Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki emeklilik nasıl oluyor? Kontrol muayenesi prosedürü nasıldır?

ipeksi

Üye
Konular
57
Reaksiyonlar
5
Merhaba 2010 yılında iş kazası sonucu %35 iş göremez duruma geldim ve maaş bağlandı.
kaza geçirmeden önce doğum sırasında sol kolum kırılmış ve sinirler ezilmiş ama ben bu sebepten ötürü heyete hiç girmedim
neyse aynı durumda olan bir arkadaşım %42 rapor almış neden sende almıyosun dedi.(iş kazası beyin kanaması ile alakalı ve rapor sürekli)

şimdi heyete bunun için girersem ve %40 ve üzeri rapor alabilirsem iş kazasına bağlı birimi beni tekrar kontrol muayenesine falan çağırabilirmi?
çünkü rapor alırsam seneye çift emekli oluyorum.İnanılmaz bir stres yaşadım rapor sürecinde bidaha kaldıramayabilirim.

İş kazası sonucu bağlanan sürekli iş göremezlik geliri ile emekliliğin bir alakası yoktur. Yani, siz sürekli iş göremezlik geliri alırken aynı zamanda emekli de olabilirsiniz (tabii sigortalılık süresi ve prim şartlarını tamamlamış olmalısınız).
Sadece, aynı anda iki aylık da hak edildiğinde, içlerinde çok olanın tamamı, az olanıınsa yarısı bağlanır, o kadar.

Emekli olmak sürekli iş göremezlik geliri için kontrole çağrılmak sonucunu doğurmaz. Ama unutmamak gerekir ki sgk ne zaman isterse kişileri kontrole çağırabilir...

Not: Bu arada kaç tl sürekli iş göremezlik geliri bağlandığını şu başlığa yazar mısınız: http://www.engelliler.biz/forum/kaz...goremezlik-geliri-hesabi-nasil-yapiliyor.html

Üst Alt