Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki işyerınde çalışmak kanunen mümkün mü?

TIBET26

Üye
Konular
77
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben %75 bipolar bozukluk tanısyla engelli birisiyim. suan çalışmadıgım halde bir şirket sigortamı yatırıyo. ama ben çalışmak istiyorum. tabıkı kendimede güvenemiyorum. çünkü 3 ay iyiysem 5 ay kötuyum. bu yüzden mevcut sigortamı iptal ettirmeden çalışmam mümkünmü . çünkü mevcut sigortamı iptal ettirip çalışırsam 5 veya 6 ay sonra rahatsızlanır işten ayrılırsam sigortasız kalıcam. benim öğrenmek istediğim konu iki farklı firmadan sigortam olabilirmi. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Kanunun bu mümkün degil sadece tek bir yerde sigortalı olabilirsiniz çünkü sigorta kurumları hepsi Sgk da birleşti ancak o ikinci işyerinde sigortasız çalışıp sigorta ücretini talep edebilirsin Sgk dan o ikinci yeri denetlemeye geldiklerinde senin tc ni sorgulayıp kontrol ederler ki o ilk işyerinde senin olmadigin da fark edilirse sigorta yapan ilk yere büyük bir ceza keserler hayali işçi çalıştırdığı icin

Daha önceden böyle iki yerde çalışmak mümkündü. Yanlış hatırlamıyorsam eğer. Bu durumda ne yapmalıyım peki.

ssk pirimin yatıyorsa birde işyeri açıp çalıstırabilirsin başka türlü mümkün değil.

ama eleman çalıştırman gerek...

Çarşamba günü bir işe baslicam. Sigortamin olduğunu söylemeden calissam olmazmi.

Üst Alt