Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki farklı işyerinde çalışan engellinin vergi indirimi nasıl uygulanır?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
İki farklı iş yerinde Çalışmak istersek vergi indirimi Nasıl hesaplanacak ?

* İlk iş yerimden 1.derece vergi indirimi alıyorum maaşıma 100 TL
Yansıyor agilerle 2200 TL geliyor maaşım (asgari ücret maaşım )
* İkinci İşe girdiğim de 1.derece vergi indirimini bu iş yerinden alabilecek miyim , agileri vs
Ufukalp

Ufuk abi tekrar yardımına ihtiyacım var müsait olduğunda cevap verirsen sevinirim

Ufukalp
Abim sanırım gözden kaçırdın cevap yazmayınca hatırlatmak istedim

merhaba, bu soruya eklenebilecek bir soru daha var. İki farklı iş yerinde "engelli statüsünde" çalışılabilir mi?

Umit Bey
O konu karışık biraz.
İki işyerinde birden çalışanların tevkif yoluyla ödenen gelir vergileri, kümülatif vergi matrahlarına göre %15 - 20 - 27 gibi dilimlere ayrılır.
Bir işveren diğerinin matrah bilgilerini bilmeyeceği için sadece kendi işyerinden ödenen ücrete göre vergi kesintisi yapar.
Yıl sonunda ise söz konusu çalışan yıllık gelir vergisi beyannamesi verir, fark buradan tahsil edilir.
Vergi indirimi de bir çalışana vergi indirim derecesine göre belirlenen tek bir tutar için uygulanır. Örneğin sen 2. derece vergi indirimine sahip isen kaç yerde çalışırsan çalış, gelir vergisi matrahından düşülecek tutar 650 tl dir.
Önce bu vergi indirimi uygulanır, sonra agi mahsup edilir. Şayet vergi indirimi derecesi yüksek olduğundan agiyi tam alamamış ise yıl sonunda vereceği gelir vergisi beyannamesi ile mahsuplaşılır.
Bu konu gerçekten karışık ve anlatılanı anlama için bile minimum seviyede de olsa bu işleri biraz bilmek geremektedir.
hcm
İki işyerinde birden çalışma konusunda herhangi bir yasal engel yok, ama devlet sadece birisi için prim teşviki öder.

Ufukalp

Ufuk abim , çok teşekkür ederim.
Sayen de çok şey ögrendim

iki işyerinde engelli kadrusunda çalışılabilir lakin agi ve virgi indirimi tek maaşa yansır

Çalıştıran iki işyeri de engelliyi engelli çalıştırma kontejyanından düşebiliyor sanırım.

Üst Alt