Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki ayrı firmada SGK'lı olarak çalışıyorum. Emeklilik hakkında..?

gala76

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar benim soyle bır sorunum var.
ben 2 fırmada calısıyorum her ıkı fırmadada 30 gun uzerınden prımım yatırılıyor.
1 ncı fırmada 3600 tl brut yatırılıyor
2 ncı fırmadanda 2800 tl brut uzerınden sgk prımlerım yatırılıyor.

sımdı emeklı olur ıken 2 sının toplamını baz aldıklarını duydum ve okudum.burada en yuksek olanı baz almıyorlar umarım her ıkısını toplayıp oylemı emeklı aylıgı baglanıyor ve bunun emeklılık hesaplamanın bır formulu vardır muhakkak bunu lutfen belırtırmısınız bılen bırı.

ayrıca ben aylıgımı banka uzerınden almıyorum elden alıyorum bu sorun teskıl edermı emeklılıgıme ?

ve son sorumda su sgk nın sıtesınden baktıgımda prım gun ve odenen gorunuyor lakın iş veren sanırım borclanıyor sgk ya bunun bıze zararı olurmu ılerıde mesala ıs veren hıc odemesını yapmadı sgk ya bu bızı baglarmı ?

sımdıden yardımlarınız ıcın tesekkurler.

Birde eklemek istediğim 1976 dogumluyum.ilk sıgorta baslangıcım her ıkısı ıcınde 2002 yılında ve o gunden bugune kadar ortalama SPEK ın ustubnde degıl yanı ortalama 6400 tl desek ve emeklılıgeme kadara 6400 tl den hesap etsek emeklılık tarıhınde elıme net gececek aylık ne olur bır zahmet yardımcı olurmusunuz.
emeklılıgıme kadar hep aynı rakamda olsa uc asagı bes yukarı maasım ne olur bunun bır formulu vardır muhakkak bazı sıtelerde formule baktım anlamıs degılım bır zahmet hesaplayan olursa cok menmun olurum.

Gün olarak 30 sayılır ama TLolarak prim miktarı açısından toplamı değerlendirlir.

İşverenin sgk primllerni ödemeyip borca düşmesi onu bağlar. Sizlik bir durum olmaz. Yeter ki sigrtalılığınıı sonladrasın, tesciliniz yapılmış kalın.

Bu kadar yükse prim ödendiğinde tabii ki maaş yükk olur. Ama ne kadar olur kestirmek zor. İlle e bi tahmin derseniz, 3500 TL olur derim.

Üst Alt