Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki çocuğum adına 2022 alıyorum. Üçüncüsü için de alabilir miyim?

yunusturan

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
iyi aksamlar bulent bey size bir sorum olucak benım 3 cocugum var bır evden 3 cocuk 2022 masi alabilirmi 2cocumun masini baladilarbırısı işlemde yaziyor

sabit telefondan 144 dü aradım.tam 30 dakika telesekreter ile arkadaşlık yaptım ama bir türlü yetkili kişiye ulaşamadım.isteseniz bir deneyin.

sabah erken saatlerde düşürene kadar arayın normalde düşürmek çok zor ben öyle yapmıştım memurların mesaisi başladığında aradım düşürdüm gerekli bilgiyi aldım

destin07 kardeşim cevabı için tşkler.ama şu anda aradığımızda sekretere bağlanıyor fakat ilgili kişiyle görüşemiyorsun.ilgili arkadaşlara duyurulur,

Üçüncü çocuğunuz 18 yaşından büyükse, diğer kardeşlerinin aldığı 2022 maaşları dışındaki nafaka yükümlüsü anne-babası olarak sizin gelirinizden giderler düşüldükten sonra 115 TL'yi geçmiyorsa yardım miktarı yani gelir şartı uyuyorsa 3. çocuğunuz içinde bağlanır. 18 yaşından küçükse, vasisi olarak kim başvurmuşsa o çalışmadığı sürece gelir şartıda uyuyorsa bağlanır..

144 nerden çıktıyaaa 183 ü arayın sosyal hizmetler konuyu detaylı anlatınnnn size yardımcı olurlar

Slm lar 144 veya 183 arayarak vakit kaybetmeyin direk olarak en yakın deftardarlığa veya , valiliklerdeki kaymakamlıklardki yeşil kart bürosu na giderek hem sonucu öğrenin hemde işlemleri başlatın zaman kazanmış hemde kesin bilgi sahibi olursunuz.

selam melek abla bakım ması gelır sayılıyormu ben 5 kısılık bır ayleyım 700 tlbakım ması alıyorum 2 cocugumdanda 2022 masi aliyorum 500 tele toplam gelırım120000 telebız sınırı asıyormuyz bana bılgı versenız sevınırım abla

YUnusturan, ablam 2022 aylıklarında evde bakım aylığı gelir hesabına dahil edilmez. mevcut mevzuata gore boyle.

Evde bakım aylıgı alıyorsunuz. Aldıgınız 2022 aylıklarını evde bakım aylıgın aldıgınız yere bildirdiniz di mi?

Son sorum da "500 lira geliirm var "demişsin ne geliri bu? Senin çocuklar 2022 aylıgı alıyor ve 18 yaş altındaydı di mi?
Eğer çocukların 18 yaş altındaysa ve onlar adına 2022 engelli yakını aylıgı alıyorsanız ebeveynin 119 lirayı geçen geliri aylık kesme sebbeidir.
O geliirnizin ne oldugunu soyler misin lütfen? Eger toplam gelirim 500 lira dediğin 2022 aylıkları ise sorun yok.
Evde bakım aylıgı ve 2022 aylıkları haricinde gelirin yoksa sorun yok.
Ama emin olmak adına sorayım dedim yine de ablam.

evet abla 2022 ması alıyoru 500 tele 700 telede bakım ması alıyoru bunu demekıstemıstım ayrıca cocuklar 18 yaş altı ablam

ıyı aksamlar melek abla sosyayl yardım vakvından muhtac kararı cıktıktan sonra 2022 masını balıyolarmı

Vakıf Mütevelli heyeti muhtaçlık kararını olumlu onayladıktan sonra sistem üzerinden bilgileri SYGM'ne gönderilir. Sosyal yardımlar genel müdürlüğü işlemleri onayladıktan sonra aylık baglanır.
Muhtaçlık kararıyla hemen bitmiyor işlem yani. Vakfın işlemleri bitiyor sadece. Muhtaçlık kararı çıkmış bir işlemi de zaten SYGM, sistem üzerinden onaylar ve aylığı bağlar.

melek abla ben 3 cocugum var bırınden bakım ması alıyorum artı 2cocugumdan 2022 masi alıyorumtoplam 120000 tele para alıyorum 2022 masııle bakım parasi sana bahsetıgım 3 cocuguma mas baglatmaya calısıyorum cocuklarım 18 yas altı kaymakamlık muhtaclık kararını onaylamıs eve geldılerdı 3 cocugumun masını onaylarmı benım cocukların aylıgından baska gelirim yoktu saygılarla ablacıgım bana bılgı verebılırmısı sayglarla tesekurler

Yunusturan, 3. çocugunun için 2022 engelli yakını aylığı baglatmak için başvurdun ve baglarlar mı diye soruyorsun.

O 3. çocugun için başvurdugunu ve muhtaçlık kararının çıktıgını söylemişsin. Kaymakmalıktan geldiler ve durumumuzu incelediler demişsin.

anladıklarım dogruysa ablası, evet, muhtaçlık kararı çıktıysa engelli yakını aylıgı baglanır.

Üst Alt