Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki emekli maaşı alıyor babam..?

Zulfukar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Değerli arkadaşlar bir iki konuda fikrinizi almak istiyorum
1 Babam 2000 yılında hem malülen hem yaştan emekli oldu kanun diyor ki çok olan maaş tam az olan yarım yatar fakat babamın maaşı tam tersi bu durumu düzeltmek için nasıl bir yol izlemeliyiz
2 Babam emekli olurken %68 ile emekli oldu iki yıl öncesi felç geçirdi haliyle sakatlık oranı arttı tekrar rapor alsak maaşında artış olur mu tekrar rapor almak için nereye müracaat etmeliyiz

Zulfukar

2 ayrı emeklilik maaşı olmaz. Bu ancak yetim, dul gibi kişilerde mümkün olur.

Hem malülen, hem normal emeklilik diye bir şey yok. Malülen emekli olan tekrar emekli olamaz, yaştan emekli olan malül değildir.

Size büyük olasılıkla yanlışlıkla 2 maaş ödeniyor. Farkına varıldığında o maaşları faiziyle geri isterler.

Evet iki maaş alıyor emeklilik işlerini ben yaptırdım böyle birşel varmış MeTePe

Çalışanlar açısından sadece SGK'dan değil ikinci bir emeklilik imkanı da var. Çalışma fırsatı bulamayanlar da isterse isteğe bağlı ayda 100 TL ödeyerek ikinci emeklilik kazanabilir. Üstelik 10 yıl sistemde kalmak yetiyor. Böylece hem çalışanlar hem çalışmayanlar için çifte emeklilik imkanı var.
Çift emeklilik kadınlarda daha sık rastlanan bir durum.
kocası ölen bir kadının çift maaş alma hakkı var. Kocası ölen bir kadın eğer emekli ise hem kendi emekli maaşını hem de kocasından kalan maaşı alabiliyor. Yani çift maaş alır.
Babanız çalışırken, malülen emekli olduysa tek maaş alması gerekir. malülen emekli olduğu için yeni rapora gerek yok. bu durum daha çok kontrollü malülen emekli olanlar için geçerli. siz önce, bu çift maaşın ne şekilde alındığını araştırın isterseniz. yanlışlık olmasın.

normal emekli olmuşsa sürekli iş görmezlik maaşıda alabilir

Zulfukar

Konuyu biraz açar mısınız nasıl olduğunu detaylarıyla......
Hem malulen hem yaştan derken....

Üst Alt