Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kalçada protez, bacakta damar tıkanıklığı ve dizlerdeki kısıtlılıktan rapor oranı

Mr.robot

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben bundan 6 sene önce lösemi tedavisi oldum 3 sene tedavi surecinden sonra iyileştim fakat yan etkerileri meydana çıktı ve 2 kalçamdan total kalça protezi ameliyatı oldum ve sol bacagimda damar tıkanıklığı olmuştu önceden tikaniklik geçti ama şişlik ömür boyu kalacak maalesef .
Dizlerimde de sorunlar var ama ameliyat olmak istemiyorum o kadar da kötü değil.

Sorum şu ki bunlari yaşamamdan biraz süre geçti gitti ben şuan engelli raporu çıkartabilirmiyim ?

evet alabilirsin, diğer rahatsızlığının durumunu ve oranını bilmiyorum ama kalça protezine şu oranlar verilir
Tablo 3.33.a- Pelvis ve femur kırığı ile kalça artroplastisine bağlı özürlülük.Total kalça replasmanı; unipolar (Tek taraflı)veya bipolar(çift taraflı)

İyi sonuç, 85-100 puan: 19 (% 37)
Orta sonuç, 50-84 puan: 25 (% 50)
Kötü sonuç, 50 puandan az: 38 (% 75)

Birde aklımda şu soru var eger engelli raporu alırsam ve yarin birgün araba alırsam sıkıntı olur mu yani farklı bir ehliyet yada ozel donanımlı bir araba mı kullanmam gerekecek ? Çünkü ben şuan normal bir şekilde araba kullanabiliyorum.

Üst Alt