Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kulakta 90db işitme kaybı olup işitme cihazı ile sorunsuz iletişimde bulunan?

Spock

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
iki kulağımdada 90db işitme kaybı var doğuştan beri şu an 20 yaşındayım ve konuşmamda sıkıntı yok.
Anlarken çok sıkıntı yaşıyorum duyduğumu hemen en yakın kelimeye çevirmeye çalışıyorum çünkü kelimeleri tam anlayamıyorum ben ne yapabilirim bu konuda sıkıntısız biçimde insanları anlamak istiyorum. Her ne yapmam gerekecekse yapmaya hazırım yeterki daha iyi duyabileyim daha iyi anlayayım.

Bende Aynı sıkıntıları bende çekiyorum, tabi ki de benim sonrada işitme kaybım çıktı, bu konu hakkında yardımcı olabilecek arkadaşlardan cevap bekliyoruz...

90 DB için şikayetler çok normal. bendede anlayamıyorum. yapacak birşey yok..

90 db lik kayipla normal duyanlar gibi isitme cihazi degil yere goge konulamayan koklear implantla bile duyulmaz.
isitme cihazindan gelen seslerle dudak okuma baya ise yariyor.
sallayin:eek:sankim duyanlar herseyi duyuyolarda cokmu mutlular. bizde duymadigimisi kullanarak sagirligimizi avantaja cevirelim:eek:

Koklear implant için Marmara Üniversitesi odyoloji bölümünden veya Medeniyet Üniversitesi odyoloji bölümünden görüş al. Marmara'da Uzman Atılım Bey'i veya Dr.Ayça Çiprut'u, Medeniyet'te beni bul.
Geçmiş olsun..

bende aynı durumdayım....maalesef fazla bi seçenek yok ama dudaktan anlamaya odaklan.....
koklear implant en son çare.....
denersen de haberimiz olsun.....
yaptıran var mı acaba senin gibi olupta koklear deneyen yani sonuç ne acaba...
ayrı bi başlıkta mı sorsak...

Aynı sıkıntı yı bende yaşıyorum arkadaşlar üstelik 6 yaşımdan bu tarafa son 6 senedir 70 db 97 db kadar db kayıp kızamık hastalığından oldu kulak zarlarim sağlam

Ben bu % liklere inanmiyorum.. Teste 90 dan basliyor yeni cihazimda saglam adamin duymadiklarini duyuyorum...
Ama duymayan insan nasil anlasin???
İyi duyan insan azda olsa zaman ve duduk ikumayla isini gorur...

Merhaba bende kulak kireçlenme sine bağlı çift taraflı kademeli artan işitme kaybı var beş yıldır rahat işitme cihazı ile idare ediyordum bi kaç aydır anlamakta ve duymak ta zorlanma arttı neden bu kadar hızlı arttı bilemedim cihazı bozuldu yoksa ilerle dimi anlayamıyorum ve bu beni çok yoruyor benimde çok ugultu var kendi sesim bile farklı geliyor bi Dr gitmeli miyim başka bir sorun olabilirmi şu ara anlamak mümkün değil

Hacettepe Üniversitesi KBB ve odyoloji kliniklerine gitmenizi öneririm.

Merhaba konyada varmı odyoloji ve kbb onerebileceginiz şimdiden
Teşekkür ederim

Konya'da tanıdığım yok. Ama Hacettepe bu konuda çok tecrübeli..

Merhaba konyada varmı odyoloji ve kbb onerebileceginiz şimdiden
Teşekkür ederim
hacettepeye dusen bılır:(bı ıntorn doktora muayene olacam bı mastır ogrencısı gıbı odyometsıste odyo olcturcem gunlerı ayları beklede tecrubesız ıntornler randevu sırası versınde bıle bılmeye ukalaca konusmalarını onerılerını dınle bakalım:p
eskıden barı ucret oder profesore muayene olurduk odyoya gondermelerıde bır aya yakın olurduya:(

sız ozel hastanelerde ıyı tanıdıgınız bı kbb doktorunu tercıh edın bence
o sızı odyoya gonderır acaba ısıtmenız ne durumda bıde malum kıs sartları belkı kulagı usuttunuz bu sızın sıkayetlerınız olabılır o durumda tedavınızı yapar
eger ısıtmenız zayıflayıp cıhazınız yetersız gelmısse onu soylerler sızde yenı uyan bı cıhaz alırsınız veya cıhazınızın ayarlarını yukseltırsınız
burda ısıtme testınızı paylasırsanız emınım mehmet bey sıze bı onerı sunar
eger ısıtme kaybınız 85 90 db gıbı olduysa allahın emrı gıbı:punıversıte hastanelerınde hemencecık koklear ımplant yapalım masalı okumaları coook dogal:)

Sol 80 db sağ 50 db işitme kaybı var şimdiye kadar çok zorlanmadi m ama şimdi basınç ve ugultu arttı beni rahatsız eden duyma mak tan çok ugultu basınç çok yorucu oluyor özellikle aksamlari artıyor

80 ilerice ama 50 db kayipla cihazsiz bile cok zorlanmaszsiniz.
doktora gitmeyi savsaklamayin.

Kireçlenmeye bağlı orta kulak ameliyatları özel tecrübe gerektirir. Ameliyat sonucu işitmenin toptan yitirilmesi riski vardır. Ayrıca, çınlama, baş dönmesi vb. sorunlar çıkabilir. Klinikler maalesef olumsuz ameliyat sonuçlarını açıklamazlar. Bu nedenle tecrübeli klinik önemlidir. Hacettepe'den Prof. Levent Bey'i veya Doç.Gamze Hanım'ı bulabilirsiniz.

Iletim tipi karma işitme kaybı onun için cihazı z duyup anlamıyorum her ses kalın geliyor sadece ince sesleri anlayabiliyorum

Üst Alt