Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki engelim olduğu halde sadece birinden oran verildi!?

Cbox52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar;

Böyle güzel bir web sayfası kurarak birçok engelli arkadaslara yol gösterip destekci olduğunuz için şahsım adına teşekkür ederim.
Benim başımdan geçen olayı sizinle paylaşıp nasıl bir yol izlemem konusunda yardımcı olursanız memnun olurum.

23.01.2017 tarihinde G.O.P. Eğitim ve araştırma hastanesi ilk defa özürlü raporu almak için muracatta bulunmuştu. Bu arada engelim sağ gözüm doğuştan sinirlerin kuruması ve retina katarakt olması sebebi ile görmüyor diğer engelim ise 16 senedir sirtimi ve göğsümü tamamen kaplayan, özel ve devlet hastanelerde tedavi olmama rağmen gecmeyen bu hastalıkla ilgili birçok biyopsi vs tetkiklerinde yapılması sonucu hastenelerin deri ve zührevi cildiye bölümleri atopik dermatit teşhisi konuldu bu hastalıkla ilgili doktorlar farklı ilaç metotları uygulayarak merhem,sprey,ilaç, vitamin,bitkisel ilaçlar ve bunun yanı sıra Kaplıca Termal Hamamları vs. Hepsini denedim ama geçmedi bu hastalık konuya dönmek gerekirse, G.O.P. Eğitim ve Araştırma Hastanesi sağlık kuruluna engelli raporu için muracat ettim ve engelli olduğum bölümleri kendim istedim göz ve cildiye bölümünü özellikle belirtim.İlgili memur arkadaş toplamda cildiye ve gozde dahil toplam 9 bölümden muayene olmam için kâğıt verdiler sırayla tüm bölümlerden muayene oldum en son cildiye bölümüne muayene olmak için doktor ilgili başımdan geçen herseyi ve tedavi yöntemleri anlattım doktorun bana dediği aynen şudur "ben sağlık kuruluna girmiyorum.Girmedigim için de puan alamazsınız.Benim hastam degilsiniz olsanizda farketmez sizi bu konuda muayene edemem" demiştir sisteme sağlam notu muayene kağıdına ise sırt ve göğüste ekzama plakları haricinde sağlam dir notu yazmıştır ve bende sinirlendim muayene kağıtlarını kurula bıraktım.Öğleden sonra heyet beni çağırdı göz ile ilgili sorular sordu cevapladim heyette özellikle cildiye doktoru varmi diye de baktim yoktu soru sormama izin vermeden haftaya carsamba gunu gel al raporunu diyerek dışarı cikarttilar.daha sonra konuyu araştırdım ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK YÖNETMELİK mevzuatında

Özürlü sağlık kurulunun teşkili
MADDE 6
3 fıkrası: Değerlendirilecek özür, birinci fıkrada sayılan uzmanlık dallarının dışında ise ilgili dal uzmanının da kurulda bulunması şarttır. Kurulda bulunan hekimler birbirlerinin yerine karar veremezler.

Maddesinin ihlal edildiğini gördüm daha sonra ertesi gun hastane ile tekrar iletişime geçerek burda mevzuat ihlali söz konusunda hasta haklarına itirazda bulundum. Hasta Hakları sağlık kurulu bölumune iletişime geçerek raporu iptal ettik dediler bana bende çıktım hastaneden. Daha sonra merakim sonucunda bugün hastane ile tekrar iletişime geçip iptal edilip edilmediğini teyit etmek amacıyla saglik kurulunu aradigimda "raporunuz çıktı %32 Özür oranı almissiniz"dediler. Hasta hakları ve saglik kurulu memurun bana iptal edildi denilen rapor çıkmış ve heyet gününe çıktığım gün onaylanmış raporum. Şimdi burda yalan söylediklerine mi mevzuata aykırı işlemlere mi yanayım olan yine bizim gibi vatandaşlara oluyor rapor aynı gün onaylaniyorsa bana neden haftaya çarşamba günü gelin raporunuzu alın deniliyor.

Arkadaşlar %32 sadece göz için verilen raporumda deri bölümünde sırt ve göğüste ekzama plaklar haricinde sağlam notu yazıyor raporda ama puan yok karşısında üye bölümünde kase ve imzasıda yok nasıl bir yol izlemeliyim bu arada raporu almadım hastenede hala...

İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz etmiceğim raporu sonuçta doktor muayene yapmaması, mevzuat ihlali ve personel yanlis bilgilendirmesi(YALANLARI) var.

Ben direk hastaneyi ,Hasta Hakları yetkilileri ve doktor hakkında yargı yoluna mi gideyim yada şikayet mi edeyim. Bu konuda yardımcı olursanız çok memnun olurum arkadaşlar

Cbox52
yargı yoluna başvurabilirsin tabi ama bu süreç senin rapor almanı uzatır bence itirazını yap başka hastaneye git çünkü bunlardan her yeerde var önce kendi işini gör bence tabi

il sağlık müdürlüğüne itiraz edip bir hakem hastanede heyete girmeni tavsiye ederim diğer senin yapmak istediğin uzun yol olur ama hakem hastane daha iyi olur

Fulya ben puan cetveline baktım atopik dermatit var cetvelde çok şiddetli olarak puan olarakta %40 yazıyor

Peki ben tekrardan engelim ilerledi anlamında başka hastaneye tekrar engelli raporu almak için muracatta bulunsam sorun olur mu veya almış olduğum rapor icin belli bir süre beklemem gerekiyor mu, bu süre konusunda araştırma yaptım bazı arkadaşlar 6 aydan bahsetmisler ama mevzuat ve yöneltmelik 6 ay ile ilgili bir maddeye rastlamadım. Bu konuda bir bilginiz var mı arkadaşlar ??

Son düzenleme:
Engelli raporu itiraz

Merhaba benim durumuma da yardımcı oluyor musunuz?

Herşey doktorun kaleminin ucunda o doktora 4 taane kabak gibi gidin çekin:D:D:D:D:D

Hatırlayamadığım geçmiş bir zamanda sol kulak işitme probleminden yüzde 12 rapor aldım. 7 ay önce rapora itiraz ettim. İl sağlık müdürlüğü beni evime yakın bir hastaneye gönderdi. Bu hastane den işitme kaybından yüzde 12, psikolojiden yüzde 30 olmak kaydıyla toplamda yüzde 42 rapor aldım. Baltazar formülünde oranım yüzde 38 gözükmekte. 1 hafta sonra il sağlık müdürlüğü beni aradı. Atatürk eğitim ve araştırma hastanesine gidip rapor almamı söyledi. 27 nisan 2017 gününe randevu verdiler. Şimdi düşünüyorum da bu hastanede bana yüzde 42 rapor verirse, baltazarda 38'e düşecek ve böyle kabul edilecek. Raporu yüzde 40'a yükselttirmem için ne önerirsiniz? Gideceğim hastane de durumumu anlatsam doktorlar yardımcı olabilir mi? Ya da İl sağlık müdürlüğünden biriyle konuşup yüzde 40 rapor alabilir miyim?

ruhican
Öncelikle rahatsızlıklarının özür ölçüt cetvelindeki karşılığı bu rakamlar ise yapacak bişey yok aslında senin bu ikinci raporun olduğu için tekrar bi itirazı dene ama başarılı olurmu bilemeyeceğim eğer başarısız olursan 6 ay sonra tekrar başvur ama bu sürede bir hastanede tedavi olmaya devam et ve o hastanede rapor almayı dene ve işte o zaman doktora daha yakın olabilirsin ve 40 ı alabilirsin bence

Yani hakem hastaneden de birşey çıkmaz mı diyorsunuz?

Üst Alt