Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki ay önce emeklilik başvurusunda bulundum, ama henüz bir cevap alamadım..?

whitedragon

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba özel sektörden emekli başvurusu yaptım. 15.07.2009 tarihli bakırköy ssk dan mavi yaşlılık tahsis no yazan kartımı aldım. fakat iki aydır bana gelen herhangi bir evrak veya bilgi yok.
6 haneli tahsis noyu ve ssk sicil nomu girerek internetden kontrol ediyorum hala kaydım gözükmüyor. benim yapmam gerken bir şey var mı acaba?
bir de bu aradaki geçen zaman maaş bağlanınca ödeniyor mu?

bu konuda bilginiz var mı acaba..

bende 14,07,2009 tarihinde müracaat yaptım benim de hiç bi haber yok.

whitedragon

whitedragon kardeş emekli kategorisine gir emekli maaşım bağlandımı kısmına tıkla t.c nonu yaz

Bir sorun olacağını sanmıyorum. Vergi indirim hakkı elde etmiştiniz değil mi? Belki onun tespiti için kurumlar arası yazışmadan dolayıdır bu gecikme. Ama bence bugünlerde bir haber çıkar.

vergi indirim tabi %60 3600 den Ankaradan alındı benim dosyam şirket tarafından hazırlandı,yalnız benim iki şehirden ssk ödemem var o acaba uzatırmı süreyi benim takip ettiğim yer aşağıdaki site doğrumu acaba orası başka yer varmıki ??

http://app.ssk.gov.tr/webdata/servlet

bende 31.7.2009 trıhınde müracat ettim ssk ya ugradım vergı daresıne yazılar yazıpraporun aslı ve vergi indirimini istiyorlarmış buda müracat tarındenden sonra 4 ay sürebilcegin,i söylediler

Doğrudur,ilgili vergi dairesi ile yazışma yoluyla vergi indirimi konusunda onay alırlar.
Ama 4 ay biraz abartılı gibi,artık o kadar sürmüyor,sorun yoksa birbuçuk iki ayda tamamlanıyor.Tabi bazı durumlarda ender olarak 4 ayı geçtiği bile olabilir.

raporun aslı derken,sakatlık derecesini gösteren şişli etfalden alınan sağlık raporunun ve bu rapor ile alınan vergi indirim raporunun aslı bende fotokopilerini dosya ile verdim.

Valla uygulama ilden ile değişiyor.
Bazıları aslını verirsen maliyeye sormuyor bile.
Bzaıları başvuruda aslını istiyor,aslı olmayan dosyayı eksik evrak olarak ayırıyor.
Ben aslını verdiğim halde eksik evrağa ayrılmış,işlem yapılmadan öylece bekletilmişti dosyam.Ta ki ben unkapanı sigortaya gidip bi güzel kavga yapana kadar.
Görmemişiz,özür falan diyerek normalde bir hafta beklettikleri işi o gün yapıp telafi etmişlerdi.

merhaba arkadaşlar bugün postadan evrak geldi
15/07/2009 tarihinde evrakları vermiştim
01/08/2009 den başlamış. 17/10/2009 tarihine kadar olan birikimi yani 2,5 aylık 18/10/2009 dan itibaren ptt bank dan alın yazıyor
sanırım ilk ay ptt veriyor sonra kart mı geliyor?
yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

emeklilik

hayırlı olsun kardeş. güle güle harca.
bizde 14,07,2009 tarihinde verdik halen beklemedeyiz yav.

hayırlı olsun...
sgk 'u,size kart göndermiyor..nufus cüzdanınızla,ödeme tarihinizde maaşınızı devamlı olarak ptt'den alabilirsiniz.
eğerki,karta geçmek istiyorsanız
im.gif
SSK bilgilerinizde Adres ve Banka / PTT Değişikliği
inceleyin...
yada bağlı bulunduğunuz sgk'na başvurmanız gerek....

hayırlı olsun..maaş hakkında bilgi verirsen sevinirim..size yakın pirim günüyle emekli olacağım da karşılaştırma açısından..
tabiki bilgiler şöyle,
3742 gün prim,18 yıl 314 gün,toplam kazanç 67.206,28 1990-2009 arası.

bağlanan maaş 745.TL aylık bağlanma oranı kısmında 55,70/60,00/30,00 gibi rakamlar var.

şöyle söylim son aldığım maaş 850.-tl idi 3.000 gün kadarı bu oranda yattı bir kaç yılı asgari ücret üzerinden gösterilmişti sanırım asgari ücretden emekli olanlar 640.-tl alıyor.

Tekrar merhaba arkadaşlar,

internetde emekli aylığı bilgilerimi sorguladım, daha önce net maaş 745 tl demiştim. bana gelen evraklarda da sadece maaş belirtiliyordu.
fakat ek ödeme miktarı olarak 106,31.tl lik bir ödeme daha gördüm
birikmişleri aldığım için farketmemiştim gerçek aylığımı

o zaman ben 851 tl maaş alacağım..

ancak 106.31 tl lik ek gelirde biriken tutardır..bunu beklediğiniz aylara bölerseniz,gerçek rakam ortaya çıkar..

ama o ekranda birikmiş para haneside var,

Aylık miktarı
Birikmiş aylık miktarı
Ek ödeme miktarı

olarak açıklanmış yani benim demek istediğim birikmiş Ek ödeme miktarı diye bir ibare yok artık bu kesinleşmiş rakamlar olması gerekmiyormu.

kaç aydan beri bekliyorsunuz,diyelim ki 3 ay..106.31:3=35.43tl
745tl(net maaş)+35.43tl(ek ödeme)=780,43 tl gerçek maaşınız...bunu gelen aylarda bu şekliyle alacaksınız,....

anladım ek ödemede ilk önce biriken ödeme yapıldı sonra normale dönecek ilginiz için teşekkürler.

Üst Alt