Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kalçama protez takıldı. Eski oran düşer mi, yoksa artar mı?

Konular
25
Reaksiyonlar
0
2005 yılında hastalığıma bağlı olarak %60 oranında engelli raporu aldım.Vergi indirimimdede oran %60 ,raporu aldıktan sonra iki kalçama protez takıldı.Protezlere istinaden oranım artar diye düşünüyorum.Fakat birde çoğu oranlar düşürüldü.

Malulen emeklilik için başvurmayı düşünüyorum.Hastane bana raporu tekrar revize ettiğinde %60 üzerinden mi hesaplar,yoksa oranlar değişti deyip farklı oranlardan hesaplayabilir mi?
Teşekkürler

%60'ı hangi hastalıktan/sakatlıktan almıştın?

AS'de protez takılınca oran artar mı düşer mi? Bana düşer gibi geliyor. Sonuçta daha rahat hareket eder hale geldin. Yanılıyor muyum?
Yani bence oran artmaz, malulen emeklilik için gerekli olan %67'ye ulaşmaz.

Bende kendimce şöyle düşündüm,

Kalça çıkıklığından ya da trafik kazasından kaynaklanan kalça protezi kullanan kişiler sadece kalça protezine istinaden rapor alabiliyorlar.Benim iki engelim ortaya çıkıyor diye düşünmüştüm.Hem iç hastalıklar hem ortapedik.Tabi bu benim kendi düşüncem yanılıyorda olabilirim.

Düşer Diye Düşüorum

Mrb öncelikle çok geçmiş olsun;protez takıldığı zaman hastalığınıza tedavi amaçlı müdahele sayıyorlar bu yüzden düşer diye düşünüyorum.
Nitekim benim kalp rahatsızlığım var ameliyattan önce iki kalp kapağım arızalı olduğu için %55 idi ama ameliyat olup kalbime iki adet demir kapak takınca sayın yetkililere göre daha sağlıklı oluyorum bu da işin garip yanı düşünün bi en hayati organınızın yarısı metal olunca sayın yetkililer o kalpteki demirlerden dolayı demir gibi adam muamelesi yapıyolar.

ben de 1,5 ay önce sadece 1 kalçamdan protez ameliyatı oldum. Bana % 40 özürlü heyet raporu verirler mi.Herkese sağlıklı günler dilerim :D

Arkadaşlar protez hastalığı iyileştiriyormu?hayır.İyileştirme söz konusu olmayınca rapordada değişiklik olmaz.

bazı duyumlarıma göre oran düşüyormuş. yeni hesaplma tablosuna göre düşüyor diye duydum.

MERHABA

MRH ARKADAŞLAR ÖNCELIKLE HEPİNİİZE GEÇMİŞ OLSUN DİYORUM BENDE ROMATIZMA HASTASIYIM UZUN SENLERDİR BÖYLEYİM %60 AGIR DERECEDE RAPORLUYUM BUNDAN BİR YIL ÖNCE 2 KALCAMA PROTEZ TAKILDI 4 AY ÖNCE BİRE RAPOR ALMAM GEREKTI BANA İST KADİKÖY NUMUNE HASTANESİNDE MUANE SONUCLARI ELDE EDİLEN BULGULAR ŞÖYLE :% 40 KALP KAPKLARINA :% 70 SAG KULAK DUYMUYOR AYRICA HİPER TANSİYON HASTASIYIM SÜREKLI İLAC KULLNIYORUM RAPORLUYUM BU BULGULARIN HEPSİNİ TOPLADILAR BANA ::::::% 40 VERDİLER BEN SOK OLDUM AZ KASIN SEN SAKATLIKTAN KURTULMUŞSUN DİYECEKTIILER İNANIN ŞOK OLDUM BEN 2 KAT MERDİVENI ZOR ÇIKIYORUM VE HALEN 2 TANE KALINDİYEN KULLANIYORUM BU RAPORLARIM ANKARAYA GİTTİ BELKIDE OARADAN :% 30 DÜŞTÜ HİÇ HABERİM YOK
DİYECEGİM ŞU PROTEZ TAKILINCA ÖZR DERECESİ DÜŞÜYOR ARKADAŞLAR MALESEFFFF :cry: :cry:

ÖZÜRLÜ RAPORU ANKARAYA NİYE GİDİYOR VE NEREYE GİDİYOR ?

salim52 --- ÖZÜRLÜ RAPORU ANKARAYA NİYE GİDİYOR VE NEREYE GİDİYOR ?

Üst Alt