Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kere kalp krizi geçirdim, kalbimde stent takılı. Emekli olabilir miyim?

mrtkrblt75

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
Geçen sene 1 ay arayla iki kere kalp krizi geçirdim ve yapılan anjiyoda 7 cm lik bir stent takıldı şimdi sormak istediğim tam olarak şu bir fabrikada kaynakçı olarak çalışıyorum işim çok ağır ve ben kalp rahatsızlığımdan dolayı çok yoruluyorum yani mesleğim sağlığımı oldukça zorluyor 42 yaşındayım 5200 güne yakın prim günüm var normal şartlar 5200 ü doldurduktan sonra 52 yaşında emekli olabilirim diye biliyorum ama çalışma gücüm olmadığından VERGİ İNDİRİMLİ EMEKLİLİKTEN faydalanabilme imkanım var mı acaba bunun için nasıl bir yol izlemeliyim yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

Önce engelli raporu verilmesi gerekiyor. Bunun için engelli sağlık raporu vermeye yetkili bir hastaneden engelli raporunuzu almanız gerekiyor. şayet %40 ve üzeri oran verilirse bu sefer çalıştığınız yerden alacağınız çalışma belgesiyle birlikte vergi dairesinden vergi indirimine başvurmanız gerekiyor. Ankaradan en az 3. sınıf vergi indirimi alırsanız emeklilik işlemlerini başlatabilirsiniz.

Sağlık durumuna gelince EF oranınız kaç ? Ameliyat açık mı yapıldı ? Hastalığınıza tansiyon, kolestrol, şeker gibi hastalıklar da eşlik ediyor mu ? Bunların hepsi üst üste konulduğunda oran konusunda fikir verebiliriz.

Ef oranını bilmiyorum açıksası ne demek olduğunu da bilmiyorum stent açık ameliyatla takılmadı kasıktan girerek takıldı tansiyonda var sürekli kullandığım tansiyon ilaçlarım var

mrtkrblt75

sakatlık oranı cetveli'Ne göre %40 ve üzeri rapor almak için Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine başvurun. Rapor yeterli orana sahip olursa o raporla birlikte işlerinizin bağlı olduğu defterdarlığa gidip sakatlık indirim hakkı başvurusu yapın. Bu hakkı kazandığınızda emeklilik için şu tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

Anladım öncelikle yapmam gerek yetkili hastanelerden birine gidip rapor almak olacak sanırım teşekkürler bilgilendirdiğiniz için

Üst Alt