Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki buçuk yaşında spina bifidalı oğlum için tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

bekir hamza

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
oğlum 6 ay önce gergin omurilik tanısıyla ameliyat oldu şuan durumu iyi fakat ciddi kabızlık var. benim korkum gelecekte ne olacak? küçük tuvaletini yapıyor henüz iki buçuk yaşında altı bezleniyor mesane problemi var mı yok mu nasıl anlarız? bilen var mı? neler yapmalıyız?
lütfen yardım edin :(

erol

Erol bey, sorunuzu tam anlamadım? Oğlunuzun şu andaki durumuna dair biraz detay yazıp daha somut sorarsanız tecrübe sahibi arkadaşlar yardımcı olacaktır

abi şuan küçük olduğu için tuvaletini söylemiyor spinalı kişilerde mesane problemi çok oluyormuş ya altına kaçırır ya tak yapılırmiş yada hiç biride olmazmış biz tak yapmıyoruz ameliyattan sonra 10 gün yaptık tak sonra kendiliğinden düzeldi acaba altına kaçıran bir çocuk olurmu böbrek problemleri olurmu hangi branş doktorları ile görüşmem gerek ben tekirdağda oturuyorum önereceğiniz bir doktor varmı Erol

Her sp'li aynı olmaz. Her şeyi zaman içinde anlayacaksınız...
Çocuğun sürekli bir doktorunun olması çok önemli. Her şeyi ile ilgilenen bir doktoru.. Onun yönlendirmesi ile iyi bir nörologun takibi gerekli.

Kendi istediğinde işeyebiliyor mu?
Kendi istediğinde dışkılama (büyük tuvalet) yapabiliyor mu?
Bedeninde his ve hareket açısında durum nedir?

Sanırım şu andaki his-hareket ne ise, daha geriye gitme söz konusu olmaz. Sabır, bol bol fizik tedavi, motivasyon...

selam benimde oglum spina bifidalı olarak dogdu birinci gün ameliyat oldu. şant takılmadı. şu an beş yaşında, çok şükür yürüyüp hızlı olmasa da koşabiliyo. fakat çişini bilmiyo. tak kullanıyoruz. büyük abdesini de bilip bilmedigini araştırıyoruz...
seneye okula gidecek. okul hayatı beni düşündürüyo. tuvalet sorununu nasıl aşacagız, okula uyum saglıya bilecek mi?

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlardan görüşlerini almak isterim.ALLAH bizlerin ve çocuklarımızın yardımcısı olsun

benim kızım 9 yaşında spina bifida lı.bizde doğduğundan beri tak yapıyoruz.büyük abdesti için ege üniversitesi çocuk cerrahisinde kasıktan ince barsağına bir ağız açıldı.2 günde bir tuvalete oturup o delikten 1,5 - 2 litre sondayla su veriyoruz.barsaklar bu şekilde yıkanıyor ve ishal şeklinde dışkılama yapıyot ve tüm bağısağı boşaltıyor.bu yüzden okulda bir sorun yaşamadık. okula başlamadan yapıldı ameliyat.çok büyük bir rahatlık.tavsiye ederim.

Üst Alt