Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kapakçık ve aort yetmezliğinden yüzde kaç rapor alırım?

ramkadnes

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar benim kalbimde biküsbit yani iki kapakcık var ayrıca aort yetmezliği % 55 ejeksiyon fonksiyonu %60 aort yetmezliği 2 3 yazıyor özürlü cetveline baktığımda 2 için ayrı 3 için ayrı oranlar var özür oranı ne olur acaba

bikusbit aort yet %55 ejek. fonk.%60 aort yetmez. 2 3 derece kaç puan acaba

merhaba arkadaşlar benim kalbimde cetvebiküsbit yani iki kapakcık var ayrıca aort yetmezliği % 55 ejeksiyon fonksiyonu %60 aort yetmezliği 2 3 yazıyor özürlü line baktığımda 2 için ayrı 3 için ayrı oranlar var özür oranı ne olur acaba

%40 oranını geçer sanırım kalbinizdeki sorun nedir? Doğuştan mı?

Tahmini Olarak

Kapak Rahatsızlığınız Hafif Düzeyde ise % 10 Orta Düzeyde ise % 30 olur.Kalp yetmezliğinden de % 30 gelir. Eğer kapak Rahatszılığı Hafif düzeyde ise % 10 olursa,Kalp Yetmezliği ile % 30 Balthazar Formülüne göre % 37 çıkar Başvurmaya gerek kalmaz çünkü hiçbir haktan faydalanazmazsınız.Eğer Kapak rahatsızlığı Orta düzeyde ise % 30 olur Kalp yetmezliği de % 30 olduğundan Balthazardan % 51 çıkar Doktorunuza danışın Başka rahatsızlığınız da varsa o branşa da görünün.

KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar 30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).
Klas 4 hastalar 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).
KALP YETMEZLİĞİ
EVRE I:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile hafif kalp yetmezliği tanısı konulan ve NYHA sınıf–I hastalar 10
EVRE II:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %50-60 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –II hastalar 30
EVRE III:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30-50 olan ve tedaviye rağmen NYHA sınıf –III hastalar 50
EVRE VI:
Fizik muayene ve ekokardiyografi ile kalp yetmezliği tanısı konulan, ejeksiyon fraksiyonu %30’un altında olan veya NYHA sınıf –III-IV hastalar 100

merhaba arkadaşlar
iki sene önce göğsümde ağrı şikayetiyle doktora gittim. ve ilk defa burada mitral ve aort kapak da 1 derece yine hafif yetersizlik olduğunu öğrendim. doktor her ay penisilin ve yılda bir kontrol önerdi, ancak ben dikkate almadım, 2014 yılı 5. ayında ağrılar artınca tekrar doktora gittim bu sefer mitral kapak yapısı fibrotik, yetersizlik hafif, aort kapak yapısı fibrotik PGmax(mmHg):47 mm PGort(mmHg 27 mm. yetersizlik 2-3 derece çıktı, ayrıca LVEF ( %59) LVIDd (56 mm) LVIDs 37 ve SONUÇ: orta Aort darlığı, A.Y. (2-3) Hafif M.Y. ve Hafif M.D. yazdı ve altı ayda bir kontrol dedi. içime kurt düştüğü için daha güzel haberler alabilmek amacıyla bu ay ortalarında bir üniversite hastanesine gittim, burada da mitral kapak yapısı fibrotik kalın 1 MY aort kapak yapısı fibrotik kalın, aortik kök 3.20 cm, pik velosite 3.10 (m\sn) aort yetmezliği 3 A.Y., pik. Grad 40,00 Ort Grad 17,00, Pulmoner Arter ve Pul. Kapak Velosite 1.10(m\sn) Triküspit kapak genişlik: sol artium 3,6 cm., Sol ventrıkul diyastolik çap 4.90 cm, ejeksiyon Fraksiyon %55, duvar kalınlığı IVS 1.30- SVAD 1.20 Özet kısmında bir de Asendan aort çıkıştan yaklaşık3,5 cm sonra 4,3 cm ölçüldü. SONUÇ ise RKH, 3 A.Y., 1 M.Y., Hafif Aort darlığı, Asendan Aort Dilatasyonu yazıyor. şimdi benim iki tane sorum olacak cevaplayan olursa çok sevinirim. birincisi bu hastalık kısa sürede neden bu kadar hızlı ilerliyor, yada bu şekilde ilerlemesi normal mi, ikincisi de polis memuru olarak çalışıyorum, bundan dolayı özürlü raporu verirler mi verirlerse oranı % kaç olur. Lütfen yardımcı olun.

Pek fazla % lik alacağınızı sanmıyorum Hafif orta derece ise fazla ilerleme olmaz.EF değeri normal durumda 60 sizin 59 onda da sorun olmaz aort ta ise % 10 anca gelir.Toplamda taş patlasın %20-30 olur Korkmanıza gerek yok fazla sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum bende aort mitral kapak hafif orta bu tanı 18 yaşında konuldu.Şuan 30 yaşındayım halem aynı Kendinize fazla sıkıntı yaratmayın herşey sizde biter ben en son doktora gittiğimde benim Muayenemi yaptıktan sonra bu hastalıklara rağmen gayet dinçsin dedi.Normal şartlarda başkası olsa böyle olmaz Sonuç olarak herşey kişide biter Hayata olumlu bakmak yeterli fakat size şöyle birşey söyleyebilirim.Doktorunuzdan Göreviniz ile ilgili bir rapor aldırabilirseniz sizi dahat rahat ve sıkıntısız stressiz bir yerde çalıştırıabilirler.Polis olarak rahatsızlığınız size engel olmaz umarım

Sayın GoNul-YaRaSi
bu senenin 5. ayında oran EF %59 iken 8. ayda EF %55 olmuş, merak ettiğim bu kadar kısa sürede neden bu kadar artmış. ayrıca son EKO sonuçları şu şekilde bir üniversite hastanesine gittim, burada da mitral kapak yapısı fibrotik kalın 1 MY aort kapak yapısı fibrotik kalın, aortik kök 3.20 cm, pik velosite 3.10 (m\sn) aort yetmezliği 3 A.Y., pik. Grad 40,00 Ort Grad 17,00, Pulmoner Arter ve Pul. Kapak Velosite 1.10(m\sn) Triküspit kapak genişlik: sol artium 3,6 cm., Sol ventrıkul diyastolik çap 4.90 cm, ejeksiyon Fraksiyon %55, duvar kalınlığı IVS 1.30- SVAD 1.20 Özet kısmında bir de Asendan aort çıkıştan yaklaşık3,5 cm sonra 4,3 cm ölçüldü. SONUÇ ise RKH, Aort Kapak Yetresizliği 3 A.Y., Mitral Kapak yetersizliği 1 M.Y., hafif Aort darlığı, Asendan Aort Dilatasyonu yazıyor. Bu derece artmış olması normal mi. 3. derece Aort kapak yetmezliği oranı bahsettiğiniz % oranlardamıdır.

Hocam Sizin en iyi bilgiyi doktorunuzdan alırsınız.Durumunuz hakkında ne söylediler.Durumunuz hakkında yorum yapmışlardır.Kendilerine de Sağlık kuruluna başvurmayı düşünüyorum diyin onlar size en iyi bilgileri verir.Benim eko değerlerimde de değişiklikler oluyor dediğim gibi 12 senedir Kronik kalp hastasıyım.Atriyal Fibrasyon ( Ritim bozukluğu ),ICD ( Kalp Pili Takılı ),Kalp Zarı iltihabından Zar Kemikleşip kalbe zarar verdi.Cerrahi işlemle kalp zarım alındı.Hafif Orta Mitral Yetmezliği Hafif Mitral Aort Yetmezliği de var Hafi Orta olduğu zaman pek sorun olmuyor kurul da az değer veriyor.Kalp hastalığı bir grib ( Soğuk Algınlığı gibi artık herkeste var yada çıkıyor ) kendinize dikkat edin kontrollerinize gidin.Eğer kendinize çok sorun yapıyorsanız bağlı bulunduğun il yada çevresindeki Üniversite hastanelerine başvurun onlar orda özele gidin Doç ya prof'a görünün en iyi sonuçu ordan alırsınız.Hasta Olarak kendinize sıkıntı yapmayın.Bencil olun hiç kimseyi takmayın her zaman en önde siz olun siz hasta iseniz kendinizi düşünmeniz gerekir ilk olarak o yüzden kendinize dikkat edin yeterli Tam olarak ne istediğinizi bilmediğimden bu kadar yazdım.

Çok tesekker ederim ilginiz icin. abartmamak istiyorm ancak gsyri ihtiyari kafama cok takiyorum galiba

Normal herhangi bir sağlık sorunu olmayan bireylerde ejektion fractionu 50-65 arasında çıkar. Bu değerler arası normal kabul edilir, Sizin değerlerinizde normal aralıkta gözüküyor. Ayrıca merdiven yokuş çıkmanız yada efor kaybedici aktivitede bulunmanız bu değeri belirgin bir şekilde değiştirebilir. % 4 lük değişim kalbin elastik yapısı düşünüldüğünde yaptığınız herhangi bir aktiviteden kaynaklı olabilir önemli olan sistol ve diastol değerleri ve EKG deki tüm değerlerin uzman bir hekimce kompleks olarak değerlendirilmesidir. Ayrıca bu zamanda bu değerlendirmeyi doğru dürüst yapabilecek doktor %10 ancak çıkar artık tıp doktoru kolay yetişmiyor.

cok Teşekkürler Mehmet Önder bey. cok sagolun

Sormak istediğim bir konu daha var. sol bacağımda diz kapağımın altından itibaren topuğuma kadar ritmli olarak zonklama şeklinde bir ağrı oluyor. ağrı yaklaşık üç aydır var. ilk başlarda ara sıra oluyordu ancak son zamanlarda artık her gün ağrımaya başladı, ağrı bazan çok şiddetli oluyor. Bunun için Fizik Tedavi bölümüne mi yoksa Kalp Damar Cerrahisine mi.

Üst Alt