Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki ayağında da kısıtlılık bulunan birinin ÖTV araç muafiyetinden yararlanamaması!?

cagrinan

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba ben ilçe sağlık komisyonunda 47 78 102 ve 10.02 araç tertibat kodu ile komisyon raporu aldım. ötv indirimi içinde hastaneden özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldım.
Vergi memuruna evrakları gösterdiğim de bana senin iki ayağında da kısıtlılık olduğu için sana el gaz freni tertibatı girmeleri gerekirdi. Bu olmamış diye cevap verdi. şimdi ben ötvden yararlanamayacak mıyım adam sanki kendisi doktor gibi kod biçiyor bana. Ne yapmam gerekir lütfen yardımcı olur musunuz?

Bayiye gidip aracınızı alacaksınız. Bayi evrak üzerinden halledecek. Siz muhatap olmayacaksınız.

Burada çok kez dile getirdim, yine söyleyeyim. Ne yaparsanız yapın, uygun raporunuzu ve uygun kodlarınızı aldıktan sonra kesinlikle gidip de memura olur mu diye sormayın. İlla ki önceden vergi dairesi görüşü istiyorsanız özelge isteyin. Ancak özelge istemeye de mecbur değilsiniz. Azıcık işi bilen bir bayii sizi hiç muhatap etmeden aracınızı alır.

Firma biz karışmayız diyor.Kararı vergi dairesindeki memurlar bilir diyor. Özelge tam olarak nedir acaba bilgi verir misiniz ve nasıl talep edeceğim?.

Ayrıca firma ben işlemleri başlatırım.Çıkmazsa farkı alırım sizden diyor.

cagrinan

Her iki alt ekstremitede de kısıtlılık olduğunda gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip aracı vergi muafiyetiyle alabilirsiniz. Bunun dışındaki rapor vergi dairesinden döner. Elinizdeki rapora araç almanıza mani bir durum var mı yok mu diye vergi dairesine gidip özelde talep edebilirsiniz. Onların size vereceği yanıta göre hareket edersiniz.

cagrinan Hangi vergi dairesi alamazsın dedi bende de çift ayak hareket kısıtlılığı var banada aynı kodları verdi evraklar şuan maliyede onay için

Her iki alt extremite polio sekeliyim.ehliyet kodlarım ise; 10.02,32.01,78,35.04,40.11,47 .gaz fren elden tertibat bunun kodu ise 32.01 bu kod olacak mutlaka.ben haziranda aldım aracımı.Bayiler iş bilmiyor.Bunu vergi dairesindeki memur söylemişti.Ben direk vergi dairesiyle muhatap oldum.onlar mevzuata hakim.

Üst Alt