merhaba arkadaşlar
iki sene önce göğsümde ağrı şikayetiyle doktora gittim. ve ilk defa burada mitral ve aort kapak da 1 derece yine hafif yetersizlik olduğunu öğrendim. doktor her ay penisilin ve yılda bir kontrol önerdi, ancak ben dikkate almadım, 2014 yılı 5. ayında ağrılar artınca tekrar doktora gittim bu sefer mitral kapak yapısı fibrotik, yetersizlik hafif, aort kapak yapısı fibrotik PGmax(mmHg):47 mm PGort(mmHg 27 mm. yetersizlik 2-3 derece çıktı, ayrıca LVEF ( %59) LVIDd (56 mm) LVIDs 37 ve SONUÇ: orta Aort darlığı, A.Y. (2-3) Hafif M.Y. ve Hafif M.D. yazdı ve altı ayda bir kontrol dedi. içime kurt düştüğü için daha güzel haberler alabilmek amacıyla bu ay ortalarında bir üniversite hastanesine gittim, burada da mitral kapak yapısı fibrotik kalın 1 MY aort kapak yapısı fibrotik kalın, aortik kök 3.20 cm, pik velosite 3.10 (m\sn) aort yetmezliği 3 A.Y., pik. Grad 40,00 Ort Grad 17,00, Pulmoner Arter ve Pul. Kapak Velosite 1.10(m\sn) Triküspit kapak genişlik: sol artium 3,6 cm., Sol ventrıkul diyastolik çap 4.90 cm, ejeksiyon Fraksiyon %55, duvar kalınlığı IVS 1.30- SVAD 1.20 Özet kısmında bir de Asendan aort çıkıştan yaklaşık3,5 cm sonra 4,3 cm ölçüldü. SONUÇ ise RKH, 3 A.Y., 1 M.Y., Hafif Aort darlığı, Asendan Aort Dilatasyonu yazıyor. şimdi benim iki tane sorum olacak cevaplayan olursa çok sevinirim. birincisi bu hastalık kısa sürede neden bu kadar hızlı ilerliyor, yada bu şekilde ilerlemesi normal mi, ikincisi de polis memuru olarak çalışıyorum, bundan dolayı özürlü raporu verirler mi verirlerse oranı % kaç olur. Lütfen yardımcı olun.