Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki elimde de Miyoklonik Distoni mevcut. Yüzde kaç rapor alırım?

Baran Adanalı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli Arkadaşlarım Kardeşlerim Herkeze Saygı ve Selamlar; Size Nacizane bi r sorum olaçak merakımı giderirseniz ve sizlerinde fikirlerini duyarsam isabet olaçak;

Sorum Şu : Ben 28 yaşındayım ve Doğuştan süre gelen bir rahatsızlığım var ; Benim iki elimdede Titreme kavrayamama odaklanamama kullanım güçlüğü mevcut ve Miyoklonik distoni denilen bir hastalığım var. ben bu hastalığı 15 yıl tedaviden sonra 2008 yılında tarafıma verilen bir rapordan öğrendim ve bu raporda hiç bir suretle yüzdelik dilim yok idi 2014 ün son ayı yani bu ayda yüzdelik dilimimin bildirilmesini şahsen istedim ve başvuru yaptım ben su içerken bile döken iki elindede sıkıntısı olan biriyim ben yüzdelik dilimde yüzde kaç rapor alırım . ?????? Aradan bir hafta geçti halen rapor hazırlık aşamasındaymış oysa zaten tüm gerekli belgeler 15 sene gittiğim için o hastanede var hatta kendi düzenledikleri yüzdelik OLMAYAN SADECE Hastalığı tanılayan rapor bile var ve bu hastalığın tıbben tedavisi mümkün değil , ama bir hafta oldu halen SAYGIDEĞER HASTANEDEN ses seda yok 300 tlde para aldılar. Devlet memuruyum desemde aldılar. neyse sizlerin fikri ne yöndedir. ??????????? YÜZDE KAÇ GELİR ??????

Aşağıdaki tabloya göre oran verilir;

Tablo 4.2.b- Her iki üst ekstremite bozuklukları:

1-hafif: Kişi her iki ekstremiteyi kendine bakım, kavrama ve tutmada kullanabiliyor, fakat parmak hareketleri ince becerisinde zorluk yaşıyor:% 20

2-hafif Orta: Kişi her iki ekstremiteyi zorlukla kendine bakım için kullanabiliyor, eşya kavrayabiliyor ve tutabiliyor fakat parmak hareketlerinde ince beceri yok:% 40

3-Ağır Orta: Kişi her iki ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor:% 80

4-Ağır: Kişi her iki ekstremiteyi kendine bakım veya günlük aktivitelerinde kullanamıyor:% 90

peki anladım havva hanım sağolun bakalım büğün çıkaçak rapor yüzdelik dilim olarak hangi seçenekten verecekler.

Aslında Bir Umudum Var, 3 Şeçenek olacağını düşünüyorum , ama doktorada çok da iltimad etmiyorum , belli olmaz kafası nereye derse oraya gider oran , 3-Ağır Orta: Kişi her iki ekstremiteyi kullanabiliyor fakat kendine bakım aktivitelerinde zorlanıyor:% 80 raporu vermeleri gerekiyor bana çünkü skal temizliği yaparken bile küçükde olsa yüzümde bir yeri titremeden dolayı kanatıyorum yemek yerken çorba içerken mutlaka etrafına imtemsiz şekilde jerklerle döküyorum ha bunlardan hiç de şikayet etmiyorum allaha hamdı senelar olsun verdikleri bana yetiyor lakin doktorun davranışları çok zoruma gitti mtvden faydalanıp faylanalamıyacağımı sordum sende çok şey istyiyorsun dedi sanki kendi çabindeki paradan kesilip bana verilecek gelir vergisi allah allah ama sabır ettim tam 40 gün oldu raporum ha çıktı ha çıkacak derken hayırlısı olsun bakalım

Sonunda (45 Gün Sonra ) Raporuma Kavuştum ; Yüzde 40 İş Gücü Kaybı olan raporu Aldım

Herkeze Selamlar İyi Akşamlar Arkadaşlar, Adana Çukurova Üniverstesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinden Özürlü SağlıkKurulu Raporu olarak Yüzde 40 oranında derecelendirme Sinir Sistemi Bölümündeki Miyoklonik Distoni Tanısıyla Hazırlanmış SÜREKLİ Raporumu aldım. Bu Rapor Hakkında Sormak İstediğim Bazı Husular Sorular Var Yardımlarınıza İhtiyacım var ; Ben Normal sınavla Adalet Bakanlığına Girmiş sınavında ve mülakatında başarılı olmuş 6 yıldırda hiçbir soruştuması sıkıntısı olmayan sicil hal kağıdı 10 numara, 3 adet farklı ilde çalışmış Bir devlet Memuruyum, Özürlü Kadrosundan girmedim işime bu bilgiler ışığında sorularım var ;

1-) Benim İki Elimdede Miyoklonik Distoni Tanısı Var,ve bu husus işe giriş tarihimden öncesindede vardı işe giriş şartlarımda vücüt sağlığının tam olması diye bir şart yok ama şu var AKIL sağlığının türkiyenin heryerinde görev yapmaya engel teşkil etmemesi Gerekir diyordu Ki çok şükür akıl sağlığımız yerinde ama doğuştan ellerimde sıkıntım var ben şimdi memur olduktan 6 sene sonra 3. dereceden vergi indirimi almak için vergi dairesine başvuru yapmayı düşünüyorum Benim sorum şu yukarıdaki bilgiler ışığında Memurluğuma bir zarar gelme ihtimali varmı ??? Yani bu durumu şimdi bildirmem bi hak kaybına sebep olurmu??? ilk önce varsa negatifini eksilerini değerlendirelim görelim istedim sonra artılarını toplarız Lütfen bu soruyu EHİL Bilgisi olan şahıslar cevaplasın Başına Gelen Birileri Vardır Muhakkak !!!

Arkadaşlar Bu arada ne olur ne olmaz diye ben hastaneye kurum sevkiyle değil bizzat şahsi başvuru ile gittim 300 TL Para ödedim ve raporumu elden teslim aldım.
Raporumda Çalıştırılamayağı işler bölümünde değerlendirilmedi yazıyor ve sosyal yardım bölümündede EVET Yazıyor ve Devamında Diğer Açıklama bölümünde ÖTV -MTV Araç indirimini içindir Yazıyor. Soru 2-) ben 6 yıldır B sınıfı ehliyet sahibiyim ve 6 yıldırda özel araçım var ve kazam yok çok şükür ileride ötv ve mtvsiz araç almak istesem ehliyetime bi sıkıntı gelirmi nasıl bir yol izlemeli araç için ?????????

Üst Alt