Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kolumdan sakatlığım var. Normal plakalı aracımı değiştirebilir miyim?

cem.duru

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar Ben Güneydoğu gazisiyim Çatışmada her iki kolumdan yaralandım ve iki dirseğimdede hareket kısıtlılığı var
05.12.2006 yılında H Sınıfı ehliyet alır Özel tertibatlı araç kullanabilir raporu aldıydım.
Şu an kullandığım aracım normal plakalı ve otomatik vites.aracımı değiştirmek istiyorum bu raporu kullanarak fakat bazı arkadaşlar ve ankarada bulunan durmuş usta ile görüştüm iki kolundan sakat olduğun için TSE raporunu onaylamayabilir dedi bende vergi dairesi TSE ile görüştüm donanım olduğu takdirde bizden problem olmaz dediler sizin fikrinizi almak istedim.bu konuda bana bilgi verebilirseniz sevinirim.

Nasıl bir özel donanım gerekli araç kullanmanız için?

dumuş usta senin otomatik vitesi sola kolla alırız dedi
bu işe kalkışmadan iyice araştırmak istiyorum sonra mevcut B Sınıfı ehliyetimde gider

TSE de görüştüğüm kişiler bi tertibat yaptır yeterli olur dediler

Vitesi sola aldırmanın kullanım açısından ne faydası olacakmış size?

Anladıım kadarıyla dekor olsun diye bir donanım takmak zorundasınız. ÖTV istisnasından yararlanabilmek için? Eğer öyleyse, bu donanım bir soruna yol açmaz...

Yalnız, vergi avantajından yararlanabilmek için H sınıfı sürücü belgesi lazım. Varolan B'yi H'ye çevirmek için de yeni rapor ve sürücü kursu süreci gerekli. Bu aşamada H sınıfı sürücü belgesi almakta sorun yaşamayın? Malum, bizde doktorlar ceberrut olabiliyor çoğunlukla.

Bülent Bey ben normal vites araç kulanmada zorlanıyorum.otomatik vitesde sıkıntım yok.malum kanunlar
ayrıca raporum sürekli ve 05.12.2006 da aldım bu rapor geçerli dediler herhalde bi sıkımtı olmaz demi
ayrıca bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim.

Elinizdeki raporla varolan B sınıfı ehliyetinizi H sınıfına dönüştürüp dönüştüremeyeceğinizi bence emniyet'e sorun. Onlar "olur" derse, o zaman sürücü kursuna yazılıp H sınıfına başvuru yapaabilirsiniz. Ama onlar ille de yeni rapor diye tutturursa, o zaman yeni rapor almanız şart olur...

Cem bey, gelişmeleri bu başlıkta paylaşırsanız çok güzel olur...

Üst Alt