Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kolumu da kaybetmiş olmama rağmen ağır engelli sayılmıyorum!?

selami59

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar ben 1988 yılında iş kazası elektiriğe kapılarak 2 kolumuda kaybettim engelli raporum %91 ama raporumda ağır engelli hayır yazıyo bu yüzdende bakım aylığı alamıyorum 2 defa raporumu yenıledim ama değişen bişey olmadı şimdi 2 kolu olmayan bir insan bakıma muhtac değilmidir ne yapmalıyım sizlerden yardım bekliyorum sağolun.

gecmiş olsun allah yardımcınız olsun kollarınız nereden ampute

sağolun allah razı olsun
sol kol hemen dirsek altı sağ kolda omuzdan

nasıl ağır engelli vermezler bu ne sacma iş böyle ahın o doktorları bulur inş biran önce hakkın olan raporu alırsın

öncelikle Allah yardımcın olsun.bakıma muhtaçlık engel durumu ile ilgili değil bildiğim kadarıyla. evdeki gelir durumu ile ilgili. sabancının torunu mu kızı mı ne vardı o da ağır engelli. bakım maaşı almasını beklemeyiz değil mi. sizdeki gelir durumu muhtemelen gerekli şartları sağlamadığı için aylık bağlanmamış.

fatih_123

Sanırım selami59 'un mesajına dikkat etmediniz. Gelir sebebiyle değil ağır engelli sayılmaması sebebiyle aylığın bağlanmadığını söylüyor. Bakım aylıklarında ağır engelli (şimdiki adıyla tam bağımlı) olma şartı vardı.

Bu ağır engellilik değerlendirmesini benim aklım almıyor bazen.
Kayinbiraderim var.
*Tıp 1 diyabet
*İleri safhada böbrek yetmezliği, diyaliz hastası
*Şekere bağlı görme kaybı
*İki bacağı da hemen diz altından ampute
*Hipertansiyon
*4 damar komple tıkalı, bypass olması gerekirken bacakları birbiri ardına kesilince olamadı henüz.
Ve sıkı durun, bu adam ağır engelli değilmiş.

selami59

Konuyla ilgili olarak e-devlet üzerinden TBMM Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsmanlığa) başvurabilirsiniz.

Nurtan

Haber 25 Kasım 2018 tarihine ait olup, 20 şubat 2019 Yönetmeliğinde bu yönde bir değişiklik öngörülmediyse yakın zamanlarda bir değişiklik olması zor görülüyor.

Bu ağırlık ve hafiflik neye göre belirleniyor diye baktım, herhangi bir düzenleme, yönetmelik, kılavuz veya genelge bulamadım maalesef.

evet gelir durumu ile alakası yok tamamen rapor üzerinde ağır engelli yani tam bağımlı gösterilmiyorum

Aslında arkadaşlar burada yönetmelik çok açık, diyor ki: "günlük yaşam aktivitelerini yardım almasına rağmen kendi başına gerçekleştiremediğine karar verilen birey" tam bağımlı olarak tanımlanır. Peki bu kanaate kim varacak, evet doktorlar. Ancak doktorlar demek ki, kime bunun tanımlanacağını bilmiyorlar. İki kolu olmayan biri günlük yaşam aktivitelerini yardım almadan sürdürebilir mi sürdüremez mi? Bana sorarsanız bu pek mümkün değil.

Dolayısıyla mutlaka itiraz edilmelidir. Bir-iki itirazdan sonra doktorlar da öğrenecektir. Zira öğretmenin tek yöntemi bazen hukuktan geçiyor.

Ufukalp..ufuk abi söyleyince buradaki hükümet yanlısı arkadaşlar kızıyorlar ama(ha kızsınlar umurumda değil o ayrı konuda!)bütçe açığından dolayı hükümet, ''engel oranları var olan emekliliği iptal etme olacaklara da binbir zorluluklar çıkartmaya'' fena bir şekilde takmış durumda!...ms li bir arkadaşa heyet''bak buraya kadar bile yürüyerek gelmişsin ne emekliliği sapa sağlam adamsın''demiş!!??
ne diyeyim gerisini siz hesaplayın değerlendirin!?

Üst Alt