Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki elde Baş parmak yok. Ehliyet vermiyorlar..?

MiKoCaN

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Benim Her iki Ellerimde Baş Parmağım yok ve Ehliyet için bir çok hastanelere gittim Raporu alamadım Artık kaçak araç Kullanmaktan korkmaya başladım çünkü Polisler Çoğaldı :) yani benim durumumda olan arkadaşlar varsa sizler nasıl aldınız ve bana önerebileceginiz hastane veya Tavsiyeniz varmı...

(2) Extremite noksanlığında;
a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, Ortopedi uzmanının ve/veya Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda A, B ve H sınıfı, her iki el başparmak noksanlığı ve ileri derecede fonksiyon kaybı olanlara F Sınıfı Sürücü Belgesi verilir.

sürücü yönetmeliği 'ne göre başka sınıf ehliyet alamıyormuşsun Miko, lastik tekerlekli traktörlerin fiyatlarını araştırmaya başla şimdiden :)

Kısmet Ben Traktöru napıcam ya tek elin baş parmagı olmasaymış verilebiliyormuş ama iki eldede baş parmak yok ayrıca araç kullanırken hiç bir sıkıntım olmuyor Direksiyonu Tutup kavrayabiliyorum. Viteste attırıyorum ve bir doktora gitttim bana dediki yanı şakadanmı yoksa ciddimi dedı bılmıyorum ama baş parmagın yanındaki parmagı tırnak hizasından kestirirsen verebilirim dedi o odadan nasıl çıktıgımı bilmiyorum :D

KKELEBEKK

H sınıfı kaldı mı ki? bu yönetmelik eski olmayasın...

sıkıntı yok da yeni yönetmelikte öyle yazı yok... demin okudum...
Acaba dedim okuduğunu eski olabilir diye idi..

bu 2015 yılı Aralık ayının 29 da çıkmış.. taze haber istersin belki..

yeni yönetmelikte böyle yazıyor
8 madde(2) Ekstremite noksanlığında;
a) Bir elin başparmak veya başparmak dışında iki parmak noksanlığı veya noksan sayılacak şekilde fonksiyon kaybı olanlarda, ortopedi uzmanının ve/veya fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanının görüşleri doğrultusunda birinci grup sürücü belgesi sınıfları verilebilir. Her iki el başparmak noksanlığında ve/veya ileri derece fonksiyon kaybı olanlara sadece F sınıfı sürücü belgesi verilebilir.

umarım yardımcı olabildim. Eskileri unutmak lazımdı:.

Mikocan güzel bir traktör bakmalısın ve arkasına da YÖNETMELİK SAĞOLSUN yazarsın.

Evet Sanırım öyle yapacagım MR NO Abicim :(:(:(

Konuyla alakasız olcak ama ıkı elınızdede doğuştqn mı yok baş parmak benim bebegım dede bır elınde bas parmak yok herhangi bırahatsızlık teshısı falan konuldu mu oldumu yada sonradan kazayla falan mı kaybettınız suan MiKoCaN

Doğuştan iki elimdede Baş Parmaklarım yoktu bi teşhis konuldu ama unuttum gitti yıllar önce konulmuştu teşhis

Merhaba benimde iki elimde baş parmak eksikliği var ve son durumunuzu sormak için yazdım. Ehliyet alabildiniz mi ? Bende bu sene almak istiyorum ama henüz bir doktora gitmedim

Mr.No

Bu durumda olanlara f sınıfı verilmesi lazım hangi kafayla yazıldı bu? En kotu traktor 20 binden başlar Massey Ferguson tavsiye ederim 240s modeli iyi gider

özel hastanelerin kapısını çal ben epilepsi hastasıyım ilk ehliyet alırken raporu özel hastaneden aldım şimdi yenilemek istiyorum zorluk çıkarıyorlar engellileri herşeyi zor sıkıntı bir tane kolay işimiz yoktur ....

Üst Alt