Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kardeş aynı hastalıktan vergi indirimine başvuru yaptık. Benim oranım düşürüldü?

herkul_03

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ben ankilozan spondolit hastasıyım. Mart ayında %66(yüzde altmışaltı) oranındaki raporumla merkez sağlık kuruluna vergi indirimi için başvurmuştum. Ağustos sonunda oranımın malesef %25'e(yüsde yirmibeşe) düşürüldüğünü öğrendim.
Kardeşim de aynı hastalıktan müzdarip. Kendisi de %52(yüzde elliiki) oranındaki raporuyla başvurmuştu. Neyseki kardeşimin vergi indirimi oranı hiç değiştirilmeden %52(yüzde elliiki) olarak onaylanmış.
Anlamadığım nokta şu ki; 2 kardeş aynı hastalıktan vergi indirimine başburuyor, benim oaranın ve hastalık geçmişim daha fazla iken( bu hastalığın seyri yıllar geçtikçe kötüleşmekte) benim vergi indirimim neden onaylanmıyor?
Bu hastalıktan vergi indirimi almış ya da benim gibi sıkıntılar yaşamış olan arkadaşların yorumlarını özellikle bekliyorum.
Teşekkürlerimle.

Ankaranın ne yaptığı belli değil aynı ve benzeri konulardan bir çok arkadaşımız rahatsız benimde raporum hiç bir sebep göstermeksizin düşürdü ve vergi indirimi hakkımı vermedi Bunları ben Rabbime havale ediyorum

arkadaşım kardeşinle aynı hastanedenmi rapor aldın bende ankilozan sipondilit hastasıyım iki kere vergi indirimine gönderdim 1 60 biri q ikiside aynı şekilde onaylandı hiçdegişmeden bence ilsaglık kuruluna itiraz et bir raporu o oranda düşüremezler raporunuz sürekli degilmi idi ona istinadenmi düşürdüler

mesen,
Bence allaha havale etmekle kalmamalıyız. Bu dünyada da hakkımızı almalıyız diye düşünüyorum. Mahkeme için yarın zaman aşımının son günü. Ben dava açacağım.
allakasi;
Raporum sürekli idi. %66. İlk gönderdiğimde eksik tetkiklerin olduğu bahanesiyle tekrar eksikleri tamamlamam için rapor bana gönderildi. -Yeni rapor istenmedi-
Ben de aynı hastaneden eksikleri açıklıkla tamamlayıp geri gönderdim. Sonra da oranı düşürdüler 25'e. Oysaki benim sigortalılık sürem ve prim günüm doldu. Yani %40(yüzdekırk) bile bana yetiyordu :(
Kardeşim raporu denizliden ben ise trabzondan aldım.
senin de söylediğin gibi 66 dan 25 e ciddi bir düşüş olmuş. Ne yapacağım?????

Tabiki mücadeleden yanayım ve bu uğur için halen devam ediyor mücadelem. Hak bir gün yerini bulacaktır.

alah kolaylık versin hak verilmez malesef alınır zaman aşımı olmadan itiraz et olmadı ise 6ay veya tekrar 1 sene sonra gibi vakti gelince tekrardan vergi indirimine başvur

Acikcasi ben burda raporu duzenleyen hastahane hekiminde sorun olugunu dusunuyorum. Tani kismina oran verdigi tabloya uygun klinik bilgileri eksik/yanlis yada kusurlu yazarsa malesef Saglik kurulu oranlari dusuruyor yada eksik bilgiden dosya geri yollaniyor.

allakasi;
senin raporunda sadece ankilozan spondilit mi var yoksa ek hastalık var mı?

bence dava açın derim benim emsal kararım var bu bizim hakkımız ben dava açtım 4 ayda sonuçlandı temize gitme gereği bire duymadı maliye

evet sadece anklozan spondilitten %64 %20 solunum fonksiyon bozuklugundan toplamda %71 vermişlerdi şayet tekrar rapor alırsan şayet gögüs doktoruna da gözükmen yararına olur cünkü ankilozan gögüs kafesinide etkilemekte

Üst Alt