Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki ayak ampute. 2022 başvurusu yapacağım. Hangi oranda rapor verilir?

SUNGUROGLU

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2022 için muracaat edecegim. ankara ibni sina bana %80 rapor verdi. emeklılık için malatya ya muraacat ettıgımde bana %70 rapor verdi. gerçi emeklılık işim olmadı ama şimdi 2022 muracaat edecegim yine %70 verırse malatya bu sefer alacagım maaş düşük olacak. sakatlıgım da bır degısıklık oldumu dersenız hayır her 2 ayakda ampute.

Amputasyon düzeyi nedir?

Not: %70 ve üzeri olduğu sürece rapor, maaş yüksek olur. %70 ike %80 hatta %99 arasında bu anlamda hiç fark olmaz.

Benim sakatlık oranım kaçtır...

Benım her 2 ayagım diz altından ampute.sakatlık oranımın belırlenmesi için ankara ibni sina hastanesi bana 8 yıl once %80 .rapor verdi.malulen emeklı olalım dedık .malatya devlet hastanesi 2 yıl once.%70 verdi.emekli olamadık.2022 maaşı alalım dedik. Malatya devlet hastanesi.bu sefer%56 oran verdi.şimdi eksik maaş alacagım bu durumu kime şikayet edelim...selamlar herkese...

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİK der ki:

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz
MADDE 10 - (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu raporu kesinleşir.
(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-2 sayılı listede belirtilen hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.
(3) Milli Savunma Bakanlığına bağlı asker hastanelerince; Türk Silahlı Kuvvetleri personeline verilecek özürlü sağlık kurulu raporlarına itiraz esas ve usulleri Türk Silahlı Kuvvetlerinin ilgili mevzuat hükümlerine tabidir. Türk Silahlı Kuvvetleri personeline verilecek özürlü sağlık kurulu raporlarına yapılan itirazlar, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Eğitim Hastanesi ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanelerince kesin olarak karara bağlanır.

cevabınız için cok teşekkur ederim...alalım bastonları çıkalım yollara...:(

selam.melek hanım.sizin yazdıgınızı uyguladım.il saglık beni tedavi hizmetlerine gönderdi. tedavi hizmetlerıde beni elazıga sevk ettı orada saglık kuruluna gırdım. ama sonuç degişmedi.
maalesef. yıne %56 verdiler
nedenını sordugumda 2006 yılında yeni bir yasa cıktıgını bu yasa ya göre bu oranı verdiklerini söylediler.
yani elimde %80 oranı olan sürekli ve agır özürlü yazan raporum geçersiz.

2 ayağın dizaltından ampute 3 derece özürlüsün yani en basit özürlü sensin ,öyleya mantıken öyle çok tuhaf :confused:

maalesef.agır özürlüden sınıf atladık 3 derece ye indik. sizinde yazdıgınız gibi.

yapacak bir şey kalmadı galıba ...:confused:

Sayın Sunguroğlu bu mağduriyetlerin tümünün temeli engellileri ucunda devlete maddi kayıp sağlayan haklardan mümkün olduğu kadar uzak tutmak
bunu devletin heyete girip rapor veren doktoru bile dile getiriyorken efendim cetvele uymuyan bi husus varsa itiraz edin tarzı tavsiyeler bana Cem Yılmaz esprilerinden bile komik geliyo, eğer ki bunların bilim i ,ilim i ,buysa özürlülük sınıflandırması buysa ve 2 bacak dizaltından amputasyonu sö<züm ona son sınıf özür derecesiyse ya teknoloji çok ilerledi ya dasen gerçekten sağlama yakınsın burda bizi oyalayıp durma üçkağıtcılık da yapma :p

mestan;

demek .ben saglamım vede üçkagıtcıyım.getiririm. Sana yüzde 80 raporumu sana yedırırım.sen hangi curetle bana bu kelımelerı yazarsın.terbıyesızlık yapma ahlaksızlık yapma.

buraya yazıyorsam. çaresizligimden yazıyorum. sizin gibi ayrık otları cevap yazsın diye yazmıyorum.

:eek:Saygıdeğer kardeşim burada ironi yapıyoruz düşük rapor ve itiraz mekanızmasına atıfta bulunuyoruz,senin haklılığını belirtmeme bile gerek varmı ? herşey komediye dönmüş sen bi hevesle itiraz edeceksin puanına sana ver,lecek cevap acık cetvele göre herşey nizami olay bu,

Üst Alt