Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki engelli çocuğum için 2022 maaşına başvurdum .Toplu ödeme ne kadar alırım?

alperakat

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Oncelikle selamun aleykum Kalem Melek hanim size bir sorum olacakti.

Benim iki tane engelli cocugum var birisi 19 yasinda zihinsel 100/70 raporlu birde otizim hastasi 100/80 raporlu 9 yasinda

6 eylulde 2022 maasi icin basvuruda bulunduk ve onaylandi aralik doneminde toplu odeme ne kadar aliriz.cevapinz icin simdiden tesekkur ederim allaha emanet olun

Melek hanım bugün e devlete baktım.engeli yakını aylığı 1550 lira gözüküyor.başvuru tarihimiz.6 eylül e devlete de gözüküyor fakat bir ay hesaba dahil edilmemiş herhalde bu konuda yardımcı oldu bilirseniz memnun olurum.geçen mide hesaplamıştınız.1888 gibi bir rakam çıkıyordu 6 eylül başvuru tari

ekim+kasım+aralık dönemi e devlete gözüken 1550 gibi bir rakam bunu itiraz hakımız varmış

Melek hanım daha önceki sorunda eksik yazmışım o yüzden daha anlaşılır anlatmaya çalışacağım.benim biri yüzde seksen birisi yüzde yetmiş engelli olan iki tane çocuğum var 6 Eylül 2017 de 2022 maaşı için başvuruda bulunmuştuk.çocuklarımın birisi 19 yaşında diğeri de 9 yaşında.bugün Edevlete bakarken ödenecek engelli yakını aylığı aylığı rakamı bin 510 lira64 kuruş gözüküyor.edevlet başvuru tarihi 6 Eylül 2017 gözükmekte.Ama bu hesaplamada bir ay eksik hesaplanmış bunun için ne yapabilirim.19 yaşındaki çocuğu e Devlet'te göremediğim için onun için eksik bir hesaplanma yapılmış mı onu da bilemiyorum.Bu konuyla alakalı itiraz hakkımız var mı.varsa nereye başvurmamız gerekli şimdiden cevabınız için teşekkür ederim

@alperakat 19 yaşındaki çocuğun raporu % 70. 18 yaş üstü olduğu için 3 aylık miktar olarak 1699,47 TL alacak.

9 yaşındaki çocuğun %80 oranlı raporu olsa bile 18 yaş altı olduğu siz engelli yakını aylığı olarak 3 ayda bir 1132,98 TL alacaksınız. ilk başvurunuz olduğu için birikmiş paranız da olacak.

her iki çocugunuz için vakfa 6 eylül'de başvurmuşsunuz. bu durumda aylık başlangıç tarihleri 1 ekim olur.

1) 18 yaş üstü çocugunuz için ekim + kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak ve şubat) olmak üzere toplam 2832,45 TL alacaksınız.
2) 18 yaş altı çocugunuz için siz ekim + kasım + aralık dönemi aylığı (aralık,ocak ve şubat) olmak üzere toplam 1888,30 TL alacaksınız.
ödemelerinizi aralık'ta herhangi bir PTT şubesinden çekebilirsiniz.

benim buradaki hesabım doğrudur. başvuru tarihiniz eylül'müş. kaldı ki e-devlette de başvuru tarihiniz eylül yazıyormuş. hesabımda hata yok. vakıf size eksik ödeme yapmış bilin.

----------------------------------------------------------------------------

e-devlette 1510,64 TL görünüyormuş. 18 yaş altı çocuğunuz için size (engelli yakını aylığı) kasım + aralık dönem aylığı (aralık,ocak,şubat) olmak üzere toplam 1510,64 TL ödenmiş. size 1 kasım'dan itibaren ödeme yapmışlar. yani aylık başlangıç tarihinizi 1 kasım olarak almışlar.

oysa mevzuata göre sizin aylık başlangıç tarihiniz, başvuru tarihini takip eden aybaşı olan 1 ekim'dir. size 1 ekim'den itibaren toplam 1888,30 ödeme yapılmalıydı. ama 377,66 TL eksik ödemişler. yani ekim ayının ödemesini yapmamaışlar.
vakıf tamamen mevzuata aykırı işlem yapmıştır. vakfın yaptıgı bu hesap tamamen kanun'a da yönetmeliğe aykırıdır.
vakfa gidip dilekçe ile ödenmeyen miktarı isteyin ve ödeme miktarına itiraz edin. dilekçenizi hazırlarken şu başlığı okuyarak oradaki uyarıları dikkate alarak hazırlayın:https://www.engelliler.biz/forum/20...inda-usul-ve-esaslar-hakkinda-bilgi-notu.html

konuyla ilgili şurada tepkimi dile getirmiştim:https://www.engelliler.biz/forum/20...ri-islem-yapma-cesaretini-nereden-aliyor.html

Melek hanım verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim Allah sizden razı olsun bu arada kızımın adına e devlet şifresini aldım ondada bir ay eksik ödeme var

Üst Alt