Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki işyerinde birden engelli statüsünde çalışabilir miyim?

Ümito

Üye
Konular
80
Reaksiyonlar
10
Arkadaşlar ben ℅40 engelliyim özel sektör de engelli kadrosunda çalışıyorum yalnız gece vardiyalı ve rahat masa başı iş olduğu için sabahları da çalışacağım iş buldum başka firmada oradada engelli kadrosunda çalisabilirmiyim maddi sıkıntı içindeyim bilgi verirmisiniz

Çirkin Bey

çalışabilirsin arkadaşım . iki işte çalışman senin avantajına olur çift sgk primi yattığı için emeklilikte daha yüksek maaş bağlanır.

@iron ama iki iş yerinde de engelli kadrosunda olacağım sıkıntı olmaz mı

olmaz arkadaşım devlet bunu yasalaştırdı. iki iş yerinde çalışabilirsin.

2 İşyerinide çalışmanızı engelleyen yasal bir engel yok.
İki yerden sigortalı olduğunuzda prim gün sayınız 60 olarak değil 30 olarak hesaplanır.
Prime esas kazancınız azla olacağından,emekli maaşınıza etkisi olacaktır.

BuTcHeR sevgili abim , benim merak ettiğim iki farklı şirkette engelli kadrosunda çalışma sıkıntı olur mu onu merak ettim

Konuyla alakalı Bir şey daha merak ediyorum Vaktiniz olduğun da cevap verirseniz çok sevinirim

Şimdi ben engelli kadrosun da x firmada çalışıyorum
Yine engelli kadrosundan xx Çalışacağım Burada sorun - Sıkıntı olmaz dediniz yani çalışabiliyorum

Peki x firması Xx firmasında da engelli kadrosun da çalıştığı mı Görebilir mi ?

İki işte birden çalışmak mümkündür ama sgk günü olarak 1 ayda iki yerde çalışıyorsanız 60 gün değil 30 gün sayılır. prim olarakta ikisinin toplamı sayılır emeklilikte bilginize

Birde iki işyerinden biri farkına varırsa sizi işten çıkartma hakkı var bilginiz olsun.

İron BuTcHeR OturanBoğa
Daha önce Verdiğiniz Cevaplarınız olduğu için etiketledim
Acil Olarak Bilginize ihtiyacım Var.

Şimdi ben biliyosunuz ki Çalışıyorum.
Tam zamanlı engelli kadrosun da
Ama iş yerine gitmeden evden ( Tabletle )
Farklı bi firmada iş buldum ; Yine engelli kadrosun da !

Çalışabilirim Yani değil mi ? İki Farklı firmada Tam zamanlı Olarak Engelli kadrosun da Çalışabiliyormuyum ?

Sgk daha sonra - Şüpheyle Yaklaşır Mı ?
Nasıl Oluyor da Tam Zamanlı İki Farklı Firmada Çalışıyosun Diyebilir mi ?
Sahte sigorta Vs diye düşünerek Primimi vs Silip İşlem yaparlar mı ?

Acil dedim Abiler - Karar Sürecindeyim Yardım ve bilgilerinize İhtiyacım Var

Nasıl Bir Yol İzlemeliyim İlerde sorun Yaşamamak İçin ?

hiç bir sorun olmaz daha iyi olur önemli olan iş bulman ve yapabilmen

KORKMAZ4423
abi bu konuda eminsin değil mi ?
Şuan emekli değilim ben
Sgk sonra bana sıkıntı yapmasın
Şuan tam gün çalışıyor gözükmekteyim engelli kadrosunda
İşe gitmeden tabletle çalışıyorum

İkinci işe girersem sorun olmaz değil mi

Şundan korkuyorum sgk bana tam zamanlı iki iş yerinde çalıstığım için sonra sahte sigortalık vs diyerek işlem yapar mı

@OturanBoğa Abi meselenin hukuki boyutunu araştırmak lazım . Herhalde devlet iki işyerinin de sigorta primini karşılamaz. öyle olsa herkes kendini iki yerde çalışıyor gösterip 2 misli prim yatmasını sağlayıp emekli maaşını artırır. sanırım devlet birini karşılar diğerine de sigortasız çalışmaya izin veremeyeceğine göre çalıştıran yerin yatırmasını ister. işveren engellinin raporunu götürüp sigortasının karşılanmasını talep ederse : O engellinin başka işyerinde sigortası karşılanıyor. ya kendin karşıla yada işsiz engelli istihdam et denebilir.

@OturanBoğa engelli çalışanın primini devlet karşılıyor ancak bu sınırsız değil yani asgari ücret üzerinde ödenen prim ile 3000-4000 tl maaşlı çalışanın primi aynı değil. engelli işçinin primini belli bir maaşa kadar karşılanıyor fazla maaş ile çalışıyorsa karşılanmayan kısmı işveren karşılıyor. bu durum iki işte çalışmaya da emsal teşkil eder.

Çirkin Bey

Normalde bir kişi 2 ayrı işte sigortalı olarak çalışabilir.Bu konuda herhangi bir kısıtlama yok.Emeklilik hesabı yapılırken sadece 1 işyerindeki çalışması hesaplanır.
Engelli bir kişi de 2 işyerinde çalışabilir.Ama devletin engelli çalıştıranlara sağladığı teşvikten sadece 1 işyeri faydalanabilir.

@BuTcHeR

Emekli aylığı hesaplanması yapılırken baz alınan prime esas kazanç tutarına tavanı aşmamak kaydıyla her iki işyerinin yatırdığı primler de dahil edilir.

Sadece gün sayısı olarak 30 gün sayılır. Aylık 30 günden fazla prim mümkün değildir, ama kazanç miktarları dikkate alınır.

BuTcHeR Ufukalp
Yani abilerimben şuan ikinci işte çalışmaya başlasam sıkıntı Olmaz ? Sgk sahte sigortalılık vs demez - tekrar belirteyim iki farklı firmada tam zamanlı tam gün olarak çalışacağım.

Sıkıntı olmaz Yani , doğrumu anlamışım ?

Yasal olarak bir sıkıntı yok.
Başka bir başlıkta olası sorunlardan bahsetmiştim.
Bir işverenin, çalışanının tam gün olarak başka bir firmada çalıştığını tespit ettiğinde iş akdini tek taraflı fesih hakkı bile vardır.

Ben sadece olası durumları hatırlatırım, kararı siz verirsiniz.

hiç bişey olmaz SSK PRİMLERİN DAHA YÜKSEK OLUR DAHA YÜKSEK MAAŞ ALIRSIN.2AYRI İŞTE ÇALIŞMAK SSK LI OLARAK MÜMKÜN BUNUN GİBİ YÜZLERCE ÖRNEK VAR.BENİM BACANAKTA 2 AYRI YERDE SİGORTALI ÇALIŞIYOR.

Ufukalp BuTcHeR OturanBoğa hozgul

Şimdi Abilerim , Daha Önce Bu Konu Hakkında Bilgi Alışverişi Yapmıştık
Tekrar Tekrar Soruyorum İleride Yanlış Tercihler Yapmış Olmayayım.

Ben X Bir Firmasında Çalışıyorum - Tam Zamanlı (Sabah 9 Akşam 6 ) Büro İşcisi Statüsünde
Ama İş Yerine Hiç Gitmiyorum , Evden Tabletle Çalışıyorum

Üstelik Ben İstanbulda İkamet Etmekteyim , İş yerim İzmir sgkdan Sigortamı Yaptırıyor 4a Hizmet Dökümünden edindim Bilgiyi.

Şimdi Ben Başka Bir X Firmasında Çalışmak İstiyorum , Aynı Anda iki İş yerinde Çalışabiliyordum Değilmi ?

Kafama Takılan Soruları Madde madde Yazacağım Cevap Verirseniz Çok Memnun Olacağım Ve Teklifi Kabul Edeceğim

1. A firmasında Çalışırken B Firmasında İş Başı Yapabiliyormuyum ? ( ikisinde de Engelli Kadrosunda)

2. Üstte Bahsetmiştim İlk İş yerim İzmirden Sgk Mı Gösteriyor
İkinci İş yerim İstanbuldan Sgk Girişimi Yapsa Sorun Olur mu ?

3. İlk İş yerimden 1.Derece Vergi İndirimi Alıyorum Ufukalp Abi Konuyu Biliyosun Sayende Almaya Başladım İkinci İşe Girersem Buradanda Mı alacağım

4. Agi Konusu - ilk İş yerim Agi Ödemesini Yapıyor , ikinci İş yerimde Agi Ödemesi Yapacak mı ?

5. İkinci İşe Girersem , İlk İş yerim Bunun Farkına Varır Mı ? Varırsa nereden Görüyor?

6 . İkinci İşe Başlarsam İlk İş yerime zararı Olur mu ? Veya Bana Zararı Olur mu ?

7. Sgk Tarafından Sorun Olur mu ? Sahte sigorta Paravan Şirket Vs Gibi ( ilk İş yerim Kurumsal Firma , Teklif Aldığım Firmada Kurumsal )

Abilerim Konuyu Tekrar Hortlattım Belkide ama Benim İçin Çok Önemli Karar Olacak.

Çirkin Bey
Ben bu konuda kesin bir yorum ve yönlendirmede bulunmak istemiyorum.
Şu anda çalıştığınız işyerinde home office olsa bile part time değil tam zamanlı çalışıyor görünüyorsunuz.
Yasal olarak iki farklı işyerinde sigortalı olarak çalışılabilir, iki farklı yerden prim ödemesi de yapılabilir doğru. Bununla birlikte, aynı anda aynı saatlerde iki farklı işyerinde birden nasıl çalışılabildiğini sorgulamak da SGK'nın yetkileri dahilindedir.
Her şey olabilir. Nereye çeksen oraya giden yorum ve uygulamalar mevcut. O yüzden ben bu sorulara kesin olarak şu şeklinde yorum yapmak istemiyorum.
Sadece standart uygulamaya sahip olan vergi indirimi ve agi konusunda yorum yapabilirim.
Agi olsun vergi indirimi olsun bunlar dosya bazında ayda tek bir sefer hak edilen uygulamalardır.
20 bin lira maaşınız da olsa vergi indiriminiz 180 lira, agi tutarınız şu an 259 TL, bir ay sonra inşaallah 287 TL. Bunlar değişmez.
Ha şöyle bir avantaj olur :
Hani asgari ücretli olduğunuz ve agi tutarı zaten 259 TL olduğundan vergi indiriminin sadece 67 liralık kısmından faydalanıyorsunuz ya, işte o zaman gelir ve dolayısıyla gelir vergisi yükseleceğinden boşa giden 113 lirayı da alırsınız.

Ufukalp

Abi Net Bilgiyi Çalışma Bakanlığını Arasam Ögrenebilir miyim ?

Bu arada İkinci İşe Girersem Vergi İndirimi Yazımı Verecek Miyim ?

@Çirkin Bey

Nasıl bir iş acaba banada ek iş gerekiyor biraz bilgi verir misin

Ufukalp
Teşekkür ederim Abi.
2ce
Nasıl Bir İş Derken Anlayamadım ?
Ek İş değil , Kariyer Sitesinden Başvurduğum Kurumsal Firma.

Çalıştığınız firmalar e-mail üzerinden mi yoksa telefon ile mi size iş veriyorlar, şunu merak ettim açıkçası verilen işler çakışmıyor mu, bazı işler acil olur ya işveren hemen sonuç bekler.

Üst Alt