Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki maaş alan kişiye evde bakım aylığı verilir mi?

tango

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
size bi sorum.olacak.

bakim atligina basvuru yaptik.zihinsel ozurlu kardesim ve ben agar ozurluyum.ikimize de olmaz dediler.
annem turkiyeden bide avusturyadan maas aliyo die.

ayrica bi evde iki kisiyede verilmiyomus. 2222 de almiyoz kardesimle. aldimiz sade ayda 250 ser tl yetim maasi. etrafimda neler goruyorum zengin olupta alan.haksizlik bu ama.

He ya veriyorlar bildiğim kadaryla 2500 tl vriyorlar ALLAIM YA
ulan millet 1 emekli maş için ne mücadeleler veriyor 2 maaş yetmiyormu bre birde 3 istiyon

Son düzenleme:
yanlis anladin kardes.bi evde alti kisiyiz.zihinsel emgelli kardesim var bide ben agar ozurluyum.yetim ayli aliyom kardesimle ayda 250 ser tl.annemde 500 tl aliyoablam 300 tl nafaka aliyo.iki cocu var.bide annem ve zihinsel engelle kardesim avusturyadan maas aliyo babam oldu icin.annem yaklasik 1000 tl aliyo avusturyadan.yani annem vafat etti zaman drek kesiliyo.coluna cocuna vermiyo avusturya.2222 de almiyoz kardesimle ben.aldigim 250 tlmi seni kizdirdi kardes anlamadim seni.ne zenginler biliyorum islerini uydurup kilifina aliyolar.ben.neden alamiyorum

merhaba tango

ikimaaş almanız bakıma muhtaclık maaşı almanıza engel değil.. ailede kişi başına gelir asgari ücretin 2/3 oranını aşmıyorsa başvurunuzu yapabilirsiniz geçmiş olsun kolaylıklar diliyorum.

tango ablanın çocukları evde bakım aylığında gelire dahil edilmiyor. ablan boşandığı için yani evli olmadığı için gelire dahil edilir. bu durumda hanede 4 kişi gelire dahil ediliyorsunuz.
Gelirleriniz şunlar mı?
kardeşinle senin aldığın yetim aylığı toplamı 500 + ablanın aldığı nafaka 300 + annenin aldığı 500 + annenin Avusturya'dan aldığı maaş 1000 eger doğru anladımsa toplam 2300 ediyor ve 4 kişiye bölersek 575 çıkıyor ki kişi başına düşen aylık gelir olan 510,45 lirayı geçiyor. bu durumda evde bakım aylığı baglanmaz.
ama 1 Temmuz'da başvurursanız 2 agır özürlüden biri 2 kişi sayılacak. ayrıca ablanın çocukları da gelire dahil edilecek. o zaman evde bakım aylığını rahatlıkla alırsınız gelir sorununuz olmaz.
tavsiyem 1 Temmuz'u beklemeniz. geliri bana doğru soylediysen bu gelirle 1 Temmuz'a kadar evde bakım aylığı alamazsınız.
ayrıca aynı evde 2 ağır özürlüye şartları uygunsa evde bakım aylığı baglanır. bağlanamaz diye bir şey yok.

Üst Alt