Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki ayrı maaşa iki ayrı promosyon verilmiyor mu?

claer

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar, Bankaların emeklilere verdikleri promosyonla ilgili sizlere bir sorum olacak. Diyelim ki; Bir emeklinin bir Bankada iki ayrı emekli maaş hesabı var ama buna rağmen Banka sadece tek Promosyon ödemesi yapıyor. Merak ettiğim Bankada bulunan iki ayrı maaş hesabından birini başka bir bankaya diğerinde başka bir bankaya taşınırsa bu ayrı bankalardan iki ayrı promosyon ödemesi alınabilir mi.?

Son düzenleme:
2 maaşında tek bir bankadaysa evet tek promosyon verir ama birini başka bir bankaya diğer bir başka bankada olursa iki ayrı bankadan da promosyon alabilirsin hiçbir zaman 2 maaşını da
aynı bankaya verme promosyon blokesi bir tane maaşa konuluyor diğer maaşım boşta bankacı seni göndermek istemeyebilir o yüzden promosyon bloken var promosyon almışsın diyebilir senin diyeceğin ben bir maaşım için promosyon aldım ona bloke koyabilirsiniz diğer maaşımı başka bankaya taşıyacağım diye diretebilirsiniz

claer
iki ayrı bankadan alabilirsiniz sıkıntı yok ben öyle yaptım

Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim.

Merhabalar, Konuyu görünce bilmediğimden soruyorum konu dışında bir sorum olacak, bir emekli iki ayrı yerden emekli olabiliyor mu? yani 2 ayrı emekli maaşı yazılınca söylemek istedim bunu.
Atıyorum iki ayrı yerden çalışarak SGK'dan 2 ayrı emekli maaşı alınabiliyor mu?

Merhaba, bahsettiğimiz iki farklı emekli maaşı dul veya yetim aylığıdır, sizin sorunuz farklı sanırım.
Bizim konumuzla ilgili şunları söyleyebilirim (kadın/erkek) fark etmez kişinin eşi ölürse belli oranlarda ölüm (dul) aylığı bağlanır bu sayede emekli olan kişiye ikinci bir emekli maaş bağlanmış olur.
Kendi emekli maaşı ile birlikte ölen eşinin de emekli maaşını alan (kadın) emekliye ayrıca ölen Anne veya Baba dan dolayı yetim aylığı yani üçüncü bir maaş bağlanır mı bilmiyorum.

claer
Merhabalar, şimdi anladım dediğinizi, ben şöyle düşünmüştüm, memur olarak emekli sandığından emekli olmuş, o arada imkanı varken SGK 4A'dan da prim yatırarak oradan da emekli olmuştur diye aklıma geldi, Türkiye'de böyle 2-3 ayrı emekli maaşı alınabiliyor mu tam bilmiyorum, Amerika'da var mesela 3 yerden de prim yatırdığın sürece emekli olabiliyorsun. sağolun cevabınız için.

Üst Alt