Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki çocuğu ile yaşayan anne evde bakım aylığı alabilir mi?

Konular
15
Reaksiyonlar
0
sorum bir evde 3 kişi kalıyor, annem ve iki oğlu,annem rahmetli babamdan kalan emekli maaşını,çalışarak hayatını kazanamaz raporlu olan, kardeşimle birlikte alıyorlar,
toplam ikisnin emekli maaşı 630 tl civarında
diğer kardeşim duyma ve konuşma engellisi, herhangi bir geliri yok, üzerinde bi traktörden başka,

Hayatını çalışarak kazanamaz,raporlu kardeşim, babamdan kalan emekli maaşından 210 tl kadar alıyor ,annem bu kardeşim için evde bakımdan faydalanamaz mı? bu maaş engel olur mu?

Not: sitede sorunmu var arkadaşlar,yeni konu veya soru yaza mıyorum,alıntı yaparak giriş yapabiliyorum.

Vereceğiniz cevaplar için teşekküler bülent bey, bu durumda bir evde iki kardeş ikiside 18 yaşını geçmişlerse biri bakım parası alırken diğer bir kardeşde % 40 ve üzeri bir rapor alarak 2022 maaşı alabilr mi? alabilmesi için ayrı bir evde yaşıyor olması mı gerek?
YUKARDA belirttiğim gibi annede babadan kalan emekli maaşı alırken, bu yüzden 2022 maaşı bağlanmaz mı?

Bir de bir evde 2 veya 3 engellisi bulunan aileler, 18 yaşını geçmşse, özür oranına göre verilen haklardan, her birey kendi adına yararlanabilir mi?

engelli hakkı

bir evde ikamet eden 2 yada 3 engelli olursa yardım miktarı düşermi, böyle ailelerde var, aslında çekincem vardı,saklamak çözüm değil diye düşünüyorum.yukardaki sorularımla cevaplarsanız ikram olur.tşkkürlr.

Bir kardeşin evde bakım aylığı alması diğer kardelin 2022 aylığı almasına mani olmaz.

selamlar
sn. oturan boga nasıl manı olmaz benım kardesım 2022 alamıyor ıste bız evde 4 kısıyız ben ve kardesım fa hastasuyız ben 35 yasındayım 15 sene once 2022 ue basvurddum aldım 3 sene oncede evde bakıma basvurdum onuda aldım kardesım 20 yasında oda evde bakıma basvurdu alıyo 2022 basvurduk olmaz demısler sebeb dıger ozurlunun ( benım ) aldıgım evde bakım aylıgı ve 2022 maasını gelır sayıp kısı basına dusen gelır mıktarı fazla cıkıyomus bu işide fazla kurcalayamıyom benım 2022 kesılır dıye aca napsam kardesımde 2022 alabılırmı sartlar musaıt eve gıren gelırı benım evde bakım ucretı ve 2022 yuksaltıyo bu durumda napabılırım.

Üst Alt