Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki defa raporumu reddeden Maliye'ye karşı ne yapabilirim?

meral yılmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba Sayın Bülent Bey.

Daha öncede raporlarımın iadesi ile ilgili özel mesaj bölümünde sorunumu size iletmiştim.
benim doğuştan kalça çıkığım var. 10.09.2002 tarihinde şişli etfal hastanesinde %40 rapor aldım. 2006 yılında 15 yıl çalışma süremi, 3.600 prim günümü doldurup emeklilik için vergi indirimine baş vurdum. ancak raporum kabul edilmedi. tekrar şişli etfal hastanesinden yeni bir rapor almamı istediler.
ikinci raporuda %40 olarak 24.08.2006 tarihinde aldım. yani yeni hesaplama cetveli ile hsaplandı bu raporuda hastane ankaraya gönderdi. ama maalesef 14.11 2006 tarihinde bu raporumuda geri iade ederek aynı hastaneden 3. kez rapor almamı istediler.
bu kez hem fiziğe hem de ortopedi bölümüne gönderdiler. 3. raporumda fiizik %30 yazdı ortopedi 0 çekti!!
bıktım lanet olsun dedim, bıraktım. çünkü her iki raporumda da süreklidir yazmasına rağmen ankaranın istediği 2. raporu %40 almama rağmen tekrar tekrar rapor istiyolar benden.

bu konuyla ilgili ne yapa bilirim? itiraz etsem bir sonuç alabilir miyim?
şu an prim gün sayım 4730 oldu. 24.08.2006 tarihli raporumla vergi indirimi için yeniden baş vurup raporumun kabul edilmemesi ve yeniden rapor istenmesi durumunda dava açmak istiyorum.
yalnız bu konu ile ilgili çok fazla bilgiye sahip değilim. size sormak istediğim, dava açmak için istanbul barosundan ücretsiz avukat talep edebilir miyim? nerelere baş vurmam gerekiyor veya bu davalara katılmış başarılı olmuş tavsiye edebileceğiniz bir baro avukatı var mıdır?

meral YILMAZ

İSTANBUL

Benim size tavsiyem biraz bekleyin.Yönetmeliğin değişmesi için çalışmalar yürütülmekte.yapılan çalışmalar olumlu neticelendikten sonra,alacağınız rapor Ankaranın onayı olmadan vergi indirmine tabi olacak.Biraz sabır.

Raporu kabul etmeyen ve oranı düşüren Maliye'ye önce itiraz edebilir (http://www.engelliler.biz/forum/cal...usurdu-nasil-itiraz-etmeliyim.html#post188025) sonra da dava edebilirsiniz (http://www.engelliler.biz/forum/huk...usurduler-emekli-olamazsin-dediler-hukuk.html)

Ama bence biraz bekleyin. Birkaç ay içinde kurumların hastane raporlarını kabul etmeleri yönünde bir düzenleme çıkması bekleniyor. Olur mu olmaz mı bilemem, ama beklenti bu. Ben olsam bu yeni düzenlemeyi beklerdim...

Eğer olumlu bir gelişme olmazsa, o zaman önce yukarıda aktardığım şekilde hukuki süreç başlatabilir; ya da emeklilik zamanınız geldiğinde vergi indirimi için maliyeye başvurmak yerine, doğrudan SGK'na başvurabilirsiniz...

Üst Alt