Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki çocuk için ayrı ayrı vergi indirimi alınabilir mi?

erol052

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
iki çocuk için vergi indiriminden ayrı ayrı faydalanmak mümkünmü. birinin raporu % 99 vergi indirimi 770 tl, diğerinin % 64 vergi indirimi 380 tl - toplamda 1150 tl. bir kazançdan mı indirim oluyor. ?

Bir de şunu öğrenmek istiyorum, vergi indirimleri müracaat tarihinden sonramı geçerli olacak yoksa onaylandıktan sonramı geçerli olacak. Mesala ben şubat ayında müracaat ettim ama hala sonuclanmadı. müracaat tarihi ile sonuçlandığı tarih arasındaki vergi indirimini alabilecekmiyim.

müracat tarihinden itibaren uygulama başlar iki oğlu için alan arkadaşım var ....çalıştığı işyerin de eşinin maşı ile birlikte alıyor..bildiğim bu ....

"Sadece bir çocuk için yararlanır" gibi bir kısıtlama okumadım bugüne kadar. Kısıtlama yoksa, bence de iki çocuk için ayrı ayrı uygulanır.

erol052;

2 cocuk için alınırmı bilemem ama vergi indirimini hesaplayabilirim.mesela 1 cocuktan vergi indirimi alıyon dersek. yani 770 tl,
senin maaşın mesela 1500 lira normalde 1500 liranın vergisi yanıyaklaşık 130lira maaşından kesilir. vergi indirimi alınca 1500 - 770 =730 lira maaş alıyormuşsun gibi ani yaklaşık 70 lira maaşından kesileceği için maaşın 130 - 70 = 60 lira artmış gibi olur. 2 cocuk için düşünürsen 1500-1150= 350 lira maaş alıyor gibi yani vergi olarak yaklaşık 40 lira kesilse maaşın sanki 90 lira artmış olur.
maaşın 1 cocuk için 60, iki cocuk için ise 90 lira artar. rakamları yaklaşık verdim ama böyle. devlet cıkıpta sana 1150 lira maaş verecek diye bekleme.

Kanunen başvuru tarihinden sonra alırsın ama özel sektörde malesef her zaman onaylandıktan sonra veriliyor.

iki çocuk için ayrı ayrı vergi indirimi uygulanıyormuş. maliyeye sordum. biri onaylandı diğerinin onayını bekliyorum.

Üst Alt