Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki buçuk ay önce kaza yapan nişanlımın C5 kırığı var..?

ÇİCEK2

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Iki buçuk ay önce kaza yapan nişanlımın c 5 kırıgı var ve iki gündür ayak altlarını dokunmayla karıncalanmanın arttıgını söylüyor ve gözleri kapalıyken hangi ayagına dokunuldugunu biliyor bu beni çok umutlandırdı ayrıca tuvaletinide hissediyor olay daha çok yeni acaba bu tip şeyler ilk zamanlar genelde olurmu yoksa iyiye işaretmi sizce CEVAPLARINIZI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM HEPİNİZE ALLAH SAGLIK VE SABIR VERSİN

ilk dönemlerde böyle bir gelişmenin olması ilerisi için güzel ve müjdeleyici haberdir...vücuttaki ödem yavaş yavaş çözülmeye başladığında daha da iyi işaretler ortaya çıkar....ilk 2 yıl fizik tedaviye çok önem verin..sinirlerde ki geri dönüşümler bu süreçte ortaya çıkar....geçmiş olsun...

bunlar iyi gelişmeler dokunmayı hissetmesi normal sıcağı-soğuğu acıyı hissedebiliyor mu? tuvaletini hissetmesi çok iyi çünkü çoğu seviyesi c5 olan hissedemiyor ilk 2 yıl çok önemli sıkı çalışın tamamen düzelemese bile bu dönemde kazanacakları onun ilerki yaşamı için çok önemli
benim seviyem c5-c6
zor bir hastalık ama pes etmeyin ne kazanırsanız kârdır...
GEÇMİŞ OLSUN...
ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN...

GEÇ

Idosento sizin kaç yıl oldu ve şu anda nasılsınız acaba

ÇİCEK;

7 yıl oldu tam olarak oturma dengem yok sol kolumu ve elimi tam olarak kullanabiliyorum sağ kolum da normal sayılır ama sağ elim sadece kaba cisimleri kavrayabiliyor bir iki parmağımı oynatabiliyorum sol bacağımın üstüne azda olsa basabiliyorum sağ bacağımda yok denecek kadar bir hareket var ama üstüne basamıyorum sol ayak parmaklarımı oynatabiliyorum bileğimi geriye doğru çekebiliyorum sağ ayağımda hareket yok vücudumun her yerinde dokunmayı hissedebiliyorum ama sıcağı-soğuğu,acıyı ayırt edemiyorum vücudum sadece kasılma olarak tepki veriyor sıcağa-soğuğa ve acıya günde 4 defa tak sonda kullanıyorum büyük abdestimi çok az hissedebiliyorum boynumda pilatin var ama artık düzeldi bir sorun yok eskisi gibi kullanabiliyorum...

ama şunu bilin ki bu hastalık kişiye göre değişim gösteriyor benim ilk başta sadece az bir şey kolumu kaldır'a biliyordum 7 yılda bu kadar ilerleme oldu daha öncede dediğim gibi ilk iki yıl geri dönen hareketler dönüyor bu yüzden bu dönemi en iyi şekilde değerlendirin ve fizik tedaviyi boşlamayın ne kazanırsanız kardır....

geçmiş olsun...

başka sormak istediğiniz bir şey varsa seve seve cevaplarım...
çok zor hastalık ALLAH yardımcınız olsun...

merhaba idosente çiçekle bizim hastamız aynı kişi. ayrıca kardeşim dizlerini hisediyomuş. 2 buçuk ayda bu gelişmelerin olması devamının geleceği habercimi sizce yoksa önemsizmi.

his dizlere inmişse bunun devamı gelirmi sizce

defne hanım vicuttaki ödemin atılma süresi varmı ne kadar beklememiz gerekiyo

bunu kimse bilemez herkesin hastalığı ayrı seyreder hasta vücunu hissede bilir hatta sağlıklı günlerdeki gibi yaptığı hareketleri yapmak için çaba harcar ama motor hareket dediğimiz gözle görülen hareketler zamanla çıkar bu hareketlerde en çok ilk 6 ayda dönmeye başlar bu dönemde çıkan hareketlerin üstüne yoğunlaşın ve fizik tedaviyle vücudun o bölgelerini güçlendirin yani hasta ayağını ellerini kullanamasa bile o bölgeye dokunma hissini hissedebilir ilerleme olup olmayacağını zaman göstericek...
inşallah daha iyi olacak
geçmiş olsun...

c5 kırıgı olupta eski haline dönen arkadaşlar varmıı lütfen yazın herkese huzur diliy

arkadaşlar bizim olay daha yeni 2 buçuk aylık ama yarını düşünmekten çok 1 sene sonrasını düşünüyorum zamanla tamamen eski haline dönenler vardır inanıyorum lütfen yazarsanız sevinirim herkese çok geçmiş olsun:confused:

bende c5-c6 yım kendim düzelemedim ama tedavi gördüğüm hastanede benimle aynı seviyede olan aynı benim yaşlarımda bir arkadaşım ALLAH ın izniyle 1,5-2 ayda hastaneden yürüyerek çıktı...

aynı seviyedeki diğer bir arkadaşımsa benden daha kötü durumdaydı ben halime şükrediyorum her şey ALLAH tan sabır,azim ve çok çalışmak lazım...

idosente arkadaşımız güzel yazmış kırığın seviyesinden çok sinirlerdeki hasar önemlidir.3-4 ay içinde aslında neyin ne olacağı belli olur ellerde ve his seviyesinde bu süre içinde bi gelişme olmuyosa ilerki dönemlerde iyleşe olasılığı cok düşüktür.Eğer iğleşme olmuyosa bize düşün bundan sonra vücudu dinç tutmak yani surekli fizik tedavi uygulamak ilerde tedavi şansı doğarsa vucut sağlam olmalı...

merhaBA

merhaba defnex acaba sizin seviyeniz kaç ne kadar oldu olay üzerinde ve e durumdasınız biraz bahsedermisiniz iyi günler

çiçek benimde annem c5 c6 kırığı ama hasar fazla. muhtemelen senin nişanlında hasar az olmalı çünkü 2 ay çok kısa bi süre olmasına rağmen çok güzel hisler gelmiş. hücreler kendini 6 ayda tazeliyor. buna rağmen şükür ki nişanlın çok iyi.
umudunuzu yitirmeyin ve tedavinizi aksatmayın. acil şifalar

slm

selam cicek senin nisanlinla benim durumum ayni ben vucudumun tumunu hissediyorum c5´i kirdim bende iki hafta sonra bir yil olacak kesinlikle fizik tedaviyi devam etsin istesin ben bir yil icinde kollarimin gelistini gordum ve ben almanya gibi nalet bir ulkede tedavi goruyorum tedavi cok yetersizken bu kadar gelisme oldu simdi tr ye gelip tedavimi devam ettirecegim cokta umutluyum
herkezlere selam ve saygilar Allah yardimcimiz olsun ve gecmis olsun dileklerimle..
cicek onemli bir sey daha lokomati deneyin derim .
unuttum yazmayi ayak parmaklarimi oynatiyorum sorunun kas cokuntusu oldunu dusundugum icin bu cihazi onerdim kendim denemek icin turkiyeye geliyorum.

YouTube - Broadcast Yourself.

mrb benimde c5 seviyesi 2006 yılında kaza geçirdim olaydan sonra heryerimi net hissediyor küçük büyük tuvaletimi hissediyordum kesik kopma yok hareket olarak sadece kollarda kısmi hareket var fakat parmaklarda kavrama yok
malesef tüm doktorların ayağa kalkacağıma kesin gözüyle baktılar ama olmadı malesef hareket yeteneğimi geri kazanamadım duyusal sinirlerin ayağa kalkmasında pek bir önemi yok önemli olan motor sinirlerinin ne kadar hasar aldığı zaten ödem dağıldıkça motor sinirlerinden sağlam kalanlar çalışıcaktır üzerindeki baskı ve ödem dağıldıkça buda ilk 6 ayda gerçekleşir tabi bu dönem de fizik tedavi ile bu süreci desteklemeniz gerekiyor gerisi için kimse kesin birşey söyleyemez
burdaki insanlardan aynı seviye hastalarından yürüyebildi veya yürüyemedi diye kendinizi şartrlamayın sakın her hastanın aldığı hasar farklı çünkü
bu dönemde yatak yarasına ve idrar yolu mesane eğitimine özen gösterin belki sondadan kurtulur ve ellere çok özen verin derim ben ellerinde ve parmaklarında olabilecek en ufak bir gelişme ilerdeki hayatında çok önem taşıycak bağımlılığı en alt seviyeye çekmeye bakın sonda yemek yeme vs tabi inş tümden iyileşir yürüyerek çıkar hiçbirinede gerek kalmaz ama siz yine de ellere çok önem verin derim

çok geçmiş olsun ALLAH şifalar versin...

Üst Alt