Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki aylık askerim. Psikolojim iyi değil. Ne yapabilirim?

Mertsonmez

Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm abi ben 2 aylık askerim piskolijim buzuk sivin hayatada buzuktu askere gitim iyice buzundu bide aile sorunarim var annem tek yaşiyor peş kuruş para cepimde yok nerdeyse kafama sikicam 30 gün hava...

Abi biri bana acil yardım etsin lütfen 🙏

Mertsonmez birliğine gider gitmez rahatsızlığının devam ettiğini söyle sevk edeceklerdir doktora sıkıntıların devam ettiğini anlat doktor ikna okursa tekrar hava değişimi verir çüncü seferdede muaf alırsın Allahın izniyle.

Mertsonmez Anlıyamadım rahatsızlığın için doktorun verdiği ilacı kullanıyorsun doğrumu sıkıntı nedir.

Lütfen bana yardımcı olun ben hava değişimine çıktım geri gitigim zaman yine hastaneye sevk ederlermi?

Mertsonmez

Gittiğinde bölük komutanına sorunlarının devam ettiğini belirt. Rdm görüşmesine çıkarsın onlar seni hastaneye sevk eder.

Abi ben dün gece ihtihara kalktım ailem zorla kortardilar acile götürdüner jandarma lar geldi askerlik yaptım yeri sordular 30 gün hava degişimile cikmişim gidince ihtiah ettiğim için muaf ederlermi yada bir ceza verirlermi

Kardeşim intihara kalkışman ailene yardımcı olmaz. Askerde en önemlisi sorunlarını tatlı dille anlat. Bizde intihar eden oldu yarın unutuldu. Silahına iki yılmı ne ceza verildi ama mühür kırıldı iki üç ay içinde geri kullanıldı. O da numara yapıyor sanmışlar ondan umursamamışlar. Anlıyorum seni zor zamanlar geçiriyorsun ama askeriyede çok numara yapan olduğu için komutanlar herkese inanamıyor. Senin ilk olarak sakin olman lazım. Rdm ilk seçeneğin. Komutanlarınla sakince konuşup durumunu anlat. Onlarda insan.

Abi ben şimdi 30 gün hava değişimi aldım gitigim zaman sevk ederlermi

Kardeşim geçmiş olsun allah şifa versin. Nereye sevk ederlermi. Otuz gün git dinlen bir. Bakarsın biraz rahatlarsın. Komutanlarla aranı iyi tut karşılarında efensiliğini bozmazsan daima yardım ederler

Cannnnnnn

Tavsiyeniz ne kadar doğru olsada her komutan maalesef bir değil. Hava değişimine gidip daha kötü olmayan birine rastlamadım 🥲

Abi biliyorum sizi çok rahtsiz ediyorum benim dediğim bu 3 gün sonra hava değişimim bitiyor dön gece intahara kalktım ailem zorla kortardi olda sonra acile götürdüner jandarma lar geldi askerlik yaptım yeri sordular orayı aramişlarmi sence abi ceza yemem değilmi yada muhaf ederlermi

Kardeşim pisikolojik nedenlerle muaf verilmiyor bildiğim kadarıyla. Geri hizmette hava değişiminle tamamlıyorlar. Şu an rahatsızlık yaşadığından dolayı normalde cezası olsada komutanlar durumunu bildiği için ceza vermiyorlar. Şöyle bir örnek vereyim. Hudutta bir asker çıldırıyor. Akşam bölüğe getiriyorlar. Ellerinin arasına başını almış tüm komutanlara ana avrat sövdü. Cuma akşamı getirdiler. Pazartesi hastahaneye götürdüler. Komutanlar baştan bileniyordu bir şeyi çıkmaz o küfürleri ona yediririz diye. Hastahane sonucu çocuk beyin kanaması geçiriyormuş. Komutanlar ona verecejleri cezayı düşünürken çocuğu iki gün bölükte tutmaktan vicdan azabı çektiler. Normalde komutanlara sövmekte suçtur ama çocuk bilinçli sövmediği için çocuk mahkemeye bile çıkmadı. Yani onlarda ne olursa olsun insanlar. Eğer seni seviyorlarsa senin dediklerine güveniyorlarsa kotkma. Halden anlarlar. İstersen sana numaramı atayım. Ne zaman konuşmak istersen dinlerim

Piskoliji muhav olmuyormuyuz şimdi abi

Bide abı hav değişimi şafakta düşmüyor ki

Otuz güne kadar olan bölümü düşüyor. Kardeşim ben baya oldu terhis olalı. Onbeş aydan altı aya düştü. Belki muaf olabiliyorsundur. Kanunlar değişmiş olabilir.eskiden muaf olunmuyordu. Şu şekilde oluyordu. Ağır hastalar direk sinir hastalıklarına gönderilecek şekilde rahatsız olanlar. Ama onlar iyikeştikten sonra geri kalanını tamamlıyormu onu bilmiyorum.

Cannnnnnn
Forum psikolojik nedenlerden dolayı muaf alanlar ile dolu. Maalesef doğu da ve Kıbrıs ta bunu almak daha zor özellikle doğu da izin olayı bile zor. Askerin gidip gelmesinden dolayı birtakım riskler oluşuyor.

Bilmiyorum abi kafayı yedim aile sorunarim benim sorunrarim çiten sadece ölmek geliyor aklımda başka birşey değil yani

Mertsonmez

Kardeşim rahatla. Hasta adama zorla askerlik yaptırmazlar. İntihar falan bunları aklından çıkart. Hiçbir şey için değmez. Ben inanıyorum muaf olacaksın ve sağlığına kavuşacaksın. Sadece biraz sabır.

Muav olan biri bana ulaşa özelde konuşsak içim biraz rahtnaza gerçekten ölmek istiyorum ailem perişan ben aynı öyle muaf olan biri unaşsin bana Allah rızası için 🙏

Üst Alt