınca ne kadar olacak daha detay ilgi verin kalem size detay cevap versin

evet bakıcı benim ve şu anda eve giren toplam para 2500 tl. ben evden ıkametımı evden alacam. Bakıcı Annem olacak 16 Yaşındakı oğlum (velayetı bende). ve abım olacak evde.. 1)Abim
2)Annem
3) Oglum..toplam 3 kişi olacak evde
Evde bakım maaşımı anneme devredecegım..

abinizin geliri gideri ve annenizin geliri ne kadar siz haneden çıkınca haneye giren gelir toplamı ne kadar

ben evden ayrılınca eve giren gelir 2500 tl
Abim;670 tl
Annem:1850 tl
Oğlumun gelırıı zaten yok (0kuyor)..
.......................
toplam gelır 2500 tl..
Abimin gideri tam bilmiyorum yanı bu zamana kadar gider tutmadım. fakat hasta alt bezi. (gider olarak hat safhada) devletın verdıgı bez parası harıcınde yetmedıgı ıcın ek olarak alıyorum..

DÜZELTME.:
konu başlıgını yanlış yazdım.
Evden ikametimi başka bir eve alıp Bakım aylıgını anneme devretmek istiyorum
yani ben aradan çekilecegim..
Annem. engelli kardeşim ve velayeti bende olan 16 yasındakı oglum yani 3 kişi yaşayacak evde..

çok kafa karısıklıgı yaptım kusura bakmayın...
Benim harıcımde eve giren toplam gelir 2500 tl

SORUM ŞU
1) oğlum gelir ortalamasına dahil edilirmi,,
2)Ankaradayız Anneme maaş devri işlemi çok uzun sürermi..
Teşekkür ederim..

evet oglunuzda tabi dahil edilir bu durumda 1850+650 : 2500TL üçe bölündüğünde evde bakım aylığı alabilir annenize baglanması için tekrar heyet gelir v.s bir iki ay surebilir ama siz gerçekten mi evden ayrılıyorsunuz yoksa maaş alma kriterlerini gerçekleştirmek için formalkitemi ayrılıyorsunuz bunu sormak istiyorum ?

ikametimi evden aldıktan sonra gerçek veya formalite önemli mi ?

Merhabalar Sayın Kalem,

benımde Sayın @Fenerli gibi durumum hemen hemen aynı.
Bakıcı benım,bana ait bir gelir yok.. eve giren gelir 2500 tl.
evde Engelli kardeşim.

Annem velayeti bende olan oğlum (16 yaşında). hesaplama Kardeşim,Annem ve Oğlum üzerinden başvurulacak.. ben de ikametimi baska bir yere alcam..ikametım illahaki başka bir İL mi olması gerekiyor..

teşekkür ederim şimdiden..

tabiki önemli siz aynı evde yaşamaya devam edip formalite icabı ikametinizi başka eve aldırmakla devleti kandırmış oluyorsunuz bunu eve gelen ekipler tespit ettiği anda size ödenen evde bakım maaşını bugune kadar ödenen paraların hepsini faiziyle birlikte geri ödemeniz istenecektir

buda sizin altınızdan kalkamayacagınız yükün altına sokar siz siz olun böyle bişey yapmayın hakkınız oldukça alın gelir hesabınız geçiyorsa almayın böyle yaparsanız sizin için en güzeli olur. ayrıca bir daha devletten sosyal yardım talebindede bulunamazsınız siz dürüst olun

@hlkcan abine bakım hizmeti verdiğin için yani bakıcı olduğun için evde bakım aylığı alıyorsun. hanede dört kişisiniz.

ikametini başka adrese aldırmak istediğini sonra da evde bakım aylığını annene devretmek istediğini yazmışsın.

1) bakıcısın. hane dışına ikamet değişikliği yaptıgın takdirde evde bakım aylığı kesilir. bakıcıya haftanın 7 gunu 24 saatlik bakım hizmeti karşılığında evde bakım aylığı ödeniyor. senin bakıma muhtaç engelliyi bırakıp başka haneye taşınman, aylık kesme sebebidir.
o yüzden adres değiştirmeden önce gidip bakıcı değişikliği talebinde bulunmalısın. bir ay başka hanede kalsan, sonra gidip bakıcı değişikliği talebinde bulunsan, o 1 ayın parasını geri alırlar senden, bilesin.

2) evde bakım aylığını devretme diye bir şey yok. ama bakıcı değişikliği talebinde bulunabilirsin. bakıcı değişikliği talebinde bulundugunda evde bakım aylığı kesilir. daha sonra eve heyet gelir ve inceleme yapar. eger tüm şartlar uygunsa yeniden evde bakım aylığı baglanır. aksi durumda baglanmaz.
il müdürlüğü, evde bakım aylığına onay verdiği tarihten sonraki bakım hizmetlerinin ödemesini yapar ayrıca. yeni bakıcıya onay verildikten sonra, onay tarihini takip eden bir aylık bakım hizmetinin parası sonraki ay ödenir. çünkü evde bakım aylığında peşin ödeme yoktur. verilen bakım hizmetinin ücreti sonraki ay ödenir.

3) 18 yaşından küçük çocukların ikamet adresi ebeveynin bulundugu ikamet adresidir. siz ikamet değiştirdiğinizde çocugunuz da sizin ikametinizde görünür. dolayısıyla 18 yaş altı çocuğunuz evde bakım aylığında o haneye dahil edilmez. sizin ayrılmanızla birlikte hanede kişi sayısı ikiye düşmüş olur.

4) diyelim ki siz hane dışına ikametinizi taşıdınız. ama ikametiniz başka yerde olmasına ragmen annenlerle yaşamaya devam ettiniz. ikametiniz başka yerde olsa bile bakıma muhtaç engellinin hanesinde yaşadığınız tespit edilirse siz de haneye dahil edilirsiniz, ikametinizin başka yerde olması fark etmez. ama başka hanede yaşayacaksanız, ikametiniziğ taşımanız durumunda haneye dahil edilmezsiniz. lakin siz ikamet değişikliği yaptıgınızda çocugunuzun da ikameti değişir.

birkaç sorum var. lütfen sorularımı cevaplayınız:

1) bakıma muhtaç engelli kardeşiniz üstüne araç almışsınız. bu aracı evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bildirdiniz mi?
2) engelli kardeşinizin 670 TL aylık geliri varmış. bu ne geliri? yetim aylığı mı?
3) annenizin aldığı 1850 TL ne geliri? dul aylığı mı vs? ayrıca anneniz çalışıyor mu?

Merhabalar Sayın Melek hanım öncelikle Zaman ayırıp bizleri aydınlattıgınız için size ve diğer arkadaslara çok teşekkur ederım..
Kardeşim yetim aylıgı alıyor..
Annemde dul aylıgı..alıyor..
Araç kayıtlı sosyal hizmetlere..
ben tekrardan bir aile kurmayı düsünüp.evlenmeyi düşünüyorum.. evimide; kardeşım .oğlum ve annemın yakınıda bır ev tutup.. onlara dışarıdan destek olmayı düşünüyorum.bu yuzdendırkı şımdıden arastırmalara basladım..

bugun sosyal hızmetlerı aradıgımda da oğlumun gelır ortalamısına dahıl edilecegını ve bır sorun olmayacagını belırtıler..
[FONT=sans-serif]18 yaş altı çocuğunuz evde bakım aylığında o haneye dahil edilmez sözünüz bayagı bı kafamı karıstırdı...
tekrardan teşekkur ederım.. saygılar[/FONT]

@hlkcan 18 yaş altındaki çocukların ikamet adresi ebeveynin yanıdır. bu bilgiye dayanarak yazdım yukarıdaki mesajımı. aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğü (evde bakım aldığınız il müdürlüğü) siz ikamet değişikliği yaptıktan sonra velayetiniz altında bulunan çocuğu annen ve abinin hane gelirine dahil edecekse sorun yok.

yakında evlenmeyi düşünüyorsunuz bu sebeple şimdiden ne yapacağınızı öğrenmeye çalışıyormuşsunuz. bunu iyi düşünmüşsünüz.

bakıcı olduğunuz için, evde bakım aylığı aldığınız il müdürlüğüne bakıcı değişikliği talebinde bulunmadan sakın ikamet değişikliği yapmayın. eger ikamet değişikliği yapacaksanız da hemen gidip adres değiştirdiğinizi bildirin. her iki şekilde de evde bakım aylığı kesilir ve şartlar uygun bulundugu takdirde yeniden baglanır. bu kısmı yukarıda ayrıntılı yazmıştım zaten.

Kalem verdiğiniz degerli bilgiler için çok teşekkr ederim.. saygılarımla..

Üst Alt