Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kulağımda da 90 db işitme kaybım. Ameliyat öneriyorlar..?

hepsiyAh

Yeni Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar merhaba. benim bir sorum olacak lütfen beni bu durum ile yönlendirebilirmisiniz ?

iki kulağımda da 90 db işitme kaybım var. sol kulağımın zarı yırtık. ameliyat ile düzeltilecek. iki kulağımdaki işitme cihazları naida s5 sp
ama ben kullanamıyorum. bir çok şeyi anlayamıyor ve kaçırıyorum.

sağolsun iş yerimdeki müdürüm beni bir doktora yönlendirdi. işitme testlerimi mr tomografi sonuclarıma göre yeni bir cihazı kendisi ve ya şirket ödeyeceğini söyledi.

iki haftadır bunun sonucları için bekledim. dün doktorumdan. insan kaynakları sorumlusuna gelen mail şu şekildedir.

Özkan Merhaba,

Prf.Dr. Umut Akyol biraz önce beni aradı konsey de alınan karar şu şekildeymiş.

1. Öncelikle delik kulak zarı için yama yapılacağını söyledi (7 aralık tarihine ayrıca randevu almış ameliyat için
Ameliyat öncesi 3 aralık sabah saatlerinde tetkikler için hastaneye gideceğiz).

2. Sosyal hayatını daha iyi idame ettirebilmen için biyonik kulak/implant cihaz takılmasının
Daha iyi olacağına karar vermişler, daha verimli olacağını söyledi.

ne yapmalıyım. sizce ?

umut akyol bey daha cok cocuklar icin uzmanlasan cokca ortakulak ameliyatlari, burun ameliyatlari yapan biri olarak taniyorum hacettepeden. cocuklari cok severdi.
kulak zarinizdan ameliyat olun bence. cunku banyo yapmak, denize havuza girmek iskence. her daim vazelinli pamukla bogusuyorsunuz. yapmadinizmida iltihap kulak agrisi kapida.
benim koklear implant cikarilan kulagimin zari yok:(hala ugrasiyorum vazelinli pamuk iskencesiyle. ugrasmasam napayim:(ustelik bide koleastotam belasi, bezdim doktor gormekten.
koklear implant dediyse mecbur degilsiniz. ileride isterseniz yaptirirsiniz.
naidanin s olaninida, core 5 olaninda akullanmaya kalkmistim ben. yazik oldu verdigim paralara. saticida geri almadi o kadar israr etsemde. haram zikkim olsun 2500 liram:mad:naidalarti s diye suslediklerinede inanmiyorum ikiside ayni. sert sesleri, madeni carpma seslerini cok fena rahatsizlik veriyor, hic ama hic kullanamayinca chili7 aldim tekrardan onu guzel kullanabiliyorum. hic naidalar gib i sesleri vuran cihaza denk gelmemistim. chiliyi bakima verince hic olmazsa bi 15 gun idare edeyim diye gene kullanmaya kalktim ama korolasi naida bi ise yaramicakmis:mad:
zarinizi onardiktan sonra sizde degistirin emin olunki kullanabilirsiniz baska markalari.
ben resound magna cihazina heves ediyorum artik ondan alicam insallah.

shukufe

İlginiz için teşekkür ederim. konuşma ve konuşmayı anlamada çok zorluk çekmiyorum. yaklaşık 5 yıldır devam eden işitme kaybım. 90 desibele kadar çıktı. aslında kulak zarı ameliyatı ve sonrasında sadece işitme cihazımı değiştirmek için fikir almak istedim. doktor insan kaynakları sorumlusuna koklear ameliyatı diyince bi an şaşırdım. çünkü bu en son çağre.

phonak naida s5 sp'leri yaklaşık iki yıldır. kullanıyorum. ama memnun değilim. biraz terleme yapınca mikrofon seslerini kapatıyor. ben işim gereği insanlar ile sürekli iletişim halindeyim. bir daha phonak asla kullanmam. bir kaç odyo. ile görüşmemde. naidaların Q serisinden bahsetti. yinede kullanmayacağım.

aklımda şuan tek bir cihaz var. VİDEX SUPER 440

tekrar teşekkürler.

geçmiş olsun.
nasıl şirketmiş böyle, implant ameliyatını karşılıyor? çok pahalı ameliyat.
özel sektördemisiniz?

Tahmin etmiştim Mercedes olduğunu :)
Bende İstanbul Hoşdere fabrikasına girmeye çalışıyorum ama almadılar, şuan çalıştığım yerde uzman pozisyonundayım.
Mercedes çalışanlarına çok değer veriyor, her şekilde iyi maaş veriyor ve yıl boyu dolgun ücret, çift maaş, ikramiye ve sosyal olanaklar çok iyi durumda.
bir yolunu bulup oraya girebilsem keşke... :(

naida s yi beğenmedin. implanta geçince herşeyi anlayabiliyor olacak mısın ? hmm peki o zaman geç bakalım.
pişman olursan hiç şaşırmam !

İmplant olacagimi ben söylemedim bu 1.si. phonak naida s serisi çok abartılıyor widex cihazlar kadar sesleri iyi vermiyor bu da 2. Si.

Üst Alt