Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İki rapor arasındaki farkı nasıl düzeltebilirim?

ttggccee

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Herkese Merhaba,

2011/12 Yılında iş için engelli raporuna başvurmuştum. Raporumun sonucu %65 gelmişti.
2013 Yılında araba için yaptığım başvuru sonucum %100 gelmişti ancak 2 yıl süreli rapordu bu.
Aracımı aldım, geçen yıl sattım. Araba raporumla birlikte tekrar sağlık kuruluna gittim; ben bunun süresini uzatmak istiyorum dedim. Onlarda artık raporların tek olduğu farklı sebepler için verilmediği aktifte geçerli %65oranlı raporumun olduğunu. Araba almak istiyorsam da en az %90 ve üzeri rapor için mevcut raporuma itiraz etmem gerektiğini iletti.
İtiraz için sırasıyla; Hastalığımın olduğu ilgili bölüme gitmem (kardiyoloji), kardiyologtan "rapora itiraz edebilir" vb. şeklinde yazı almak. Bu yazı ile ilçe sağlık müdürlüğüne başvurmam. İlçe sağlıktan tarafıma yeni hastane atanması ve yeniden heyete girmem vb. klasik süreç. Bir kaç kez kardiyoloğa gittim. Hepsi bu bizim işimiz değil böyle bir yazı vermiyoruz dediler. İlçe sağlığa gittim hayır onların işi başka birine gidin dediler, onuda yaptım ama bir türlü yazıyı verecek doktoru bulamadım.
İlgili engel cetveline göre %100 almam gerekiyor. %65 in hatalı olduğunu ne yazık ki yıllar sonra anladım.
Bu durumda sizlere sorularım şunlar;
1)Rapora itiraz etmek için gerçekten öncesinde doktordan yazı mı almam gerek? Bu yazıyı sağlık kurulundaki kardiyalog mu verecek normal poliklinikteki doktor mu?
2)İki rapor arasındaki farkı ne tür bir dilekçe ile kanıtlayabilirim? Dilekçe detayı önem arz eder mi?
3)Ek olarak yorum yapacak olanlar lütfen önyargılı olmadan nasıl %100 alabiliyorsun vb. eleştirilerde bulunmasın. Tam olarak raporlarımın ve doktorumun karşılık bulduğun madde dediği oran bu olduğu için yazıyorum. Zaten iki rapordan biri hatalı. Umarım yargılamadan hoşgörü ile yaklaşırsınız. Şimdiden değerli bilgileriniz için çok teşekkür ederim.

Klas 4:
Kişinin aritmisini düzeltmek amacıyla aşağıdakilerden birisi uygulanmıştır fakat aritmiye bağlı
semptomları devamlıdır ve hastanın günlük aktivitelerini engellemektedir (fonksiyonel kapasite 3
veya 4) 100
1. İlaç tedavisi d) Cerrahi müdahale
2. Kalıcı kalp pili e) İCD implantasyonu
3. Kateter ile ablasyon

%65 olan raporumda: Hipertrofik Kalp %50 Kalıcı pace (p+) %30 (bu şekilde yazıyor)
%100 olan raporumda: Hipertrofik diğer kardiyomiyopatiler - Kalp yetmezliği - Kardiyat aritmiler, diğer (bu şekilde yazıyor)

2 yıl süreli aldığınız raporu unutun artık, onun süresi bitmiş, % 65 oranlı raporunuz sürekli olduğu için geçerli olan o rapordur, anladığım kadarıyla siz tekrar araba almak istiyorsunuz ve elinizdeki geçerli olan % 65 oranlı rapor işinizi görmüyor, çünkü ortopedik rahatsızlığınız yok, size kim dediyse yanlış bilgi verilmiş, doktor rapora itiraz edebilir diye yazı vermez,
Yapmanız gereken; rahatsızlıklarınız arttığını belirterek tekrar heyete girerek şansınızı deneyebilirsiniz, ama bu seferde geçerli olan % 65 oranlı raporunuzun hükmü sona erecektir, karar sizin

Ümran,ye ilçe sağlık müdürlüğündeki memur, ısrarla kardiyolojiden mevcut raporuna itiraz edebilir yazısı istiyor.

Üst Alt