Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki kulaktada ileri derece işitme kaybım var. Çift cihaz mı kullanmalıyım?

hakanyildiz

Aktif Üye
Konular
39
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar ben yeni üye oldum,iki kulaktada ileri derece işitme kaybım var,şuan tek cihaz kullanyorum,anlamada sıkıntı yaşıyorum,çift cihaz kullansam farkedermi acaba?

isitme cihazi saticilarina sorarsan illa iki kulaginada cihaz tak ne kadar anlamiyosanda anlarsin :p
doktora sorarsan isitme sinirlerinde hasar var inceleyelim kokleada bozukluk varsa koklear implant takalim:(
odyometristlere sorarsan gel bi test yapalim sen gibi hastam vardi telefonla bile konustirdum cihazin pahalisini al:p
cok ileri isitme kayiplilara sorarsan anlaman iyi degilse iki kulagada taksan nafile dudak okumak iki cihazdan daha faydalidir:eek:

shukufe merhaba.genelde iyi bilgiler veriyorsun ama arkadaslari korkutmakda ustasin,yalnis dusunuyorsun,arkadas gitsin denesin ,iyi duyup duymadiginin farkina varacak.bu arada naidayi kotuleyip durma,naida bir dunya markasidir.yani phonak.sen de s serisi deyil de core serisi kullandigin icin hickimseye naida kotu demeye hakkin yok.bu arada senin resmini gormeyi merak etdim,acaba nasil birisisin:p

allalla gardas senin phonak sattigini bilmiodum:eek: bundan kelli demiyim barim:) sen sat cihazini mademe:) burda nadia varmi simdi:(cihaz almaya kim korkar parasi azdan baska:(kulak durdugu yerde duruyo iste gitsin denesin ama arkadas ileri isitme kayipli olduguna zaten biliyo bunlari

bide yanlis biliyosun ben oncesine dalia sonrasina nadia s 3 daha sonrasinada core nada 5 hatmeden biriyim yaaa

Herkesin işitmesi kendine özeldir, parmak izi gibi düşünebilirsiniz. Ölçüm yaptırmanız bunun için önemli. Şunu unutmayın bana fayda sağlamayan cihaz size sağlayabilir. İyi bir odyolog bulursanız ticari kaygısı olmadan sizi doğru cihaza yönlendirecektir.

hsncnozygt;
sen ne satiyosun bakem:eek: ticari kaygisiz birine hic denk gelmedim :( cok dolastimdi amma sagirinda saticinida derdi para:(

verdiginiz bilgiler için teşekkürler arkada şlar,benim bir kulakta 65 digerinde 70 kaybım var,tek cihazla idare ediyorum.ama kalabalık ortamlarda zor oluyo benim için,çift cihaz biraz daha faydalı olur dedi doktorlar,ama yinede sizlerinde fikrini almak istedim bilgi olarak,şimdiden teşekkürler

oho 65 70 db okadar konusmalari anlamiyacak kayip degil bana gore:) ama anlaman bozuksa BIR CIHAZ NE YAPARSA 2 CIHAZDA ONU YAPAR:(bi varki iki taraftan ses duymak guzel birseydir:) ama cihaz iyi olacak odyometrist isi bilecek

dostum iki cihaza alışsan iyi edersin ve kesinlikle iki cihaz kullanmalısın. kayıplarımız hemen hemen aynı civarda.
tabi ki arada sırada anlamadığınız şeyler olacak fakat iki kulak ile duymak anlama yetinizi büyük oranda arttırır ve kulağınızı faaliyete geçirip işitmenizin ömrünü uzatır.

cihaza alismak diye bisey yok akillim:p onu saticilat diyo:( bi dinleyip alisicam dersen moktan cihaz kaliyo senin ustune:( hicte alisilmiyo:(
cok ileri kayiplarada isitme cihazi cok iyi birsey dudak okursak bile ses duyarak anlAMAYA KATKISI INKAR EDILEMEZ ama size uymayan sesini sevemediginiz size sesi yuksek gelen ayarla cihaz kullanirsaniz isitmenizin oldugu kesindir:( cihazi ayarlAYAN ODYOCULAR DOGRUYU SOYLEMELI bide cesitli sesleri dinlememize olanak vererek cihaz nasil bunu gostermeli :( eger dogru niyetliyseler
yok oyle bastan savma ayarla bi odyo kagidindaki db leri isledim ver parayi yallah alisican derlerse iste bunu bize yanlis yapiyolar
bikere bunu akliniza koyun cihaza alismak degil sesini sevebildik rahatsiz olmadik konusmalari secebildik iste bu
yoksa kulak kalibina alisicaksiniz ilk defa cihaz takarsaniz bu iste alismak

shukufe;

çift cihazın en faydalı yanı yön tayini yapmaktır. kulak hem işitme hem denge organıdır. iştme engelli olan kişi iyi olan kulağının yönünde yürür hafif eğimli bunlar en basiti. birde kulağın birisi çevre sesleri birisi konuşma seslerini alır yani tek cihaz kullandıgınızda hem anlama hem cevre sesleri tek kulakta toplanır kişinin en bariz şikayeti ben cihaz kullanıyorm sesler geliyor ama anlamakta güçlük çekiyorumdur. tabiki bu durum anlama skoruna göre yaşa göre değişir. 18 yas altınada genelde çift verilir.Eğer yanıldıgım yanlış anlattıgım bir nokta varsa bilen biri düzeltebilir.

valla cok sevindim ilk defadir diyebilirim odyocu oldugunu hangi markayi sattigini ismiyle yazan dogrucu davuda:eek: iste budur :eek: hosgeldin sametcigim biz isitmeyenlere sefalar getirdin insallah:) cihazi yaz ama faydalarini sordugumuz sorularida cevapla hayir dualarimizi alirsin:) simdi degil senden soracaklarim var eger cevaplarsan:) doktor bey mehmet aksit bazen girip bizleri aydinlatiyor ama sendende ogreneceklerimiz var
anlaman iyi degilse iki cihaz gene anlatmaz bunu soliyimmi:eek:
bende diyorumki iki cihaz takarsak gurultulere kolay tahammul edilirki ben en cok bunu istiyom cihazlardan buna ne dersin

shukufe;

Analog cihazdan digitale geçip hemde çiftee geçiyorsa hasta alışması biraz zaman alır shukufe biri bütün sesleri toplar verir kulağa birisi süzerek verir süzerek verdiğinde hastada tabiki şikayetler olacak bu yüzden sürekli kontrollerinin iyi yapılması lazım baştan sağma yapılmaması lazım. senincihazlar hangi marka ve işitme kayıpların neler?

Üst Alt